ΠΟΛΟ

Έκανε το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός, 13-7 τον Εθνικό

Έκανε το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός, 13-7 τον Εθνικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να φορτσάρει ιδιαίτερα για να νικήσει 13-7 τον Εθνικό και να κάνει το πρώτο από τα δυο βήματα που θέλει για να περάσει στους τελικούς της Α1 πόλο ανδρών. Πέντε γκολ ο Βλαχόπουλος.

Ήταν το απόλυτο φαβορί και το δικαιολόγησε πλήρως στην πισίνα. Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα από τα δυο βήματα που θέλει για να περάσει στους τελικούς της Α1 πόλο ανδρών, νικώντας 13-7 τον Εθνικό στο Παπαστράτειο.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός - Εθνικός

Οι "κυανόλευκοι" στάθηκαν αξιοπρεπώς κόντρα σε έναν δεδομένα καλύτερο αντίπαλο, πάλεψαν και ήταν καλοί στο αμυντικό κομμάτι. Τους βοήθησε το γεγονός πως οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου σκέφτονται την Ευρώπη και κρατάνε δυνάμεις για εκεί, με αποτέλεσμα να μείνουν κοντά σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Άγγελος Βλαχόπουλος με πέντε γκολ, με τον Ολυμπιακό να παίζει όσο χρειάζεται για να μην κινδυνέψει σε καμία στιγμή, να μην διακινδυνέψει κάποιον τραυματισμό και παράλληλα να γίνει rotation και να μην σπαταληθούν περισσότερες δυνάμεις απ' όσες χρειάζονταν.

Το 3-2 του πρώτου οκταλέπτου έγινε 6-3 στο ημίχρονο και 8-4 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Ο Κόχειλας πέτυχε δυο πολύ όμορφα τέρματα από θέση φουνταριστού για τον Εθνικό, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο, όμως δέχτηκε πέντε στο ίδιο διάστημα και μοιραία η "ψαλίδα" άνοιξε.

Ο δεύτερος ημιτελικός γίνεται την Παρασκευή (22/4, 20:00) στο ίδιο Κολυμβητήριο, με τον Εθνικό τυπικά γηπέδουχο. Ο Ολυμπιακός θέλει να τελειώσει τη σειρά άμεσα και ο συντοπίτης να του χαλάσει τα σχέδια.

Οκτάλεπτα: 3-2, 3-1, 2-1, 5-3

Ολυμπιακός (Βλάχος): Μυλωνάκης 1, Φουντούλης 2, Μουρίκης 2, Κολόμβος 2, Βλαχόπουλος 5.

Εθνικός (Κουντουδιός): Κόχειλας 2, Χατζηκυριακάκης 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Φούτρης 2.

Ο Υδραϊκός στην 5η θέση της Α1

Εξάλλου, την 5η θέση της βαθμολογίας πήρε ο Υδραϊκός, ο οποίος νίκησε τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι κατάταξης με σκορ 7-6. Οι παίκτες του Δημήτρη Μαυρωτά, βρέθηκαν μπροστά με 6-4, με τον "Δικέφαλο" να ισοφαρίζει σε 6-6. Ο Υδραϊκός πέτυχε το νικητήριο γκολ με εκτέλεση πέναλτι του Λιαπάκη λίγο πριν το τέλος. Θυμίζουμε ότι και πέρυσι ο Υδραϊκός είχε επικρατήσει στον αγώνα κατάταξης του ΠΑΟΚ με 9-8 στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ