ΠΟΛΟ

Ελλάδα-Ρωσία 15-11

Ελλάδα-Ρωσία 15-11

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της στον Β' Όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου. Το Σάββατο (1/8, 13.30, live από το Sport24.gr) η εθνική γυναικών παίζει με τον Καναδά για να περάσει στις "8".

Γράφει ιστορία η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο Καζάν! Για πρώτη φορά στην ιστορία του παγκόσμιου πρωταθλήματος η ελληνική ομάδα παίρνει την πρόκριση απευθείας στα προημιτελικά δίχως να χάσει αγώνα στη φάση των ομίλων.

Στον τελευταίο αγώνα με την οικοδέσποινα Ρωσία, παιχνίδι δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, η Ελλάδα επικράτησε 15-11 για να ολοκληρώσει την προσπάθεια της στην κορυφή του Β' Ομίλου.

" Αυστραλία ερχόμαστε", είναι ο τίτλος του επόμενου κεφαλαίου της πορείας των Ελλήνων στο Καζάν. Οι "καρχαρίες", οι πιθανότεροι αντίπαλοι μας στα προημιτελικά του τουρνουά την Τρίτη (4/8, 18.50, live από το Sport24.gr), θα ανησύχησαν πιθανότατα... με την εικόνα που παρουσίασε η εθνική στα πρώτα τρία οκτάλεπτα. Καλή άμυνα με βοήθειες, συνεργασία στην επίθεση, πλουραλισμός στο γκολ παρά τα... σφυρίγματα κόντρα από το δεύτερο οκτάλεπτα.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Αποκορύφωμα φυσικά ήταν οι απανωτές αποβολές που χρέωσαν οι διαιτητές τους Έλληνες στην τελευταία περίοδο, δημιουργώντας εκνευρισμό ανάμεσα σε Έλληνες και Ρώσους στο νερό. Συνολικά οι διαιτητές χρέωσαν με 17 αποβολές την εθνική ομάδα στα 32 λεπτά του αγώνα!

Η εθνική ομάδα προηγήθηκε με 4-1 και 5-2 στο πρώτο οκτάλεπτο με τον Κώστα Μουρίκη να γυρίζει το σώμα του μέσα στο νερό και να "εκτελεί" τον Ρώσο τερματοφύλακα σε ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο στην εκπνοή του πρώτου οκταλέπτου. Και τους δύο τερματοφύλακες έβαλε και έβγαλε από το νερό ο ρωσικός πάγκος, την ώρα που ο Βλάχος ξεκίνησε και τελείωσε τον αγώνα με τον Στέφανο Γαλανόπουλο. Ο τερματοφύλακας της Χίου που ανήκει στον Ολυμπιακό ανταποκρίθηκε και πραγματοποίησε εξαιρετική απόδοση.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την εθνική μας ομάδα να κυριαρχεί και να προηγείται με 8-4 των διοργανωτών με το γκολ του Μανώλη Μυλωνάκη στον παίκτη παραπάνω. Η διαφορά άνοιξε στα έξι γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Γιάννη Φουντούλη (1:44). Ο Χιώτης περιφερειακός ήταν ο πρώτος σκόρερ με τέσσερα γκολ, φτάνοντας στα 10 στο σύνολο. Είναι ο δεύτερος σκόρερ του τουρνουά πίσω από τον Ντένες Βάργκα που έχει 13.

Οι διεθνείς χαλάρωσαν φυσιολογικά στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και με τη βοήθεια των διαιτητών η Ρωσία πραγματοποίησε σερί 3-0 για το 14-10 στα τρία λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης. Αν οι Ρώσοι πίστεψαν πως είχαν ελπίδες, ο Μουρίκης έβαλε "ταφόπλακα" στα σχέδια τους, διαμορφώνοντας το 15-10. Ο Ναγκάεβ διαμόρφωσε το τελικό 15-11.

Άλλο γκολ δεν σημειώθηκε στο υπόλοιπο του αγώνα, μονάχα αντιαθλητικά χτυπήματα προς τους Αφρουδάκη και Μυλωνάκη, με τους διαιτητές να αποβάλλουν τους Βαγγέλη Δελακά και Γιώργο Δερβίση (σ.σ. είχε προηγηθεί ο Κυριάκος Ποντικέας). Οι Ρώσοι θα αναζητήσουν την πρώτη τους νίκη στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 13-16.

Δύο χρόνια μετά την... επανεκκίνηση στη Βαρκελώνη και την 6η θέση η εθνική ανδρών φαίνεται πως μπορεί να πάει ψηλότερα, αρκεί πρώτα να αποκλείσει την Αυστραλία που υστερεί σε ποιότητα και τεχνική, αλλά υπερτερει σε δύναμη και αποδείχθηκε σκληρός αντίπαλος για την ασυναγώνιστη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 3-2, 5-3, 2-4

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Θ.Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 1, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 4, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς 1, Μουρίκης 3, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος.

ΡΩΣΙΑ (Ε.Σαγκάεβ): Αντόνοβ, Μπουγκάιτσουκ 2, Όντιντσοβ 1, Μπίτσκοβ, Ζινατούλιν, Ασάεβ, Τιμάκοβ, Ναγκάεβ 3, Στέπανιουκ 1, Χόλοντ 1, Λισούνοβ 2, Μαγκομάεβ, Ιβάνοβ.

*Η φωτογραφία είναι από το Waterpoloworld.com

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν τη δεύτερη θέση στον όμιλο, επικρατώντας 11-9 της Ιταλίας στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της φάσης των ομίλων. Στα χιαστί παιχνίδια η Ιταλία θα παίξει με τον Καναδά και οι ΗΠΑ με τη Βραζιλία.

Βαθμολογία

1.Ελλάδα 6β.

2.ΗΠΑ 4

3.Ιταλία 2

4.Ρωσία 0

Τα ζευγάρια στα χιαστί ματς:

Κίνα-Ρωσία (θέσεις 13-16)

Αργεντινή-Ιαπωνία (θέσεις 13-16)

Καναδάς-Ιταλία

Βραζιλία-ΗΠΑ

Καζαχστάν-Μαυροβούνιο

Νότια Αφρική-Αυστραλία

Στους "8" έχουν περάσει απευθείας η Ελλάδα, η Κροατία, η Ουγγαρία και η Σερβία.

Ο "τελικός" των γυναικών

Ο αντίπαλος ήταν χαμηλής δυναμικότητας, όμως με τη Νότια Αφρική η εθνική γυναικών πήρε την πρώτη της νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το Σάββατο (1/8, 13.30, live από το Sport24.gr) αντιμετωπίζει τον Καναδά για την πρόκριση στα προημιτελικά. Οι βορειοαμερικανίδες δεν έχουν περγαμηνές τα τελευταία χρόνια. Παρά τις δύο ήττες η Ελλάδα παίζει καλύτερα από ότι στο ευρωπαϊκό και καλείται να ξεπεράσει τον Καναδά, για να έχει άλλο ένα μεγάλο ματς με την Ιταλία στην 8άδα.

Ελλάδα-Ρωσία 15-11
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ