ΠΟΛΟ

Ένταση στο Χίος - Εθνικός, μεγάλο διπλό του Παναθηναϊκού

Ένταση στο Χίος - Εθνικός, μεγάλο διπλό του Παναθηναϊκού
EUROKINISSI SPORTS

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με ένταση μεταξύ των παικτών στο τέλος Χίος και Εθνικός έμειναν στο 8-8. Σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού με 8-7 επί του Υδραϊκού.

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν ο Εθνικός και ο ΝΟ Χίου στο μεταξύ τους παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της Α1 Υδατοσφαίρισης ανδρών σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου που έληξε με 8-8.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και έφτασαν σε διαφορά δύο γκολ στη λήξη της πρώτης περιόδου, χάρη στην πολύ καλή τους άμυνα (1-3). Όμως, στο δεύτερο οκτάλεπτο, η ομάδα του νησιού της μαστίχας κατάφερε να φτάσει δύο φορές στην ισοφάριση (3-3 και 4-4). Το 4-4 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα η ομάδα του ΝΟ Χίου μπήκε πολύ δυνατά και πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα με 5-4, ενώ έφτασε τη διαφορά στα δύο γκολ (6-4). Ο Εθνικός απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 6-6 και λίγο αργότερα υπήρξε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Ο Τζώρτζης αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση (για τέσσερα λεπτά ο ΝΟ Χίου έπαιξε με παίκτη παραπάνω) για αντιαθλητικό χτύπημα, όμως οι νησιώτες δεν εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημά τους, αφού αφ' ενός ο Τζωρτζάτος απέκρουσε το πέναλτι του Τεσάνοβιτς, αφετέρου το σκορ από 6-6 μετατράπηκε σε 7-7 με το πέρας των τεσσάρων λεπτών.

Ο Γιάννης Θωμάκος ξαναέδωσε προβάδισμα ενός γκολ για την Χίο, όμως ο Εθνικός ισοφάρισε με τον Τσαγκάρη στο τελικό 8-8.

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ακολούθησε ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από μερικά λεπτά. Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος του Εθνικού δέχτηκε επίσης κόκκινη κάρτα.

Αναλυτικά τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα: "Στο 1:42 της τρίτης περιόδου, ο υδατοσφαιριστής του Εθνικού με το Νο2, Τζώρτζης Ιωάννης, δέχθηκε κόκκινη κάρτα για βιαιοπραγία. Μετά το τέλος του αγώνα, ο υδατοσφαιριστής του Εθνικού με το Νο1, Παναγιώτης Τζωρτζάτος δέχθηκε κόκκινη κάρτα, καθώς κινήθηκε εναντίον φιλάθλων που τον αποδοκίμαζαν ανεβαίνοντας ένα σκαλί στο κάγκελο της κερκίδας. Την ίδια στιγμή ο υδατοσφαιριστής του Εθνικού με το Νο2 Τζώρτζης Ιωάννης, εξύβρισε τη γραμματεία και τους διαιτητές λέγοντας πως “είστε απαράδεκτοι”.

Όταν χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και κατόπιν έκκλησης του αλυτάρχη και των διαιτητών του αγώνα αυτή δε δόθηκε προκειμένου να γίνει η ήρεμη απομάκρυνση των παικτών».

Μεγάλο διπλό ο Παναθηναϊκός

Έστω και δύσκολα ο Παναθηναϊκός πήρε την πολύτιμη εκτός έδρας νίκη με 8-7 επί του Υδραϊκού, στο κολυμβητήριο του Αλίμου, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και κρατάει την 3η θέση στη βαθμολογία.

Το ματς είχε συναρπαστική εξέλιξη, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω, αλλά στα μέσα του τελευταίου οκτάλεπτου προηγήθηκε με 7-6. Ο Λιαπάκης ισοφάρισε για τον Υδραϊκό, 57 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, αλλά ο Καρούντζος (ΦΩΤΟ), που ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού (με 4 γκολ) σκόραρε στα 27 δευτερόλεπτα πριν από τι φινάλε του παιχνιδιού και έδωσε τη νίκη στους πράσινους.

Στο 3.50 πριν από τη λήξη της γ' περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο έφορος του Παναθηναϊκού Ανδρέας Παπαδημητρακόπουλος για διαμαρτυρία.

Εύκολα τα φαβορί

Σε ρυθμούς ρελαντί και με 11 παίκτες στη σύνθεση αυτή τη φορά, ο Ολυμπιακός νίκησε και τον Πανιώνιο, με 15-2 στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, έκανε το "17 στα 17" και παραμένει μόνος πρώτος στη βαθμολογία.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης ξεπέρασε και το εμπόδιο του ΠΑΟΚ στο Εθνικό κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου επιβλήθηκε με 10-5 του Δικεφάλου του Βορρά στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών. Η ομάδα του Κώστα Λούδη, που κρατάει γερά τη 2η θέση της βαθμολογίας, κατάφερε να φτιάξει τη μεγάλη διαφορά με ένα ξέσπασμα στο δεύτερο οκτάλεπτο.

Το Παλαιό Φάληρο συνεχίζει δυναμικά την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και εδραιώνεται πλέον στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, κάτι που σημαίνει ότι είναι ακόμα πιο κοντά στη συμμετοχή του στα πλέι οφ.

Αυτή τη φορά οι Φαληριώτες νίκησαν στην έδρα τους εύκολα τον ΝΟ Καλαμακίου με 15-6, για την 17η αγωνιστική, και βρίσκονται μόνοι τους πλέον στην 5η θέση.

Η ομάδα του Μαμούρη επιβεβαίωσε από το ξεκίνημα την κυριαρχία της στο παιχνίδι και είχε σε μεγάλη μέρα τους Τρούλο (ΦΩΤΟ) και Κουρλιάφτη που πέτυχαν από 4 γκολ.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΟΚ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 5-10

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-5, 1-2, 2-1.

ΠΑΟΚ (Βέργος): Σαρησάββας 1, Νικολαΐδης 2, Σάριτς 2

Βουλιαγμένη (Λούδης): Κοπελιάδης 4, Χρυσοσπάθης 1, Γούβης 1, Αφρουδάκης 1, Καπότσης 1, Σολανάκης 2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 15-2

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 2-1, 4-1, 5-0.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Μυλωνάκης 1, Δελακάς 1, Αργυρόπουλος 1, Φουντούλης 5, Μουρίκης 4, Γιάνοβιτς 1, Εσπανιόλ 2

Πανιώνιος (Δήμου): Καρακάσης 1, Βέκκος 1

ΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 7-8

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 1-2, 3-3, 1-3.

Υδραϊκός (Κραβαρίτης): Μιτελούδης 1, Χατζηκυριακάκης 2, Λιαπάκης 2, Στελλάτος 2

Παναθηναϊκός (Ηρειώτης): Τοράκης 1, Καρούντζος 4, Φώσκολος 1, Δερμιτζάκης 1, Χαραλαμπόπουλος 1

ΝΟ ΧΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ 8-8

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-1, 2-2, 2-2

ΝΟ Χίου (Μικέδης): Θωμάκος 2, Τεσάνοβιτς 1, Βουκμίροβιτς 3, Καλής 2

Εθνικός (Κουντουδιός): Κόχειλας 1, Σιώνης 2, Παπαδόγκωνας 2, Χονδροκούκης 1, Μπεριστιάνος 1, Τσαγκάρης 1

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ 15-6

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-2, 6-1, 2-1.

Παλαιό Φάληρο (Μαμούρης): Γαρδίκας 1, Κουρλιάφτης 4, Θεοδωρόπουλος 1, Πέττας 1, Τσαχιλίδης 2, Τρούλος 4, Σπηλιωτόπουλος 1, Κάκαρης 1

ΝΟ Καλαμακίου (Σταϊκόπουλος): Φλώρος 1, Δουδέσης 2, Ιωαννίδη 1, Καστανάκης 1, Αλεβίζος 1

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 5-8

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 0-4, 3-0.

ΝΟ Πατρών (Λαμπάτος): Β. Κανελλόπουλος 1, Φύκουρας 1, Παπάκος 1, Βικάτος 1, Δουρίδας 1

Γλυφάδα (Μάζης): Παπαναστασίου 4, Παπούκας 2, Χατζηγούλας 2

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Υδραϊκός – Παναθηναϊκός 7-8

Παλαιό Φάληρο - ΝΟ Καλαμακίου 15-6

ΝΟ Πατρών – ΑΝΟ Γλυφάδας 5-8

Ολυμπιακός – Πανιώνιος 15-2

ΠΑΟΚ – ΝΟ Βουλιαγμένης 5-10

ΝΟ Χίου – Εθνικός 8-8

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 51

2. Βουλιαγμένη 46

---------------------------------

3. Παναθηναϊκός 35

4. Γλυφάδα 29

5. Π. Φάληρο 29

6. Υδραϊκός 26

------------------------------

7. Εθνικός 26

8. ΠΑΟΚ 25

------------------------------

9. Πανιώνιος 12

10. Χίος 11

11. Καλαμάκι 2

12. ΝΟΠ 2

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4/3):

Πανιώνιος – ΝΟ Πατρών

ΑΝΟ Γλυφάδας – Παλαιό Φάληρο

ΝΟ Καλαμακίου – Υδραϊκός

Παναθηναϊκός – ΝΟ Χίου

Εθνικός - ΠΑΟΚ

ΝΟ Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ