ΠΟΛΟ

Ελλάδα - Ισπανία 10-7

Ελλάδα - Ισπανία 10-7
INTIME SPORTS

Με όπλο της την άμυνα η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών επιβλήθηκε με 10-7, έπειτα από τρία χρόνια, επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του World League.

Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση παρέμεινε η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών μετά τη σπουδαία της νίκη επί της Ισπανίας με 10-7. Τα κορίτσια της εθνικής έπιασαν εξαιρετική απόδοση κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια και πήραν μια μεγάλη νίκη έπειτα από τρία χρόνια κόντρα στις Ισπανίδες.

Το ματς:

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα και για τις δύο ομάδες με τις άμυνες να πρωταγωνιστούν. Έτσι, το μοναδικό γκολ του πρώτου οκταλέπτου σημειώθηκε μετά το γκολ της Αβραμίδου μετά το πέναλτι που κέρδισε η Ασημάκη.

Στη συνέχεια το παιχνίδι άναψε με την εθνική να παίρνει διαφορά ακόμα και με δύο τέρματα χάρη στα γκολ της Αβραμίδου και της Διαμαντοπούλου και τις Ισπανίδες να απαντούν. Έτσι το 4-2 υπέρ της Εθνικής έγινε γρήγορα 4-4 με τη βοήθεια και της τύχης για τις φιλοξενούμενες.

Η Γκαρθία έβαλε μπροστά την Ισπανία αλλά κάπου εκεί η ελληνική μηχανή πήρε και πάλι μπροστά και δεν πιανόταν. Η Αβραμίδου έφερε και πάλι το ματς στα ίσια και στη συνέχεια, τα γκολ της Ξενάκη και της Ασημάκη έδωσαν εκ νέου σημαντικό προβάδισμα στην Εθνική μας.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο η διαφορά έφτασε μέχρι και τα τέσσερα γκολ (9-5) με τα γκολ από τις Τσουκαλά και Μ. Πλευρίτου, αλλά οι Ισπανίδες να μείωσαν σε 9-7 περίπου 1:30 πριν το φινάλε το σκορ έφτασε στο 9-7. Η εθνική μας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι αύξησε και πάλι τη διαφορά στο σκορ με τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη να διαμορφώνει το τελικό 10-7.

Πλέον η Εθνική μας ομάδα έφτασε τους 6 βαθμούς στον όμιλο και δίνει το επόμενο της παιχνίδι στις 24 Φεβρουαρίου κόντρα στη Γερμανία επί ελληνικού εδάφους.

Ελλάδα - Ισπανία 10-7

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-4, 3-1, 3-2

Ελλάδα (Μορφέσης): Αβραμίδου 3, Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου 1, Μανωλιουδάκη 1

Ισπανία (Ότσα): Εσπάρ 2, Μπαχ 1, Ορτίθ 1, Λόπεθ 1, Γκαρθία 1, Μπλας 1

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

ΕΛΛΑΔΑ - Ισπανία 10-7

Ολλανδία - Γερμανία 30-4

Η Βαθμολογία του Ομίλου:

1.Ολλανδία 52-21 9

2.ΕΛΛΑΔΑ 41-26 6

-.Ισπανία 31-26 3

4.Γερμανία 17-68 0

Επόμενη αγωνιστική (24/2):

Ισπανία – Ολλανδία

ΕΛΛΑΔΑ – Γερμανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ