ΠΟΛΟ

Ελλάδα-Ρωσία 16-15

Ελλάδα-Ρωσία 16-15

Η Άλκηστη Αβραμίδου ισοφάρισε στην εκπνοή, η Έλενα Κούβδου απέκρουσε δυο πέναλτι και η εθνική πόλο των γυναικών νίκησε την οικοδέσποινα Ρωσία στη διαδικασία των πέναλτι και θα διεκδικήσει την 5η θέση στο Καζάν.

Ένα πράγμα έχουμε μάθει στο τουρνουά του πόλο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν. Η Ελλάδα ισοφαρίζει στην εκπνοή και θριαμβεύει στα πέναλτι. Στη θέση του Γιάννη Φουντούλη βρέθηκε η Άλκηστη Αβραμίδου και τη θέση του Κωνσταντίνου Φλέγκα κάτω από τα δοκάρια έχει η Έλενα Κούβδου.

Λίγες ώρες μετά την πρόκριση της εθνικής ανδρών στα ημιτελικά στα πέναλτι με την Αυστραλία, η εθνική ομάδα των γυναικών επικράτησε με τον ίδιο τρόπο της οικοδέσποινας Ρωσίας με 16-15 στα πέναλτι (12-12 η κανονική διάρκεια του αγώνα) σε ένα παιχνίδι με πολλές αλλαγές στο σκορ.

Μονάχα που οι διεθνείς του Γιώργου Μορφέση έχουν κάθε λόγο να νιώθουν πικρία, απογοήτευση γιατί αδίκησαν τον εαυτό τους και άξιζαν κάτι καλύτερο. Η εθνική γυναικών νίκησε τις Ρωσίδες και κέρδισε το δικαίωμα να διεκδικήσει την 5η θέση στο τουρνουά την Παρασκευή (7/8, 15.30, live από το Sport24.gr) με αντίπαλο την Κίνα σε έναν αγωνα, επαναληπτικό του τελικού του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2011.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Η Ελλάδα με την Έλενα Κούβδου να επιστρέφει στη θέση της βασικής επτάδα πραγματοποίησε εκπληκτικό ξεκίνημα στον αγώνα. Προηγήθηκε με 4-0 στο έβδομο λεπτό του πρώτου οκταλεπτου. Στα τελευταία 55 δευτερόλεπτα ήρθαν τα πάνω κάτω με τη Ρωσία να βρίσκει ρυθμό απέναντι στις Ελληνίδες και να σημειώνει τρία γκολ, το τελευταίο μάλιστα σε νεκρό χρόνο με την Προκόφιεβα (4-3).

"Υπνωτισμένες" οι διεθνείς δέχθηκαν τρία γκολ στο δεύτερο οκτάλεπτο δηλαδή η Ρωσία είχε πραγματοποιήσει σερί 6-0. Η Ελλάδα κατάφερε να βρει το δρόμο για τα δίχτυα της Καρνάουκ με το γκολ της αρχηγού Αντιγόνης Ρουμπέση στην παίκτρια παραπάνω (5-6 στα 2:34 πριν το ημίχρονο). Το β' οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη Ρωσία να προηγείται στο σκορ με 7-5.

Η εθνική ομάδα πήρε το σπριντ και τον έλεγχο στο τρίτο οκτάλεπτο. Ισοφάρισε σε 7-7 με το δεύτερο γκολ της Χριστίνας Τσουκαλά από την περιφέρεια (5:46 πριν το τέλος). Η Ελευθερία Πλευρίτου αποβλήθηκε στα μισά του τρίτου οκταλεπτου με την Ιβάνοβα να δίνει ξανά το προβάδισμα (7-8) στην ομάδα της. Η Ιβάνοβα έκανε μεγάλη ζημιά στην ελληνική ομάδα, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με τέσσερα γκολ.

Το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο για την Ελλάδα, όταν η Ιβάνοβα ανέβασε στα τέσσερα γκολ το δείκτη της διαφοράς (8-12 στα 4:47 πριν το τέλος). Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η αθλήτρια που δεν δέχεται την ήττα, μείωσε στην αμέσως επόμενη επίθεση με γκολ από την περιφέρεια (4:25 πριν από το τέλος) και από εκείνο το σημείο και μετά οι Ρωσίδες... μετρούσαν γκολ. Πρώτα η Ρουμπέση και στη συνέχεια η Έλενα Ξενάκη από θέση φουνταριστού (2:19) έφεραν την Ελλάδα σε απόσταση αναπνοής (11-12).

Η Στεφανία Χαραλαμπίδη σημάδεψε το δοκάρι στην παίκτρια παραπάνω στο τελευταίο λεπτό, αλλά τελικά υπήρχε και άλλο ψωμί στο ματς. Η Ελλάδα κέρδισε την αποβολή από την καλύτερη Ρωσίδα, την Ιβάνοβα, στα 20 δευτερόλεπτα. Η μπάλα γύρισε και έφτασε στην Αβραμίδου με την περιφερειακό του Ολυμπιακού να πετυχαίνει το γκολ για το 12-12 ένα δευτερόλεπτο πριν από το τέλος. Το γκολ πανηγυρίστηκε έντονα από τον ελληνικό πάγκο. Η δουλειά δεν είχε τελειώσει.

Στη διαδικασία των πέναλτι η Αβραμίδου πήρε πρώτη τη μπάλα, ζύγισε τη μπάλα και νίκησε την Καρνάουκ. Η Τσουκαλά έχασε το δεύτερο "ελληνικό" πέναλτι, αλλά με το σκορ να είναι στο 15-15 η Κούβδου απέκρουσε το πέναλτι της Καρίμοβα. Με το εύστοχο πέναλτι της Στεφανίας Χαραλαμπίδη η Ελλάδα "αγκάλιασε" τη νίκη και την κατέκτησε με το δεύτερο "όχι" της Κούβδου στη Ζούμπκοβα.

Η Ελλάδα επέστρεψε στις νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου του Καζάν. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, η ομάδα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, "λύγισε" μετά τον αποκλεισμό από την τετράδα, έχασε και από την Κίνα και θα διεκδικήσει την 7η θέση.

Τα πέναλτι: 13-12 Αβραμίδου, 13-13 Ιβάνοβα, Δοκάρι Τσουκαλά, 13-14 Λισούνοβα, 14-14 Ρουμπέση, 14-15 Προκόφιεβα, 15-15 Μ.Πλευρίτου, Απόκρουση Κούβδου στο πέναλτι της Καρίμοβα, 16-15 Στ.Χαραλαμπίδη, Απόκρουση Κούβδου στο πέναλτι της Ζούμπκοβα.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 1-4, 3-2, 4-3 (κ.α.), 4-3 (πεν.)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Γ.Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Σ.Χαραλαμπίδη 2, Κώτσια, Μ.Πλευρίτου 2, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 4, Ι.Χαραλαμπίδη, Μανωλιουδάκη 1, Ε.Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Διαμαντοπούλου.

ΡΩΣΙΑ (Μ.Νακοριάκοβ): Βερχογκλιάκοβα, Ζούμπκοβα, Προκόφιεβα 3, Καρίμοβα 1, Ζουμπάτσεβα, Σιμάνοβιτς, Λισούνοβα 4, Αμπντριαζιάκοβα 1, Τιμοφέεβα 1, Τάνκεεβα, Ιβάνοβα 5, Ιαρονταΐκινα, Καρνάουκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ