ΠΟΛΟ

Έγραψε ιστορία το Φάληρο

ΠΟΛΟ ΟΣΦΠ-ΦΑΛΗΡΟ
ΠΟΛΟ ΟΣΦΠ-ΦΑΛΗΡΟ EUROKINISSI SPORTS

Χωρίς κάποια μεγάλη έκπληξη ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος της Α1 πόλο των ανδρών με το Παλαιό Φάληρο να πανηγυρίζει για πρώτη φορά την είσοδο του στα play offs.

Ιστορική είναι η μέρα για το ανδρικό πόλο του Παλαιού Φαλήρου που μπορεί να ηττήθηκε 10-7 από τον ΝΟ Βουλιαγμένης, στο κολυμβητήριο του Λαιμού, στο πλαίσιο της 22ης και τελευταία αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, αλλά η ήττα ήταν γλυκιά.

Με το συνδυασμό των άλλων αποτελεσμάτων (ιδίως τη νίκη του ΠΑΟΚ στη Ν. Σμύρνη) τερματίζει 6ο, καθώς ευνοείται στην ισοβαθμία με τον Υδραϊκό και θα μετέχει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία του (να σημειώσουμε ότι το Φάληρο έχει πάρει και καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, την 5η το 2010, αλλά τότε στα πλέι οφ μετείχαν μόνο οι τέσσερις πρώτοι).

Οι Φαληριώτες θα παίξουν στην Α' φάση των πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας κόντρα στον 3ο ΑΝΟ Γλυφάδας. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης τερματίζει οριστικά 2ος, δεν θα αγωνιστεί στην Α' φάση των πλέι οφ, ενώ θα έχει πλεονέκτημα έδρας στη Β'. Η ομάδα του Λούδη ήταν καλύτερη στο ματς, πήρε από την αρχή ένα προβάδισμα, έλεγξε το ρυθμό και έφτασε στη νίκη.

Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΤΡΩΝ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΧΙΟΣ
Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΤΡΩΝ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΧΙΟΣ EUROKINISSI SPORTS

* Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Φουντούλης αφού πέτυχε 6 γκολ κόντρα στη Χίο

Εύκολο έργο είχε ο Ολυμπιακός στο κολυμβητήριο του Πειραιά, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν με 20-4 τον ΝΟ Χίου και τερμάτισαν πρώτοι στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, για μια ακόμη σεζόν με το απόλυτο των νικών (22 στα 22) και θα έχουν το πλεονέκτημα από τη Β' φάση των πλέι οφ μέχρι το φινάλε, καθώς στην πρώτη φάση τους δεν μετέχουν.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται πλέον για το καθοριστικό ευρωπαϊκό του παιχνίδι (5/4) με την ουγγρική Σόλνοκ στον Πειραιά, προκειμένου να διεκδικήσει την απευθείας πρόκρισή του στους ημιτελικούς του Φάιναλ Σιξ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΝΟ Χίου, εξάλλου, παρά την ήττα του, κρατάει την 9η θέση στη βαθμολογία (καθώς έχασε ο Πανιώνιος από τον ΠΑΟΚ) και μπαίνει στα πλέι άουτ με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Θα παίξει στην πρώτη φάση των πλέι άουτ με αντίπαλο τον ουραγό ΝΟ Καλαμακίου.

ΤΡΙΤΗ Η ΓΛΥΦΑΔΑ

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας ολοκλήρωσε μια εκπληκτική κανονική περίοδο στην Α1 Ανδρών, καθώς νίκησε στην έδρα του και τον Εθνικό, στο πλαίσιο της 22ης και τελευταία αγωνιστικής της Α1 Ανδρών και κατέκτησε την 3η θέση στην τελική βαθμολογία. Έτσι θα έχει πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των πλέι οφ κόντρα στο 6ο Παλαιό Φάληρο.

Ο Εθνικός, που μένει εκτός πλέι οφ οριστικά, το πάλεψε, σε ένα παιχνίδι με κλειστές άμυνες, αλλά ο ΑΝΟΓ ήταν αποτελεσματικός σε κρίσιμες φάσεις πήρε προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι το φινάλε. Στο φύλλο αγώνα γράφτηκαν ο βοηθός προπονητή του ΑΝΟΓ Μιχάλης Παπαναστασίου που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, για διαμαρτυρία προς τους δαιτητές και ο Καζάζης του Εθνικού που αποβλήθηκε με αντικατάσταση και κόκκινη κάρτα για εξύβριση των διαιτητών.

ΠΟΛΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ-ΠΑΟ
ΠΟΛΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ-ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

* Τέσσερα γκολ πέτυχε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Διονύσης Καρούντζος

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα με 14-7 τον ουραγό ΝΟ Καλαμακίου στο κολυμβητήριο του Αλίμου, για την 22η και τελευταία αγωνιστική της Α1 Ανδρών, αλλά έμεινε στην 4η θέση της τελικής βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από τον 3ο ΑΝΟΓ.

Οι πράσινοι θα παίξουν στην Α' φάση των πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στον 5ο ΠΑΟΚ, ενώ ο ΝΟ Καλαμακίου, που τερμάτισε 12ος και τελευταίος έχει μειονέκτημα στην Α' φάση των πλέι άουτ κόντρα στον 9ο ΝΟ Χίου.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σπουδαία νίκη εκτός έδρας πέτυχε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 10-9 του Πανιωνίου μέσα στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, για την 22η και τελευταία αγωνιστική της Α1 Ανδρών και κατέλαβε την 5η θέση στην τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου, πετυχαίνοντας πανηγυρικά την είσοδό του στα πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στην Α' φάση των πλέι οφ τον 4ο -τελικά- Παναθηναϊκό, με το Δικέφαλο να έχει μειονέκτημα έδρας. Ο Πανιώνιος, από την πλευρά του είναι οριστικά 10ος και θα παίξει στην πρώτη φάση των πλέι άουτ κόντρα στον 11ο ΝΟ Πατρών, με πλεονέκτημα.

Στο ματς της Νέας Σμύρνης, ο Πανιώνιος προηγήθηκε, αλλά το ματς έγινε ντέρμπι, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Μέχρι το 8-8, οπότε ο ΠΑΟΚ έκανε ένα ξεπέταγμα στο 8-10 υπέρ του. Ο Πανιώνιος μείωσε 49 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε και είχε μια ευκαιρία να ισιοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε.

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ οι Μουρατίδης και Ζάτοβιτς (από 4 γκολ), ενώ για τον πανιώνιο πρώτος σκόρερ ήταν ο Βέκκος (πείσης 4 γκολ).

Ο Υδραϊκός νίκησε εύκολα με 13-6 τον ΝΟ Πατρών στο κολυμβητήριο "Αντ. Πεπανός" της αχαϊκής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, αλλά αυτό δεν του έφτανε για να μπει στα πλέι οφ, αφού δεν τον ευνόησαν τα αποτελέσματα στα άλλα ματς.

Έτσι η ομάδα του Κραβαρίτη έμεινε στην 7η θέση της βαθμολογίας και απλά παραμένει στην κατηγορία χωρίς να έχει στη συνέχεια άλλους αγώνες, ενώ ο ΝΟ Πατρών τερμάτισε 11ος και θα παίξει στην Α' φάση των πλέι άουτ με μειονέκτημα έδρας κόντρα στον 10ο Πανιώνιο.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός - ΝΟ Χίου 20-4

Τα οκτάλεπτα: 7-1, 5-0, 5-2, 3-1

Ολυμπιακός (Βλάχος): Μυλωνάκης 1, Γεννηδουνιάς 3, Φουντούλης 6, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 3, Γιάνοβιτς 1, Πρέκας 4

ΝΟ Χίου (Μικέδης): Βουκμίροβιτς 1, Γκιουβέτσης 2, Σωτηράκης 1

ΝΟ Βουλιαγμένης - Παλαιό Φάληρο 10-7

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-3, 3-1, 1-1

ΝΟ Βουλιαγμένης (Λούδης): Κοπελιάδης 2, Χρυσοσπάθης 2, Γούβης 2, Βίκο 1, Καπότσης 3

Παλαιό Φάληρο (Μαμούρης): Κουρλιάφτης 1, Θεοδωρόπουλος 1, Τσαχιλίδης 2, Τρούλος 2, Κάκαρης 1

ΑΝΟ Γλυφάδας – Εθνικός 6-4

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 0-1, 1-0

ΑΝΟ Γλυφάδας (Μάζης): Παπαναστασίου 3, Αλεξίου 1, Γιαννόπουλος 2

Εθνικός (Κουντουδιός): Τζώρτζης 1, Παπαδόγκωνας 3

ΝΟ Καλαμακίου - Παναθηναϊκός 7-14

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-2, 1-4, 2-4

ΝΟ Καλαμακίου (Χρυσάφης): Χάλαρης 1, Δουδέσης 1, Ιωαννίδης 1, Φωκάς 1, Καστανάκης 1, Αλεβίζος 1, Μπεκές 1

Παναθηναϊκός (Ηρειώτης): Τοράκης 2, Καλογεράκος 2, Καρούντζος 4, Φώσκολος 2, Δερμιτζάκης 3, Χαραλαμπόπουλος 1

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 9-10

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 3-4.

Πανιώνιος (Δήμου): Καρακάσης 1, Κουλιεράκης 3, Γαβαλάς 1, Βέκκος 4

ΠΑΟΚ (Βέργος): Ζάτοβιτς 4, Νάνος 1, Σάριτς 1, Μουρατίδης 4

ΝΟ Πατρών - Υδραϊκός 6-13

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 1-3, 4-4, 1-3.

ΝΟ Πατρών (Λαμπάτος): Κανελλόπουλος 1, Αθανασίους 1, Β Κανελλόπουλος 1, Βικάτος 1, Δουρίδας 1

Υδραϊκός (Κραβαρίτης): Θαλασσινός 1, Χατζηκυριακάκης 3, Κοτσάφτης 2, Μπλάνης 2, Σαρτζετάκης 1, Αργυρόπουλος 1, Βλοντάκης 1, Στελλάτος 2

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 9-10

ΑΝΟΓ - Εθνικός 6-4

Καλαμάκι - Παναθηναϊκός 7-14

Βουλιαγμένη - Π. Φάληρο 10-7

ΝΟ Πατρών - Υδραϊκός 6-13

Ολυμπιακός - Χίος 20-4

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολυμπιακός 66

Βουλιαγμένη 58

ΑΝΟΓ 45

Παναθηναϊκός 44

ΠΑΟΚ 38

Π.Φάληρο 35

--------------------

Υδραϊκός 35

Εθνικός 29

------------------

Χίος 16

Πανιώνιος 15

ΝΟ Πατρών 3

Καλαμάκι 2

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ PLAY OFFS

ΑΝΟΓ - Π. Φάληρο

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

*Η σειρά είναι στις δύο νίκες.

** Ο νικητής του ζευγαριού ΑΝΟΓ - Π. Φάληρο θα αντιμετωπίσει τη Βουλιαγμένη και ο Ολυμπιακός εκείνον που θα προκριθεί από το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ PLAY OUT

Χίος - Καλαμάκι 2-0

Πανιώνιος - ΝΟ Πατρών 1-0

* Οι σειρές κρίνονται στις τρεις νίκες στα play out.

** Τα σκορ δίπλα στα ζευγάρια συμβολίζουν τον αριθμό νικών της κανονικής περιόδου τις οποίες μεταφέρουν και στα play out οι ομάδες.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ