ΠΟΛΟ

Έπιασε "21" η εθνική γυναικών

Έπιασε "21" η εθνική γυναικών

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών νίκησε 21-5 τη Γερμανία για τα προκριματικά του World League. Έτοιμη να σπάσει το "φράγμα" των 500 γκολ είναι η Αντιγόνη Ρουμπέση.

Με έναν... περίπατο ολοκλήρωσε η εθνική ομάδα των γυναικών τις εντός έδρας υποχρεώσεις της στο World League. Η Ελλάδα επικράτησε 21-5 της Γερμανίας, διατήρησε τις λιγοστές ελπίδες πρόκρισης στο Super Final της Κίνας (9-14/6). Για να διατηρήσει τις ελπίδς της, θα πρέπει να νικήσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία εκτός έδρας την Πρωταπριλιά.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση χαλάρωσε μόνο στο τρίτο οκτάλεπτο, επιτρέποντας στις Γερμανίδες να πετύχουν τρία γκολ. Παρά τη μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων οι φιλοξενούμενες ήταν αντιαθλητικές στην άμυνα με την πρώτη σκόρερ Αλεξάνδρα Ασημάκη με πέντε γκολ, να αποχωρεί από το ματς, όταν σχίστηκε και το δεύτερο μαγιό της.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Η αρχηγός Αντιγόνη Ρουμπέση θα αναζητήσει στο παιχνίδι με την Ισπανία ή βέβαια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν το 500ο γκολ. Έφτασε τα 498 απόψε, αντικαταστάθηκε από τον προπονητή. Πριν από λίγες εβδομάδες έσπασε το φράγμα των 500 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οκτώ Ελληνίδες χρίστηκαν σκόρερ με την 16χρονη Μίλβα Καλογεράκου του Ολυμπιακού να σημειώνει τα πρώτα της δύο γκολ στην εθνική ομάδα των γυναικών και τη συνομήλικη της, Μαρία-Ελένη Μιμίδη να κάνει το ντεμπούτο της στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 4-1, 5-3, 6-0

Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:

ΕΛΛΑΔΑ (Γ.Μορφέσης): Ασημάκη 5, Μανωλιουδάκη 4, Αβραμίδου 3, Ρουμπέση 2, Τσουκαλά 2, Β.Διαμαντοπούλου 2, Καλογεράκου 2, Ξενάκη 1.

Γερμανία (Μ.Σέκουλιτς): Κερν 3, Μπλούμενκαμπ 1, Γκέλσε 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ