ΠΟΛΟ

Έπεσε μαχόμενη η εθνική στην Ουγγαρία

Έπεσε μαχόμενη η εθνική στην Ουγγαρία
INTIME SPORTS

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών γνώρισε την ήττα με 12-11 από τη μεγάλη Ουγγαρία στο φινάλε των υποχρεώσεων της στο World League. Οι Ούγγροι πήραν την πρόκριση για το Μπέργκαμο.

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών δεν πήρε την πρόκριση για το Super Final του World League στο Μπέργκαμο, πραγματοποίησε όμως... super εμφάνιση, μεγάλη προσπάθεια στο Γκιέρ με αντίπαλο την Ουγγαρία.

Οι Ούγγροι πήραν τη νίκη με 12-11 και πήραν την πρόκριση, όπου θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο World League και μαζί την πρόκριση στο ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η εθνική ομάδα χρειαζόταν νίκη-θαύμα με διαφορά τριών γκολ για να έπαιρνε εκείνη την πρόκριση. Οι διεθνείς δεν διεκδίκησαν την πρόκριση, αλλά κοίταξαν στα μάτια την Ουγγαρία, ένα από τα μεγάλα φαβορί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν, και έδειξαν πως ίσως μπορούν να φτάσουν ψηλά στο ρωσικό τουρνουά το καλοκαίρι.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Στα πρώτα δύο οκτάλεπτα η ελληνική ομάδα... υπέφερε, όταν έπαιζε η Ουγγαρία με παίκτη παραπάνω, σημείωσαν δε στο ματς και δύο γκολ με δύο παίκτες λιγότερους για την Ελλάδα. Οι Ούγγροι προηγήθηκαν με 5-1, 5:44 πριν από το τέλος του β' οκτάλεπτου.

Ο Γιάννης Φουντούλης μείωσε σε 5-2 σε μια από τις σπάνιες φορές που απειλήθηκε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, ο (αναπληρωματικός) Ατίλα Ντέκερ. Με το πρώτο γκολ από τον Αλέξανδρο Γούνα στα 19 δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 6-3 υπέρ των γηπεδούχων.

Το τρίτο οκτάλεπτο ανηκε στην ελληνική ομάδα. Οι Ούγγροι δεν έβρισκαν το δρόμο προς το τέρμα του Στέφανου Γαλανόπουλου (σ.σ. αντικατέστησε τον Κώστα Τσαλκάνη) και η Ελλάδα ξαναμπήκε στο παιχνίδι χάρη στους φουνταριστούς Χριστόδουλο Κολόμβο και Κώστα Μουρίκη. Ο τελευταίος διαμόρφωσε το 7-6 στα 3:41 και το πανηγύρισε έντονα. Οι Ούγγροι είχαν "κολλήσει" και πέτυχαν γκολ και πάλι στον παίκτη παραπάνω, στα 11 δευτερόλεπτα με τον Χοσνιάσκι (8-6).

Το εύστοχο πέναλτι του Ντένες Βάργκα (9-6) δημιούργησε αίσθηση ασφάλειας στους γηπεδούχους και στο 12-9 που διαμόρφωσε ο Χοσνιάσκι, εξασφάλισε τη νίκη. Με δύο απανωτά γκολ από τους Γούνα και Βλαχόπουλο, η εθνική μείωσε στο τελικό 12-11 στο Γκερ.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο μεγάλος Τιμπορ Μπένεντεκ που κοουτσάρει τους Ούγγρους έδωσε συγχαρητήρια στον Θοδωρή Βλάχο για την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας.

Στο Super Final του Μπέργκαμο (23-28/6) θα αγωνιστούν η Ουγγαρία, η Σερβία, η Κροατία, η Ιταλία, η Αυστραλία, η Βραζιλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-2, 2-3, 4-5

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τ.Μπένεντεκ): Νάγκι, Γκερ-Νάγκι, Μάνταρας 2, Ερντέλι, Βάμος 2, Χοσνιάσκι 3, Σάλαμον, Άνγκιαλ 1, Ντάνιελ Βάργκα 2, Ντένες Βάργκα 1, Νέμετ, Χαράι 1, Ντέκερ.

ΕΛΛΑΔΑ (Θ.Βλάχος): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης, Δερβίσης, Καπότσης, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Χρυσοσπάθης, Δελακάς, Μουρίκης 3, Κολόμβος 2, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ