ΠΟΛΟ

Ελλάδα-Σερβία 9-13

Ελλάδα-Σερβία 9-13

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών έκανε μεγάλη προσπάθεια, αλλά αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση. Αυτή τη φορά. Η ελληνική ομάδα γνώρισε την ήττα με 13-9 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, την ανώτερη Σερβία στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη.

Οι Έλληνες θα διεκδικήσουν πλέον την 5η θέση στη διοργάνωση το Σάββατο (26/7, 14.30) με αντίπαλο την Κροατία. Οι Σέρβοι θα παίξουν με το Μαυροβούνιο την Παρασκευή (25/7) στα ημιτελικά.

Η ομάδα του Ντέγιαν Σάβιτς έβρισκε πάντοτε λύσεις απέναντι στην καλή ελληνική άμυνα χάρη στην πληρότητα που παρουσιάζει. Έφτασε τη διαφορά στα πέντε γκολ στα 20 δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του τρίτου οκτάλεπτου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Κεχαγιάς είχε ήδη χάσει τους δύο αμυντικούς του, τον Βαγγέλη Δελακά και τον Κυριάκο Ποντικέα.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Με την πλάτη στον τοίχο η εθνική ομάδα έριξε τη διαφορά στα δύο γκολ (9-11) τρία λεπτά πριν από την εκπνοή του αγώνα στο νησάκι της Μαργαρίτας. Με το τέταρτο γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου και το τέρμα που πέτυχε ο Μανώλης Μυλωνάκης στην κόντρα. Έως εκεί. Ακολούθησαν δύο γκολ από τον Ντούσαν Μάντιτς.

Ελλάδα-Σερβία 9-13

Το πρώτο οκτάλεπτο του αγώνα ήταν συγκλονιστικό με τον Γιάννη Φουντούλη να ισοφαρίζει σε 2-2 στον παίκτη παραπάνω στα 27 δευτερόλεπτα. Το γκολ του Σλόμπονταν Νίκιτς από θέση φουνταριστου σχεδόν στην εκπνοή "πάγωσε" την ελληνική ομάδα.

Με σερί 3-1 οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 6-3 στο δεύτερο οκτάλεπτο, τρία γκολ που είχαν την υπογραφή του Φίλιπ Φιλίποβιτς. Οι Σέρβοι έβρισκαν το δρόμο προς το τέρμα του Κώστα Τσαλκάνη από την περιφέρεια όπως με το εκπληκτικό σουτ του Μίλαν Άλεκσιτς από τα οκτώ μέτρα.

Ακόμα ένα γκολ στο τέλος του οκτάλεπτου από τον Άντριγια Πρλαΐνοβιτς (5-7) ήρθε να "κόψει" τα πόδια των διεθνών. Η Ελλάδα έχασε στη συνέχεια χρυσή ευκαιρία στον παίκτη παραπάνω με σουτ εξ επαφής να σταματάει η μπάλα στο δοκάρι για να ακολουθήσει η τρίτη αποβολή στον Δελακά και το 8-5 από τον Άλεκσιτς.

Ελλάδα-Σερβία 9-13

Στον άλλο προημιτελικό η Ιταλία νίκησε 8-7 την Κροατία θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη(20.00) στον έναν από τους δύο ημιτελικούς την Ουγγαρία, ενώ αργότερα (21.30) η Σερβία παίζει με το Μαυροβούνιο.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-4, 2-4, 2-2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Σ.Κεχαγιάς): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Τίγκας, Φουντούλης 3, Ποντικέας, Αφρουδάκης, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 4.

ΣΕΡΒΙΑ (Ν.Σάβιτς): Γ.Πιγιέτλοβιτς, Μάντιτς 2, Γκότσιτς, Σ.Ραντζέλοβιτς 1, Τσουκ 2, Ντ.Πιγιέτλοβιτς, Νίκιτς 2, Άλεκσιτς 2, Ράτζεν, Φιλίποβιτς 2, Πρλαΐνοβιτς 1, Μίτροβιτς 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ