ΠΟΛΟ

Εδραιώνονται στην τετράδα Χίος και Εθνικός

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μεγάλες νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ και Υδραϊκό πήραν η Χίος και ο Εθνικός εδραιώνοντας τη θέση τους στην τετράδα της Α1 πόλο των ανδρών.

Μία ημέρα μετά την εύκολη και ευρεία νίκη του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, στο μεταξύ τους εξ αναβολής παιχνίδι για την 7η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι, αυτή τη φορά στο κολυμβητήριο του Πειραιά, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, το Σάββατο (10/3) το μεσημέρι.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν και πάλι καταιγιστικοί, επιβλήθηκαν αυτή τη φορά με 28-1 επί του ουραγού της βαθμολογίας, έκαναν το "18 στα 18" και συνεχίζουν να προελαύνουν, ενώ στρέφουν το βλέμμα τους πλέον στο ευρωπαϊκό ματς της Τετάρτης για το Τσάμπιονς Λιγκ με την Όρβοσι στον Πειραιά.

Σε ρυθμούς ρελαντί ο ΝΟ Βουλιαγμένης πέρασε νικηφόρα από το κολυμβητήριο της Ηλιούπολης, εκεί όπου επικράτησε με 11-5 του Απόλλωνα Σμύρνης, για την 18η αγωνιστική της Α1 Ανδρών. Παραμένει έτσι σταθερά στην 2η θέση της βαθμολογίας, 9 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Άλλη μια σπουδαία νίκη, και μάλιστα εκτός έδρας, πέτυχε ο ΝΟ Χίου, για την 18η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, με την οποία εδραιώνεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, αυξάνει τις πιθανότητές του να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα στο τέλος της κανονικής περιόδου και περιμένει το βραδινό ματς Υδραϊκός - Εθνικός για να δει αν θα μπορέσει να ξεφύγει περισσότερο από τον 4ο.

Η ομάδα του Μιχάλη Λαζαρίδη νίκησε με 9-8 τον ΠΑΟΚ κάνοντας μια εκπληκτική ανατροπή (στην ανατροπή που είχε κάνει προηγουμένως ο ΠΑΟΚ), σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, στο κατάμεστο από κόσμο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.

Οι Χιώτες προηγήθηκαν με 4-2 στις αρχές του δεύτερου οκτάλεπτου, αλλά ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την άμυνά του, βρήκε λύσεις επιθετικά και με σερί 5-0 πέρασε με 7-4, στα μέσα του τρίτου. Σ' εκείνο το σημείο, όμως, οι παίκτες του Βέργου έπαθαν "μπλακ άουτ", κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Χιώτες και αρχικά ισοφάρισαν σε 7-7, 6.42 πριν από τη λήξη της της δ' περιόδου, ενώ πέρασαν και μπροστά στο 5.29 πριν από το φινάλε (7-8) με τον Τεσάνοβιτς. Στο 5.09 ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ σε 8-8 με τον Τομάσεβιτς, αλλά στο 4.54 ο Ρουστάμοφ πέτυχε το νικητήριο γκολ για τον ΝΟ Χίου (8-9). Στο υπόλοιπο του χρόνου οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και έτσι οι Χιώτες έφυγαν με τη μεγάλη νίκη.

Σημαντική επικράτηση για τον Εθνικό στον Άλιμο. Η ομάδα του Πειραιά πέτυχε τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Υδραϊκού με 8-6, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών και παραμένει στην 4η θέση της βαθμολογίας, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά από τον σημερινό αντίπαλό του που είναι 5ος.

Ο Εθνικός έκανε, μάλιστα, ανατροπή, καθώς είχε βρεθεί να χάνει με 4-2 στο πρώτο οκτάλεπτο. Κορυφαίος σκόρε του ο Καρούντζος με 5 γκολ. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 3.42 πριν από τη λήξη της δ' περιόδου αποβλήθηκε ο Πιτούλης του Εθνικού με κόκκινη κάρτα, επειδή στους πανηγυρισμούς του πέταξε ένα μπουκάλι με νερό".

Ήταν καλύτερο στις λεπτομέρειες το Παλαιό Φάληρο, πήρε ένα προβάδισμα στο δεύτερο οκτάλεπτο και νίκησε τελικά στο Ρέστειο κολυμβητήριο τον ΝΟ Χανίων με 12-10 στο μεταξύ τους ματς για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Έτσι οι Φαληριώτες ελπίζουν βάσιμα για την είσοδο στην τελική εξάδα των πλέι οφ. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 2.36 πριν από τη λήξη του γ' οκταλέπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία ο έφορος του Παλαιού Φαλήρου Μοσχοβέλης".

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ 28-1

Τα οκτάλεπτα: 7-0, 7-1, 8-0, 6-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος 1, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 6, Νικολαϊδης, Δερβίσης 4, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 3, Αργυρόπουλος 3, Ομπράντοβιτς 2, Δαλμάρας, Πρέκας 2, Γαβαλάς Σπ. 3.

ΟΦΗ (Μάκης Βολτυράκης): Καβουσανός, Παπανικολάου 1, Κόκκινος, Σιράπογλου, Βασιλάκης, Γεωργόπουλος, Καλής, Πίσσας, Λεονταράκης, Κλήμος, Γιγουρτάκης, Ντάνγκαν.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 5-11

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 1-3, 1-3.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γρηγοριάδης, Μαυρωτάς Λ., Μητρόπουλος, Φωκάς, Μοσκόφ 3, Τροβάς, Παπαδόπουλος Γ., Λέκιτς 1, Παπάκος, Δερμιτζάκης Δ. 1, Δερμιτζάκης Χρ., Καστανάκης, Μιχαλόπουλος, Γιαννουρής.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης 1, Σαρτζετάκης 1, Βάσιτς 4, Χρυσοσπάθης 1, Γούβης 1, Αφρουδάκης 1, Καπετανάκης, Ποντικέας, Καλούσης, Γκιουβέτσης, Σολανάκης 2, Πίοβαν, Δήμου, Λουπάκης.

ΠΑΟΚ - ΝΟ ΧΙΟΥ 8-9

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-1, 2-2, 1-3.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γαλανίδης, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς 1, Προσινικλής Ν. 2, Κουλούρης, Νάνος, Τσολακούδης 1, Μουρατίδης, Παυλίδης, Προσινικλής Π., Τίγκας 1, Τομάσεβιτς 3, Σιορδίλης, Τάτσης, Κεχαλάρης.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Καραμπέτσος, Ρουστάμοφ 2, Τεσάνοβιτς 2, Καλαργυρός, Καρακάσης 3, Κανδιόγλου, Πανταζόπουλος 1, Παπούκας 1, Καλογεράκος, Πέττας, Αϊβαλιώτης, Καζάζης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 12-10

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-1, 3-3, 3-3.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Νίκος Μαμούρης): Τσαλκάνης, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας, Αλαφραγκής, Κουρλιάφτης 2, Θεοδωρόπουλος 1, Κάκαρης 4, Αθανασίου, Τσαχιλίδης 2, Τρούλος, Σπηλιωτόπουλος, Γαβαλάς Ι. 3, Κατσαγούνος, Λιαπάκης, Παζαϊτης.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Φλώρος Ανδ., Πολύζος, Νάστραν 4, Αγιωργούσης, Πετρόχειλος, Βουλγαράκης, Χαριτάκης 1, Μπαριωτάκης 2, Κατσουλάκης, Μαραγκουδάκης, Παπαδόπουλος Τρ., Πολογεώργης, Αβέρκα 3, Χάλαρης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 6-8

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 1-4, 1-1, 0-1.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Αλεβίζος, Μιτελούδης 1, Στελλάτος, Χατζηκυριακάκης 2, Τοράκης, Μπλάνης 1, Βιττέλας 1, Αργυρόπουλος Κ., Πάτερος, Χαραλαμπόπουλος, Αλαμάνος, Μιγόπουλος, Σολεϊμανιπάκ 1, Γραμματικός.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης 2, Θαλασσινός, Κόιχειλας Ν., Γέμελος, Παπαγεωργίου, Παπαδόγκωνας 1, Καρούντζος 5, Φώσκολος, Μπεριστιάνος, Ξυλούρης, Σκληρός, Πιτούλης, Πρωτοψάλτης, Μπραϊμης.

ΓΛΥΦΑΔΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 14-4

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 6-1, 1-1, 3-1

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς, Τζελάτης, Παπανικολάου, Αλεξίου, Παπασηφάκης, Παπαναστασίου 3, Γιαννόπουλος 3, Ρομπόπουλος 1, Χατζηγούλας 1, Αλβέρτης 2, Φωτόπουλος 1, Σκουμπάκης 1, Σαλτέρης, Λεμπέσης 1, Μάγγος 1

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Πρωτονοτάριος, Θεοδόσης-Παπαλουκάς, Περόπουλος, Κουτσιαλής 1, Μπργκούλιαν, Κουλιεράκης 1, Καλαϊτζής, Φαναριώτογλου, Παπαποστόλου, Σταυρόπουλος, Βέκκος, Ποταμιάνος, Μαντής, Δημακόπουλος 1, Παπαδόπουλος

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΝΟ Γλυφάδας – Πανιώνιος 14-4

Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Βουλιαγμένης 5-11

ΠΑΟΚ – ΝΟ Χίου 8-9

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΝΟ Χανίων 12-10

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 28-1

Υδραϊκός – Εθνικός 8-6

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 54

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 45

3. ΝΟ Χίου 33

4. Εθνικός 31

5. Απόλλων Σμύρνης 25

6. Υδραϊκός 25

……………………………………

7. ΑΝΟ Γλυφάδας 24

8. Παλαιό Φάληρο 24

……………………………………

9. ΠΑΟΚ 22

10. Πανιώνιος 16

11. ΝΟ Χανίων 16

12. ΟΦΗ 3

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10/3):

ΑΝΟ Γλυφάδας – Πανιώνιος

Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Βουλιαγμένης

ΠΑΟΚ – ΝΟ Χίου

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΝΟ Χανίων

Ολυμπιακός – ΟΦΗ

Υδραϊκός – Εθνικός

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ