ΠΟΛΟ

Δύσκολος ο όμιλος του Ολυμπιακού στο Champions League πόλο

FINAL-6 / ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÃÉÏÕÃÊ ÍÔÏÕÌÐÑÏÂÍÉÊ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - JUG DUBROVNIK (Eurokinissi Sports)
FINAL-6 / ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÃÉÏÕÃÊ ÍÔÏÕÌÐÑÏÂÍÉÊ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - JUG DUBROVNIK (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Την ομάδα που τον απέκλεισε στα προημιτελικά του περσινού Champions League, Γιουγκ, θα έχει φέτος στον όμιλό του ο Ολυμπιακός. Η κλήρωση των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να τα βάλει με την περσινή φιναλίστ του Champions League, Γιουνγκ, καθώς και με ορισμένα σπουδαία ονόματα του πόλο, ώστε να προκριθεί στο Final-8 της διοργάνωσης, όπως προέκυψε από την κλήρωση της φάσης των ομίλων.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας κληρώθηκαν στον 1ο όμιλο της ανανεωμένης διοργάνωσης, που πλέον από 12 ομάδες θα έχει 16 στην τελική φάση της, με τέσσερις εξ αυτών να συμμετάσχουν από τα προκριματικά.

Εκτός από την ομάδα που απέκλεισε πέρυσι τους "ερυθρολεύκους" στην προημιτελική φάση, στον 1ο όμιλο υπάρχει η Ντινάμο Μόσχας, η Μπαρτσελονέτα, το Ανόβερο, η Παρτίζαν και ακόμα δύο ομάδες από τον 3ο προκριματικό γύρο.

Στον 2ο όμιλο βρίσκεται η ομάδα που θα διοργανώσει το final-8, η ιταλική Προ Ρέκο, μαζί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σολνόκι, τη Στεάουα, τη Νις, την Άλπεν, τη Σπαντάου και ακόμα δύο ομάδες από τα προκριματικά.

Από τους δύο ομίλους προκρίνονται οι τέσσερις πρωτοπόροι και θα τεθούν αντιμέτωποι χιαστί. Ο νικητής του 1ου ομίλου θα αντιμετωπίσει τον 4ο του 2ου, ο 2ος τον 3ο κ.ο.κ., ενώ μετά από τα ημιτελικά θα διεξαχθούν μεγάλος και μικρός τελικός.

Σημειώνεται ότι στον 1ο προκριματικό γύρο, η Γλυφάδα κληρώθηκε στον 3ο όμιλο που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ, μαζί με Μόρναρ (Κροατία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) και Τελ Αβίβ (Ισραήλ). Η Βουλιαγμένη συμμετέχει στον 2ο προκριματικό γύρο.

Στη Euroleague γυναικών, στον 1ο προκριματικό γύρο, Βουλιαγμένη και Γλυφάδα κληρώθηκαν στον 2ο όμιλο που θα διεξαχθεί στο Ντουναουβάρος της Ουγγαρίας, μαζί με την τοπική ομάδα και τη γαλλική Λιλ.

Οι όμιλοι του Champions League

1ος όμιλος

Ντινάμο Μόσχας (Ρωσία)

Γιουγκ (Κροατία)

Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)

Ανόβερο (Γερμανία)

Ομάδα από τον 3ο προκριματικό (2ο ζευγάρι)

Παρτίζαν (Σερβία)

Ομάδα από τον 3ο προκριματικό (3ο ζευγάρι)

Ολυμπιακός (Ελλάδα)

2ος όμιλος

Στεάουα (Ρουμανία)

Νις (Γαλλία)

Ομάδα από τον 3ο προκριματικό (4ο ζευγάρι)

Ομάδα από τον 3ο προκριματικό (1ο ζευγάρι)

Άλπεν (Ολλανδία)

Προ Ρέκο (Ιταλία)

Σπαντάου (Γερμανία)

Σολνόκι (Ουγγαρία)

Οι ημερομηνίες του Champions League

1ος προκριματικός: 15-17 Σεπτεμβρίου 2017

2ος προκριματικός: 29 Σεπτεμβρίου - 1η Οκτωβρίου 2017

3ος προκριματικός: 14 & 18 Οκτωβρίου 2017

Φάση ομίλων (14 αγωνιστικές): 25 Οκτωβρίου 2017 - 9 Μαΐου 2018

Final-8: 6/7 - 9 Ιουνίου 2018

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ