ΠΟΛΟ

Έφτασε η ώρα του… τελικού για τον Απόλλωνα

Έφτασε η ώρα του… τελικού για τον Απόλλωνα

Η ανδρική ομάδα πόλο του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης μετά την αήττητη πορεία της και την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλό της παίζει τους κόπους μιας χρονιάς στους δύο ημιτελικούς της Α2 με αντίπαλο τα Χανιά. το κάλεσμα του Γιώργου Αφρουδάκη στους Απολλωνιστές

Η ώρα της… κρίσης έφτασε! Η ανδρική ομάδα πόλο του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης μετά την αήττητη πορεία της και την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλό της παίζει τους κόπους μιας χρονιάς στους δύο ημιτελικούς της Α2 με αντίπαλο τα Χανιά.

Το όνειρο του προβιβασμού στην Α1 για όλους τους Απολλωνιστές κρίνεται στις δύο νίκες στους αγώνες με την κρητική ομάδα, αφού η πρόκριση στον τελικό δίνει αυτομάτως και το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία στις δύο ομάδες που θα την εξασφαλίσουν (Νηρέας – ΟΦΗ το άλλο ζευγάρι).

Ο πρώτος ημιτελικός (επί της ουσίας τελικός ανόδου) θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 9 Ιουλίου στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης στις 18:30 και όλοι οι Απολλωνιστές πρέπει να είναι εκεί! Η ιστορική στιγμή που θα βρει για πρώτη φορά τον Απόλλωνα με δύο ομάδες στην Α’ Εθνική (ποδόσφαιρο και πόλο) πλησιάζει και όλοι μας οφείλουμε να τη ζήσουμε από κοντά, συνδράμοντας στο να γίνει πραγματικότητα.

Ο δεύτερος τελικός θα γίνει την Τετάρτη 12/7 στις 18.30 στα Χανιά κι εφόσον χρειαστεί τρίτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στον Άλιμο το Σάββατο 15/7 την ίδια ώρα.

Έφτασε η ώρα του… τελικού για τον Απόλλωνα

Το κάλεσμα του Γιώργου Αφρουδάκη στους Απολλωνιστές

Προέχει, όμως, ο αγώνας της Κυριακής στις 18:30 στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης με την είσοδο να είναι ελεύθερη. Ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο άνθρωπος που οραματίστηκε κι έκανε πράξη μαζί με τη διοίκηση του ερασιτέχνη πριν από τρία χρόνια τη δημιουργία τμήματος πόλο για τον ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, έχοντας την πολύτιμη αρωγή του μεγάλου χρηματοδότη Σταμάτη Βελλή, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της «ελαφράς ταξιαρχίας» να δώσει βροντερό «παρών» τώρα που το όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

«Μετά από μια πολύ μεγάλη περίοδο 8 μηνών φτάσαμε στο τέλος. Νομίζω ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς ήμασταν αρκετά σταθεροί χωρίς να κάνουμε ήττα. Η ομάδα προετοιμάστηκε με τις καλύτερες συνθήκες που θα μπορούσε παρότι έχουμε σημαντικό πρόβλημα με την έδρα μας και το προπονητήριο. Παρ’ όλα αυτά καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες προετοιμαστήκαμε όσο μπορούσαμε καλύτερα. Είμαι 100% ευχαριστημένος από την προετοιμασία της ομάδας» δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Αφρουδάκης και συνέχισε, απευθύνοντας κάλεσμα στον κόσμο του Απόλλωνα:

«Νομίζω ότι το περυσινό πάθημα, όταν χάσαμε την πολυπόθητη άνοδο σ’ έναν αγώνα (σ.σ. τον ημιτελικό), έχει γίνει και μάθημα. Θεωρώ ότι τα παιδιά είναι 100% συγκεντρωμένα σε αυτό που έχουμε θέσει από την αρχή ως στόχο, αλλά επειδή οι αγώνες που έρχονται είναι πάρα πολύ σημαντικοί θέλω να κάνω ένα κάλεσμα στον κόσμο του Απόλλωνα να παραβρεθεί την Κυριακή στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης, να το γεμίσει, και να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας.

Είναι σημαντική η προσπάθεια που κάνουμε αυτά τα τρία χρόνια και πρέπει όλοι μαζί, παίκτες, προπονητές, όσοι ασχολούμαστε με το τμήμα να νιώσουμε ότι οι φίλαθλοι είναι δίπλα μας. Εύχομαι ότι είτε την Τετάρτη είτε το Σάββατο θα πανηγυρίσουμε την ιστορική άνοδο για να ζήσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου την παρουσία δύο τμημάτων του στη μεγάλη κατηγορία».

Κατρουτζανάκης: «Περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου»

Ξεκάθαρος για το ότι ο Απόλλων Σμύρνης είναι έτοιμος για τους … τελικούς ανόδου με αντίπαλο τα Χανιά (ομάδα που στην κανονική διάρκεια της σεζόν η «ελαφρά ταξιαρχία» νίκησε δύο φορές) εμφανίστηκε ο προπονητής του τμήματος, Γιάννης Κατρουτζανάκης, ο οποίος, επίσης, ζήτησε τη στήριξη των φιλάθλων.

«Όλο τον χρόνο προετοιμαζόμαστε γι’ αυτά τα δύο παιχνίδια. Από τη στιγμή που τέλειωσε η δεύτερη φάση και βγήκαμε πρώτοι στον όμιλο της Κρήτης ξεκίνησε, βέβαια, και η προετοιμασία αποκλειστικά για τους ημιτελικούς. Περιμέναμε να δούμε ποιον θα είχαμε αντίπαλο. Έτυχαν τα Χανιά. Το ζευγάρι, το οποίο να πω την αλήθεια, στην αρχή της σεζόν πίστευα ότι θα ήταν στον τελικό. Έτυχε, όμως, τώρα κι εμείς είμαστε έτοιμοι για να συνεχίσουμε το σερί των νικών που έχουμε με τα Χανιά», τόνισε αρχικά και συνέχισε αναφορικά με την παρουσία του κόσμου του Απόλλωνα:

«Στο προηγούμενο διάστημα ο κόσμος δεν μπόρεσε να μας δώσει την ενίσχυση που θέλαμε, καθώς και μακριά ήταν η έδρα μας (σ.σ. στον Άλιμο), αλλά και γιατί συνέπιπταν οι αγώνες μας με εκείνους του ποδοσφαιρικού τμήματος. Περιμένουμε, όμως, τώρα που τελείωσε το ποδόσφαιρο οι φίλαθλοί μας να βρεθούν την Κυριακή στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης και να μας στηρίξουν. Καλώς εχόντων των πραγμάτων πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς στον τελικό, ώστε να πανηγυρίσουμε εκεί την άνοδο, αλλά και την κούπα».

Όσο για το περυσινό πάθημα; Ο Γιάννης Κατρουτζανάκης είπε ότι έγινε μάθημα, καυτηριάζοντας, ωστόσο, το σύστημα διεξαγωγής των ημιτελικών το οποίο θεωρεί άδικο: «Το περυσινό σύστημα ήταν άδικο, καθώς η άνοδος κρινόταν σ’ έναν αγώνα. Φέτος κρίνεται στις δύο νίκες, αλλά και πάλι θεωρώ ότι θα πρέπει να αλλάξει. Φεύγοντας από την κατηγορία, όπως ελπίζω, εγώ θα επιμείνω ότι το σύστημα διεξαγωγής θέλει κι άλλη βελτίωση. Θα πρέπει να αλλάξει και οι ομάδες να κουβαλούν μέχρι και την τελική φάση τους βαθμούς που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος».

Τέλος, ο τεχνικός της «ελαφράς ταξιαρχίας» επανέλαβε ότι ο Απόλλων είναι έτοιμος για την ιστορική άνοδο: «Είμαστε έτοιμοι, Φουλ φορμαρισμένοι και περιμένουμε εναγωνίως τα παιχνίδια, καθώς έχει ήδη τραβήξει πολύ το πρωτάθλημα. Παίζουμε μες στο κατακαλόκαιρο και το νερό βράζει και θεωρώ πως θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και σε αυτό το κομμάτι. Θα έπρεπε το πρωτάθλημα να ολοκληρωνόταν νωρίτερα για να μπορείς να κάνεις καλύτερο σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν, αλλά ας ανέβουμε βήμα- βήμα και θα δούμε τι θα κάνουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ