ΠΟΛΟ

Ελλάδα-Ιταλία 11-9

Ελλάδα-Ιταλία 11-9

Άξιζε ένα μετάλλιο και το πήρε. Η εθνική πόλο των ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου και μαζί την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι ήρωες του Μόντρεαλ δεν είναι τώρα πια μόνοι τους, έχουν και τα παλικάρια του Καζάν. Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου και για 13η συνεχόμενη φορά κέρδισε το δικαίωμα να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελλάδα επικράτησε 11-9 της Ιταλίας στα πέναλτι (7-7 η κανονική διάρκεια του αγώνα) στο μικρό τελικό του Καζάν. Ο Κωνσταντίνος Φλέγκας απέκρουσε το πέναλτι του Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο και ο Άγγελος Βλαχόπουλος υπάκουσε τους συμπαίκτες του "πάρτο εσύ" φώναζαν στον Θεσσαλονικιό περιφερειακό. Ο Βλαχόπουλος νίκησε το μεγάλο Στέφανο Τεμπέστι και η Ελλάδα βρίσκεται για δεύτερη φορά στο παγκόσμιο βάθρο. Επόμενος στόχος είναι το βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, εκείνο που έχασε η φουρνιά του Μόντρεαλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, εξαιτίας της απειρίας της.

Πριν από δέκα χρόνια στο Μόντρεαλ ο νυν αρχηγός Χρήστος Αφρουδάκης και ο υπαρχηγός Μανώλης Μυλωνάκης ήταν μαζί με τον απόντα από το Καζάν, Γιώργο Ντόσκα οι μικρότεροι της ομάδας. Απόψε θα "κρεμάσουν" στο στήθος τους το δεύτερο παγκόσμιο μετάλλιο στο λαιμό τους, διάκριση που έχουν να επιδείξουν στον ελληνικό υγρό στίβο φυσικά ο Σπύρος Γιαννιώτης και από φέτος η Κέλλυ Αραούζου.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE του αγώνα

Ο αποψινός αγώνας ήταν μια "χρυσή" ευκαιρία για την Ελλάδα να πάρει το μετάλλιο απέναντι σε μια Ιταλία που αναδιοργανώνεται. Η Ελλάδα νίκησε για δεύτερη φορά την Ιταλία στο Καζάν, κάτι που γίνεται φυσικά για πρώτη φορά. Και ας έκανε τα εύκολα δύσκολα η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, ενός προπονητή που άκουσε πολλά όταν τον προσέλαβε η εθνική γιατί είναι προπονητής σε σύλλογο και δη στον Ολυμπιακό.

Η εθνική δεν πραγματοποίησε κανένα σουτ στα πρώτα τρία λεπτά, αλλά όταν το επιχείρησε το σουτ, αυτό έγινε γκολ με τον Χρήστο Αφρουδάκη στον παίκτη παραπάνω. Με το φτωχό 1-0 υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ολοκληρώθηκε το πρώτο οκτάλεπτο.

Η Ιταλία ισοφάρισε στα μισά της δεύτερης περιόδου, όμως με δύο προσωπικά γκολ του Βλαχόπουλου η εθνική διαμόρφωσε το 3-1 στα 45 δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή. Η ελληνική άμυνα ολιγώρησε και ο Φιλιόλι μείωσε σε 3-2 στα εννιά δευτερόλεπτα.

Ο Κώστας Μουρίκης σημείωσε το μοναδικό του γκολ στον αγώνα μετά από ασίστ του Αφρουδάκη για το 5-3 στο τέταρτο λεπτό του τρίτου οκταλεπτου. Στο επόμενο γκολ ήταν η σειρά του Μουρίκη να δώσει πάσα δίπλα του στον αμαρκάριστο Αλέξανδρο Γούνα για να επαναφέρει η Ελλάδα τη διαφορά στο +2 στο 1:56. Και πάλι η Ιταλία απάντησε με τον Αϊκάρντι (6-5). Ο Βλαχόπουλος έφερε τη διαφορά στα τρία γκολ με σουτ στον παίκτη παραπάνω, γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα από τον ελληνικό πάγκο, αφού σημειώθηκε στα έξι δευτερόλεπτα. Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί με το τέρμα του Αϊκάρντι (7-6) στη λήξη του τρίτου οκταλέπτου μετά από δύο πάσες που αντάλλαξαν οι Ιταλοι.

Η Ιταλία παρέμεινε στο ματς χάρη στα κενά που άφηνε η ελληνική άμυνα. Τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα η "σετεμπελο" ξαναμπήκε στο ματς με κερδισμένο πέναλτι του Αϊκάρντι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Φιλιόλι (7-7 στα 4:26 πριν το τέλος).

Στην ώρα που απέμεινε υπήρξε μεγάλη ένταση, αλλά γκολ δεν σημείωσε καμιά ομάδα και η Ελλάδα οδηγήθηκε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στα πέναλτι. Μετά από το 1-1 ο Βελότο σημάδεψε το δοκάρι και η μπάλα πήγε στον Γιάννη Φουντούλη, ίσως για πρώτη φορά ο Χιώτης περιφερειακός είχε άγχος μετά την απώλεια του πέναλτι στον ημιτελικό με την Kροατία, ο πρώτος σκόρερ της εθνικής έβαλε το πέναλτι, το οποίο πανηγύρισε έντονα. Λουόνγκο και Μυλωνάκης ευστόχησαν για το 9-9 και ο Ντι Φούλβιο καταδίκασε την ομάδα του, ο Φλέγκας του φώναξε "όχι". Τον ελληνικό θρίαμβο υπέγραψε ο Βλαχόπουλος.

Πριν από δέκα χρόνια το χάλκινο μετάλλιο ήρθε με το γκολ του Γιώργου Αφρουδάκη στην παράταση. Τα δύο τρίλεπτα αφαιρέθηκαν από τη FINA, αλλά αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν είχε αντίπαλο στα πέναλτι. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η νοοτροπία της ομάδας να μην τα παρατάει, ενώ προκαλεί θαυμασμό η αντίδραση της μετά από μια σπαρακτική απώλεια του τελικού μετά τον αποκλεισμό από την Κροατία.

Κι αν οι περισσότεροι από τους διεθνείς που είναι οργανωμένοι στον σύνδεσμο Ελλήνων υδατοσφαιριστών (ΣΕΑΥ) διοργάνωσαν το All Star Game για να συστήσουν το άθλημα τους στο κοινό, μεγαλύτερη διαφήμιση από τις δύο εβδομάδες που προηγήθηκαν δεν θα μπορούσαν να είχαν κάνει. Πλέον τα καλοκαίρια των Ελλήνων θα τα γεμίζει και η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, αλλά και τους χειμώνες. Τον Ιανουάριο έχει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βελιγράδι.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 4-4, 0-1 (κ.α), 4-2 (πεν)

Τα πέναλτι: 7-8 Φιλιόλι, 8-8 Αφρουδάκης, δοκάρι ο Βελότο, 9-8 Φουντούλης, 9-9 Λουόνγκο, 10-9 Μυλωνάκης, απόκρουση Φλέγκα στο πέναλτι του Ντι Φούλβιο, 11-9 Βλαχόπουλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Θ.Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης 2, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος 3.

ΙΤΑΛΙΑ (Σ.Καμπάνια): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 1, Βελότο 1, Φιλιόλι 3, Τζορτζέτι, Φοντέλι 1, Τζιάκοπο, Πρεσιούτι, Τζίτο, Λουόνγκο 1, Αϊκάρντι 2, Μπαράλντι, Ντελ Λούνγκο.

*Η αποστολή της "χάλκινης" παγκόσμιας πρωταθλήτριας αναχωρεί από το Καζάν στις 2 τα ξημερώματα με πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης. Η άφιξη της στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί μετά τις 9 το πρωί.

Δείτε τη διαδικασία των πέναλτι:

GRE 11-9 ITA (Kazan 2015) Bronze Medal Match

GRE - ITA (Penalty shoot out)Men's Water Polo, Bronze Medal Match, Kazan 2015

Posted by WATER POLO on Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015

Ποιος να απειλήσει τη Σερβία

Η Ελλάδα νίκησε τη Σερβία σε φιλικό αγώνα, αλλά οι δύο ομάδες δεν βρέθηκαν αντίπαλοι στο Καζάν. Οι Σέρβοι κυριάρχησαν στον ημιτελικό με την Ιταλία και έκαναν περίπατο στον τελικό με αντίπαλο την Κροατία, επικρατώντας 11-4 σε έναν αγώνα που ο ένας εκ των δύο διαιτητών ήταν ο Έλληνας Γιώργος Σταυρίδης.

Η κατάταξη

1.Σερβία

2.Κροατία

3.Ελλάδα

4.Ιταλία

5.Μαυροβούνιο

6.Ουγγαρία

7.Ηνωμένες Πολιτείες

8.Αυστραλία

9.Καναδάς

10.Βραζιλία

11.Καζαχστάν

12.Νότια Αφρική

13.Ιαπωνία

14.Ρωσία

15.Κίνα

16.Αργεντινή

Η απονομή στους Έλληνες:

Greek water polo players get the bronze (Kazan 2015)

Kazan 2015, water polo men's tournament, ceremony (Bronze medals)

Posted by WATER POLO on Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ