ΠΟΛΟ

Ελλάδα - Ολλανδία 11-12

Ελλάδα - Ολλανδία 11-12

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών αφού η Ολλανδία επιβλήθηκε με 12-11 στο "Πέτρος Καπαγέρωφ" στο πλαίσιο του World League.

Κακές επιλογές στην επίθεση και το "καθαρό" μυαλό στα κρίσιμα σημεία στέρησαν από την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών τη νίκη κόντρα στην Ολλανδία. Η Εθνική ηττήθηκε με 12-11 στο "Πέτρος Καπαγέρωφ" στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του World League.

Το ματς:

Μετά από ένα νευρικό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες η Εθνική μας ήταν εκείνη που κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 και 3-1. Τελικά όμως η Ολλανδία με ένα γκολ σε νεκρό χρόνο από την Χένε μείωσε σε 3-2 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Αυτό το γκολ πάγωσε τις Ελληνίδες οι οποίες μπήκαν νωθρά και στη δεύτερη περίοδο. Οι φιλοξενούμενες το εκμεταλλεύτηκαν αυτό και με ένα επί μέρους 4-2 με πλουραλισμό στην επίθεση πέρασαν μπροστά στο σκορ και πήγαν προηγούμενες στο ημίχρονο με 6-5.

Η διαφορά μεγάλωσε και άλλο στην έναρξη της τρίτης περιόδου όμως κάπου εκεί η Εθνική μας αντέδρασε. Το 7-9 στο 5.35 έγινε 10-9 με τις Αβραμίδου, Μανωλιουδάκη και Μαργαρίτα Πλευρίτου να σκοράρουν από την περιφέρεια.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο η Ολλανδία είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεση και παρά την εξαιρετική άμυνα της Εθνικής στην παίκτρια λιγότερη (οι φιλοξενούμενες τελείωσαν το ματς με 3/10) κατάφερναν πάντα να βρίσκουν το δρόμο προς την εστία της Διαμαντοπούλου.

Η Ολλανδία προηγήθηκε με 12-10, η Τσουκαλά μείωσε στο γκολ με την Εθνική μας να έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ της Αβραμίδου σταμάτησε η Βίλεμς.

"Η Ολλανδία έπαιξε τελικό Ευρώπης, ήταν η ίδια ομάδα σήμερα κι εμείς τα πήγαμε καλά σε γενικές γραμμές. Μέσα σε λίγες προπονήσεις που κάναμε, βγάλαμε στην πισίνα ορισμένα πράγματα που θέλαμε.

Πρέπει να διορθώσουμε, ειδικά οι πιο νεαρές αθλήτριες, τις αλληλοκαλύψεις στην άμυνα και στον παραπάνω, αλλά γενικότερα είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνιση επί της Ολλανδίας. Πάντως μας στενοχώρησε η ήττα", τόνισε ο Στέφανος Λέανδρος, βοηθός του Γιώργου Μορφέση.

Ελλάδα - Ολλανδία 11-12
Τα οκτάλεπτα:
3-2, 2-4, 5-3, 1-3

Ελλάδα: Τσουκαλά 3, Ρουμπέση 2, Διαμαντοπούλου, Αβραμίδου 2, Μ. Πλευρίτου 2, Μανωλιουδάκη

Ολλανδία: Σλόοτ, Α. Χένε 4, Μέχενς 2, Κλάασεν 2, Νιχάους, Ν. Χένε 1, Στόμχορστ


Το πρόγραμμα του ομίλου:

16 Δεκεμβρίου: Γερμανία – ΕΛΛΑΔΑ, Ολλανδία – Ισπανία

27 Ιανουαρίου: ΕΛΛΑΔΑ – Ισπανία, Ολλανδία – Γερμανία

24 Φεβρουαρίου: Γερμανία – Ισπανία, Ολλανδία – ΕΛΛΑΔΑ

24 Μαρτίου: Ισπανία – Ολλανδία, ΕΛΛΑΔΑ – Γερμανία

21 Απριλίου: Ισπανία – ΕΛΛΑΔΑ, Γερμανία – Ολλανδία

Το κείμενο ανανεώνεται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ