ΠΟΛΟ

Ελλάδα - ΗΠΑ 11-10

Ελλάδα - ΗΠΑ 11-10

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών επικράτησε με 11-10 των Ηνωμένων Πολιτειών και έκανε το "2 στα 2" στον Β' Όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου στο Καζάν. Επική ανατροπή από το 8-10 με τρία αναπάντητα τέρματα.

Κάνοντας επική ανατροπή στα τελευταία λεπτά του τέταρτου οκταλέπτου και δείχνοντας μέταλλο, αυταπάρνηση και ψυχραιμία, η Εθνική μας πόλο των ανδρών υπέταξε και τις Ηνωμένες Πολιτείες με 11-10 στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου στο Καζάν.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έκανε το "2 στα 2" και ατενίζει το μέλλον της στην διοργάνωση με αισιοδοξία, αφού μετά το 11-10 στην πρεμιέρα με την Ιταλία, νίκησε ένα ακόμη μεγαθήριο, βάζοντας πλώρη για το απόλυτο απέναντι στους οικοδεσπότες Ρώσους.

Οι διεθνείς μας κυνηγούσαν στο σκορ σε όλη την διάρκεια του αγώνα, χωρίς όμως να επιτρέψουν στους Αμερικανούς να ξεφύγουν με περισσότερα από δυο γκολ. Στα τελευταία λεπτά έκαναν την αντεπίθεσή τους, επέστρεψαν από το 8-10 και με τρία αναπάντητα τέρματα έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη απέναντι στην ομάδα του Ουντόβισιτς.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα

Ο αγώνας

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν μοιρασμένο, χωρίς καμία από τις δυο ομάδες να καταφέρει να ξεφύγει στο σκορ. Οι Αμερικανοί προηγούνταν, αλλά κάθε φορά η Εθνική μας ισοφάριζε. Ο Μυλωνάκης και ο Φουντούλης (2) ήταν αυτοί που... πλήγωσαν την εστία του Μόουζες και φαινόταν πως οι παίκτες του Βλάχου ήταν αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους στην πισίνα. Υπήρχε όμως συνέχεια...

Τα προβλήματα στην επίθεση εμφανίστηκαν στην δεύτερη περίοδο. Αφού ο Φουντούλης απάντησε στο γκολ του Σάμουελς, φτάνοντας τα τρία στο ματς, στην συνέχεια η επίθεση "σίγησε" και οι Αμερικανοί με τους Μαν και Αζεβέντο απέκτησαν "μαξιλαράκι" δυο τερμάτων. Όχι ότι δεν ήταν αναστρέψιμη η κατάσταση, κάθε άλλο, απλά έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Τα πράγματα κύλησαν καλύτερα στο τρίτο οκτάλεπτο, αφού η ομάδα μας πέτυχε τέσσερα γκολ και έδειξε πως διέθετε "σφυγμό". Κάθε φορά που ερχόταν η μείωση του σκορ στο γκολ, οι παίκτες του Ουντόβισιτς ξέφευγαν με δυο και έδειχναν να έχουν τον έλεγχο, για να σκοράρει ο Φουντούλης ακριβώς στο φινάλε της περιόδου σε 9-8 και να δώσει "οξυγόνο" για την τελική αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο.

Ο Ρόιλς έκανε στον παίκτη παραπάνω το 10-8 και απέμεναν 4 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα για το φινάλε. Από 'κει και πέρα, υψώθηκε "τοίχος" στο ελληνικό τέρμα, δεν δεχτήκαμε άλλο γκολ, ο Μυλωνάκης πήρε το όπλο του και ισοφάρισε σε 10-10, για να φέρει τούμπα το ματς ο Δελακάς στα 31'' πριν το φινάλε. Στην τελευταία επίθεση των Αμερικανών η άμυνα ήταν εξαιρετική και η Εθνική πανηγύρισε μια τεράστια νίκη.

Τα οκτάλεπτα:3-3, 1-3, 4-3, 3-1

Ελλάδα (Βλάχος): Μυλωνάκης (3), Φουντούλης (4), Μουρίκης (2), Βλαχόπουλος, Δελακάς

ΗΠΑ (Ουντόβισιτς): Μαν (2), Σάμουελς (2), Κούμπιντο, Αζεβέντο (2), Μπόουεν, Μπονάνι, Ρόιλς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ