ΠΟΛΟ

Δυνατός o όμιλος της Εθνικής στο Ρίο

Δυνατός o όμιλος της Εθνικής στο Ρίο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το Ολυμπιακό τουρνουά στο πόλο των ανδρών με την Ελλάδα να είναι στον ίδιο όμιλο με Σερβία, Ουγγαρία, Βραζιλία, Αυστραλία και Ιαπωνία.

Με την ολοκλήρωση του Προολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ανδρών, απόψε στην Τεργέστη, πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των Ομίλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, σε Άνδρες και Γυναίκες.

Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών, που προκρίθηκε απευθείας στην κορυφαία διοργάνωση, με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε το περασμένο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Καζάν), κληρώθηκε στον Α’ Όμιλο. Αντίπαλοι της η Σερβία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Ουγγαρία και η Βραζιλία

Στον Β’ Όμιλο έχουμε τις υπόλοιπες έξι (6) εθνικές ομάδες: Κροατία, Μαυροβούνιο, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.

Στη συνέχεια (16 Αυγούστου) έχουμε τα χιαστί, νοκ άουτ παιχνίδια για τους 4 πρώτους κάθε Ομίλου (Α1 – Β4, Α2 – Β3, Α3 – Β2, Α4 – Β1), στις 18 Αυγούστου τους Ημιτελικούς και στις 20 Αυγούστου τους Τελικούς της διοργάνωσης στους Άνδρες.

Από το Προολυμπιακό τουρνουά στην Τεργέστη προκρίθηκαν κατά σειρά: Ουγγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία.

Στις Γυναίκες, στον Α’ Όμιλο έχουμε: Ιταλία, Ρωσία, Αυστραλία, Βραζιλία και στον Β’ Όμιλο: Ισπανία, Κίνα, Ουγγαρία, ΗΠΑ.

Εδώ, από το Προολυμπιακό τουρνουά της Χάουντα, εκεί όπου η Εθνική μας έφτασε μόλις … 4 δεύτερα από του να τσεκάρει το εισιτήριο της, προκρίθηκαν κατά σειρά: ΗΠΑ, Ιταλία, Ρωσία, Ισπανία.

Παρών στην κλήρωση των Ολυμπιακών Τουρνουά του ερχόμενου καλοκαιριού (6-20 Αυγούστου), ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος (από τα χέρια του βγήκε η Εθνική μας στον Α’ Όμιλο), με την ιδιότητα του Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Fina και του Συνδέσμου της με την Τεχνική Επιτροπή Υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Πρώτος όμιλος

Σερβία

Ελλάδα

Βραζιλία

Αυστραλία

Ιαπωνία

Ουγγαρία

Δεύτερος όμιλος

ΗΠΑ

Ισπανία

Γαλλία

Μαυροβούνιο

Ιταλία

Κροατία

Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής

6 Αυγούστου ΕΛΛΑΔΑ – Ιαπωνία

8 Αυγούστου Σερβία - ΕΛΛΑΔΑ

10 Αυγούστου ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία

12 Αυγούστου ΕΛΛΑΔΑ – Βραζιλία

14 Αυγούστου: Αυστραλία - ΕΛΛΑΔΑ

Photo credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ