ΠΟΛΟ

Ώρα για το "χρυσό" κερασάκι

Greece's players celebrate after defeating Italy in their women's water polo semi-final match at the 14th FINA World Championships in Shanghai July 27, 2011.  REUTERS/Issei Kato (CHINA  - Tags: SPORT WATER POLO AQUATICS)
Greece's players celebrate after defeating Italy in their women's water polo semi-final match at the 14th FINA World Championships in Shanghai July 27, 2011. REUTERS/Issei Kato (CHINA - Tags: SPORT WATER POLO AQUATICS) REUTERS

Η εθνική γυναικών αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα Κίνα (16.00) στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σαγκάης.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Κίνα στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σαγκάης. Δύο πρωτάρες διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο με την ελληνική ομάδα να έχει το μειονέκτημα του να αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα (με ότι αυτό συνεπάγεται), οι δε Κινέζες να έχουν το άγχος ότι πρέπει να ικανοποιήσουν το περίφημο αθλητικό σύστημα της χώρας που θέλει μόνο χρυσά.

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο οι Κινέζοι δούλεψαν σε αθλήματα που δεν είχαν παράδοση όπως στην κωπηλασία και στο πόλο. Κι αν στην κωπηλασία είδαν αποτελέσματα, στο πόλο τώρα απολαμβάνουν τους καρπούς.

Αντίθετα με τον ελληνικό (πρωτ)αθλητισμό που με τις ευλογίες της κυβέρνησης πήγε για τα μετάλλια. Ήμασταν τυχεροί και από εκείνη την ομάδα που πήρε το αργυρό μετάλλιο στο πόλο προέκυψε η ομάδα της Σαγκάης και νωρίτερα του Ζάγκρεμπ και νωρίτερα της Ρώμης. Καθαρά από τύχη.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση θα διεκδικήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο της χώρας μας σε ομαδικό άθλημα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το ότι θα παίξει με τις Κινέζες, ίσως είναι χειρότερο από το να αντιμετώπιζε ξανά τη Ρωσία στον τελικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ