ΠΟΛΟ

Εκτός Κυπέλλου η Βουλιαγμένη

Εκτός Κυπέλλου η Βουλιαγμένη
INTIME SPORTS

Ο Υδραϊκός νίκησε 8-7 τη Βουλιαγμένη, αποκλείοντας την από το Final-4 του Κυπέλλου. Στα πέναλτι "λύγισε" ο ΠΑΟΚ το Παλαιό Φάληρο και ο Παναθηναϊκός τη Γλυφάδα.

Μόλις το περασμένο Σάββατο (28/3) λίγο έλειψε η Βουλιαγμένη να νικήσει την πληρέστερη ομάδα της Α1 πόλο των ανδρών, τον Ολυμπιακό.

Λίγα 24ωρα μετά η έκπληξη του πρωταθλήματος, ο Υδραϊκός απέκλεισε τους "μπέμπηδες" από το Κύπελλο. Με σερί 3-0 στο τέταρτο οκτάλεπτο οι "νεοφώτιστοι" νίκησαν 8-7 τη Βουλιαγμένη και θα αντιμετωπίσουν το Ναυτικό Όμιλο Πατρών για ένα εισιτήριο στο Final-4.

Εν τω μεταξύ ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα που πέρασε στην τελική τετράδα (στις 8 και 9 Μαΐου). Ο "δικέφαλος του βορρά" νίκησε στα πέναλτι το Παλαιό Φάληρο. Με τον ίδιο τρόπο ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τη Γλυφάδα

Υδραϊκός-Βουλιαγμένη 8-7

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Γιώργος Μαυρωτάς είχε τεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος με την ομάδα της καρδιάς του, τη Βουλιαγμένη και κόντρα στο γιο του, Λεωνίδα σε επίσημο παιχνίδι στην ήττα με 9-3 του Υδραϊκού από τους "μπέμπηδες".

Στο Κύπελλο ο Μαυρωτάς σκόραρε για πρώτη φορά απέναντι στη Βουλιαγμένη. Αυτό δεν είναι έκπληξη, έκπληξη είναι η νίκη του Υδραϊκού.

Με σερί 3-0 οι "νεοφώτιστοι" στο τελευταίο οκτάλεπτο και δύο γκολ στο τελευταίο λεπτό ο Υδραϊκός πήρε τη νίκη-πρόκριση. Ο Βασίλης Εμμανουηλίδης ήταν εκείνος που σημείωσε το νικητήριο γκολ.

Ο Υδραϊκός θα αντιμετωπίσει τον ΝΟ Πατρών στο κολυμβητήριο "Αντώνης Πεπανός" στην Πάτρα στις 29 Απριλίου με στόχο το εισιτήριο για το Final-4. Η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 8 και 9 Μαΐου.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-3, 1-3, 3-0

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δ.Μαυρωτάς): Φλέγκας, Καϊάφας, Εμμανουηλίδης 1, Κοκκινάκης 1, Γ.Μαυρωτάς 1, Αγκόρτσας, Μπλάνης 1, Λάζαρης, Αργυρόπουλος, Μπιτσακός 1, Βλοντάκης 2, Β.Εμμανουηλίδης 1, Παγάνης, Στελλάτος.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Τ.Λοράντος): Τσαλκάνης, Κοπελιάδης, Μασμανίδης 2, Λουιζίδης, Χρυσοσπάθης 1, Γούβης 2, Αφρουδάκης 1, Ελμισιάν, Αλβέρτης, Καπότσης, Τίγκας 1, Καπετανάκης, Ζερδεβάς, Λ.Μαυρωτάς.

Παλαιό Φάληρο-ΠΑΟΚ 12-14

Ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στο Final-4 του Κυπέλλου (8-9/5). Ο "δικέφαλος του βορρά" επικράτησε 5-3 στα πέναλτι του Παλαιού Φαλήρου στο "Ρέστειο". Οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν σε όλα τα πέναλτι με τον ταλαντούχο Αλέξανδρο Παπαναστασίου να αστοχεί και να δίνει την πρόκριση στον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλο 9-9.

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Νίκου Βενετόπουλου στον πάγκο του Φαλήρου. Θα αντικατασταθεί από τον Κούλη Ιωσηφίδη στην επιστροφή του προπονητή της "αργυρής" Ολυμπιονίκη της Αθήνας, εθνικής γυναικών στους πάγκους μετά το 2008.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 3-2, 1-2, 3-1 (κ.α.), 3-5 (πεν.)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Ν.Βενετόπουλος): Γαβαλάς, Αμπατζόγλου 1, Τσβέτκοβιτς 1, Ξενάκης 5, Σιώνης 4, Σπηλιωτόπουλος, Παναγούλης, Βερύκοκος, Κάκκαρης, Φωκάς 1, Κουκουμάκης, Τσαγγαράκης, Σαλτερής, Σομιωτάκης, Παπαναστασίου.

ΠΑΟΚ (Π.Βέργος): Μπεζιλιώτης, Σαρρησάββας 1, Μιτελούδης 2, Αληχανίδης 6, Προσινικλής, Νικολαΐδης, Κόλιανιν, Παπαποστόλου, Βογιατζόγλου 2, Σολανάκης 3, Μαζοκοπάκης, Βαχαρέλης, Φοροτζίδης.

Παναθηναϊκός - Γλυφάδα 10-9

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 2-5 από τη Γλυφάδα στο ξεκίνημα του 3ου οκταλέπτου, αλλά κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση για το Final-4 του Κυπέλλου, επικρατώντας της ομάδας των νοτίων προαστίων στη διαδικασία των πέναλτι. Η κανονική διάρκεια του αγώνα, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στο Ιλίσιο κολυμβητήριο, ολοκληρώθηκε με 6-6 και οι "πράσινοι", με εύστοχη εκτέλεση του Παπαδόγκωνα, πήραν τη νίκη με 4-3 στα πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-3, 2-1, 2-1 (κ.α.), 4-3 (πεν.)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κ. Λούδης): Καραμπέτσος, Κομάντινα, Σαρτζετάκης 1, Κόχειλας Ν. 1, Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος 3, Παπαδόγκωνας 2, Καλογεράκος, Αφρουδάκης Γ. 2, Δερμιτζάκης Δ. 1, Χαραλαμπόπουλος, Γερακούδης, Γρηγοριάδης, Πανταζόπουλος, Σπυρόπουλος

ΓΛΥΦΑΔΑ (Μ. Βολτυράκης): Πλατίδης, Καζάζης, Παπούκας, Αγγελίδης 1, Κουλιεράκης 1, Κατρουτζανάκης, Φούτρης, Χατζηγούλας 2, Παπαδόπουλος 3, Γιαννόπουλος 2, Λέντζος, Φωτόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ