ΠΟΛΟ

Έγραψε ιστορία η "αμφίβια" ταξιαρχία

Έγραψε ιστορία η "αμφίβια" ταξιαρχία

Η ανδρική ομάδα πόλο του Απόλλωνα εξασφάλισε την άνοδο της στη Β' Εθνική. Διαβάστε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές στο Sport24.gr (φωτογραφίες).

Ιστορικές στιγμές έζησε η ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης που την Κυριακή (3/8) στην Πάτρα στέφθηκε πρωταθλήτρια στη Γ' Εθνική κατηγορία ανδρών, εξασφαλίζοντας παράλληλα την άνοδο στη Β' Εθνική.

Η "αμφίβια ταξιαρχία" νίκησε στον τελικό που διεξήχθη στο κολυμβητήριο "Αντώνης Πεπανός" με 8-6 την Καστέλλα και πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στην παρθενική της εμφάνιση σε πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης.

Έχοντας στο τιμόνι της τον Κωνσταντίνο Δάνδολο, ο Απόλλων κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να υλοποιήσει το όραμα του πρώην αρχηγού της Εθνικής Γιώργου Αφρουδάκη και του αδερφού του Ζάχου και να ανέβει κατηγορία, θέτοντας γερές βάσεις για μία ανάλογη συνέχεια που αρμόζει στην ιστορική ομάδα της Σμύρνης.

Το αγωνιστικό κομμάτι

Η τελική φάση της Γ' Εθνικής ανδρών διεξήχθη από τις 31/7 ως τις 3/8 στην Πάτρα κι από την αρχή ο Απόλλων και η Καστέλλα (έχοντας στη σύνθεσή της έμπειρους αθλητές όπως τους Γιώργο Ψύχο και Αρσένη Μαρούλη) ξεχώρισαν.

Ο Απόλλων επικράτησε κατά σειρά των Τρίαινας Βούλας και ΝΑΣ Ημαθίας και στη συνέχεια ηττήθηκε από την Καστέλλα, καταλαμβάνοντας όμως την πρώτη θέση στον Όμιλο του.

Στον ημιτελικό η Καστέλλα επικράτησε του ΟΠΑΘΑ και ο Απόλλων της ΧΑΝΘ. Στον μεγάλο τελικό η ομάδα της Σμύρνης πήρε ρεβάνς για την ήττα στο παιχνίδι του Ομίλου και νίκησε με 8-6 στην Καστέλλα κατακτώντας τον τίτλο. Την Τρίτη θέση κατέκτησε ο ΟΠΑΘΑ και τέταρτη τερμάτισε η ΧΑΝΘ. Οι τεσσερις αυτές ομάδες εξασφάλισαν την άνοδο στη Β΄Εθνική.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο προπονητής του Απόλλωνα, Κωνσταντίνος Δάνδολος δήλωσε στο planetapollon.gr: " Ζούμε πραγματικά πολύ όμορφα, ένα τρομερό συναίσθημα. Καταφέραμε να κατακτήσουμε την άνοδο και το πρωτάθλημα στην παρθενική μας παρουσία στο άθλημα της υδατοσφαίρισης. Το καταφέραμε για ένα σωματείο με μεγάλη ιστορία και αυτό μας κάνει πραγματικά υπερήφανους. H σεζόν δεν ήταν εύκολη, η ομάδα ήταν εντελώς καινούργια και αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τις προπονήσεις, δεν υπήρχαν διαθέσιμες πισίνες. Ο χρόνος περιορισμένος σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες που ήταν γενικά πιο έτοιμες και με αρκετά χρόνια παρουσίας σε εθνικές διοργανώσεις. Είμαστε μια οικογένεια, μια παρέα που ευχαριστιέται να παίζει πόλο. Κατακτήσαμε δίκαια το πρωτάθλημα, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους αδερφούς Αφρουδάκη, την διοίκηση του Ερασιτέχνη και φυσικά στον Σταμάτη Βελλή για την χορηγία προς την ομάδα".

Από την πλευρά του ο Ζάχος Αφρουδάκης, που αποτέλεσε μαζί με τον αδερφό του Γιώργο τους εμπνευστές της ιδέας για τη δημιουργία του τμήματος υδατοσφαίρισης, είπε:

"Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ομάδας, στο προπονητή και φυσικά και πάλι να ευχαριστήσω την διοίκηση του Ερασιτέχνη και τον δικό μας άνθρωπο τον Σταμάτη Βελλή. Αφιερώνουμε το πρωτάθλημα σε όλους τους Απολλωνιστές, σε όσους ήταν κοντά μας όλο αυτό το διάστημα που δημιουργήθηκε το τμήμα. Μαζί με τον αδερφό μου, θα δώσουμε την ψυχή μας να φέρουμε τον Απόλλωνα όλο και ποιο ψηλότερα. Θέλουμε όλος ο κόσμος να μάθει τον Απόλλωνα και στο πόλο. Να δημιουργήσουμε στο μέλλον τις προϋποθέσεις να μεγαλώσει το τμήμα ακόμη περισσότερο. Αυτός είναι ο στόχος μας".

Ο Γιάννης Σαλπέας πρόσθεσε " πήραμε μια μεγάλη χαρά διότι είμαστε μια πραγματική παρέα φίλων. Και αυτό το δέσιμο φάνηκε μέσα στο νερό. Σε μια καμιά περίπτωση δεν πίστεψα ότι θα χάναμε το πρωτάθλημα. Τα δώσαμε όλα. Ευχαριστώ προσωπικά τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου Κωνσταντίνο Δάνδολο. Μετά θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Αφρουδάκη που πραγματικά μόνο η παρουσία του δίπλα μας ήταν κίνητρο για εμάς να τα δώσουμε όλα".

Οι πρωταγωνιστές μιλούν στο Sport24.gr:

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον αρχηγό της ομάδας Δημήτρη Τσίκλο και τους αθλητές Παναγιώτη Ψαρρέα και Γιώργο Χόρτη. Ο Δ. Τσίκλος δήλωσε: " Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στον Γιώργο και τον Ζάχο και στη Διοίκηση για την επιτυχία. Μία παρέα φίλων καταφέραμε να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα και να δώσουμε χαρά στον κόσμο του Απόλλωνα. Μακάρι αυτή η επιτυχία να αποτελέσει την αρχή για μία μεγάλη πορεία του τμήματος της υδατοσφαίρισης".

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ψαρρέας είπε: " Όταν ο Γιώργος κι ο Ζάχος Αφρουδάκης μου είπαν ότι θα φτιάξουν τμήμα πόλο στον Απόλλωνα, δεν θα μπορούσα να μην προσφέρω τις υπηρεσίες μου τόσο εντός όσο και εκτός πισίνας. Έζησα αυτή την ομάδα τόσο ως αθλητής όσο και ως οργανωτής και νιώθω πολύ περήφανος που τα καταφέραμε. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή μας Κωνσταντίνο Δάνδολο, τον Γιώργο και τον Ζάχο αλλά και τη διοίκηση που αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους για αυτή την ομάδα. Δημιουργήσαμε μία πολύ ωραία παρέα αλλά και μία πολύ καλή ομάδα που έδειξε στο νερό ότι ήταν η καλύτερη της τελικής φάσης. Μακάρι το τμήμα πόλο μέσω αυτής της πρώτης επιτυχίας να καθιερωθεί και να ανέβει στις ψηλότερες κατηγορίες με στόχο την Α1. Ερχόμαστε!".

Ο Γιώργος Χόρτης δήλωσε: " Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα μέρος σε αυτή την προσπάθεια, με την ιστορική ομάδα του Απόλλωνα. Κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα και την άνοδο κι αυτό αποτελεί μεγάλη δικαίωση των κόπων μας. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αδερφούς Αφρουδάκη για τη βοήθειά τους στο τμήμα. Ελπίζουμε σε ανάλογη πορεία και στη Β' Εθνική. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αγάπη για την ομάδα".

Η ομάδα του Απόλλωνα:

Ντόμινικ Χάρε

Γιάννης Κοντογιώργος

Σπύρος Ματσούκης

Γιάννης Σαλπέας

Γιώργος Χόρτης

Δημήτρης Τσίκλος

Κωνσταντίνος Στέλιος

Σταύρος Τσαγκόζης

Ανδρέας Παπαδημητρακόπουλος

Εύφρος Γεωργιάδης

Παναγιώτης Ψαρρέας

Μιχάλης Τσουκάτος

Γιώργος Περατινός

Βασίλης Μαυρόγιαννης

Προπονητής: Κωνσταντίνος Δάνδολος

Φυσικοθεραπευτής: Σταμάτης Φώτογλου

Δείτε φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε:

Έγραψε ιστορία η "αμφίβια" ταξιαρχία
Έγραψε ιστορία η "αμφίβια" ταξιαρχία
Έγραψε ιστορία η "αμφίβια" ταξιαρχία
Έγραψε ιστορία η "αμφίβια" ταξιαρχία
Έγραψε ιστορία η "αμφίβια" ταξιαρχία
Έγραψε ιστορία η "αμφίβια" ταξιαρχία
Έγραψε ιστορία η "αμφίβια" ταξιαρχία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ