ΠΟΛΟ

Δύσκολη νίκη κόντρα στην Ολλανδία για την Εθνική

Δύσκολη νίκη κόντρα στην Ολλανδία για την Εθνική

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών επιβλήθηκε δύσκολα με 9-7 επί της Ολλανδίας και προκρίθηκε ως δεύτερη από τον όμιλο της στην τελική φάση του Europa Cup.

Σκούρα τα βρήκε για ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα της με τη θεωρητικά πιο αδύνατη Ολλανδία, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, που ήταν ο τέταρτος και τελευταίος της στον Β' Όμιλο των Προκριματικών του Europa Cup στο Σπλιτ, την Κυριακή το μεσημέρι.

Τελικά πήρε τη νίκη, έστω και κάπως αγχωμένα με 9-7, σφραγίζοντας και τυπικά την πρόκριση στην Τελική φάση (Final-8).

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κατετάγη 2η στην τελική βαθμολογία του Ομίλου και μετά την τριπλή ισοβαθμία που έγινε με Σερβία (1η) και Κροατία (3η).

Οι Ολλανδοί εμφανίστηκαν δυνατοί στο συγκεκριμένο ματς και αιφνιδίασαν κατά κάποιο τρόπο τους διεθνείς μας, που βρισκόταν στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου πίσω στο σκορ. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 5-5, αλλά με ένα ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο η Εθνική μας ξέφυγε με 8-5. Οι Ολλανδοί, όμως, μείωσαν και πάλι σε 8-7 και απείλησαν με ισοφάριση, χωρίς τελικά να το καταφέρουν. Το τελικό 9-7 διαμόρφωσε ο Γενηδουνιάς στο 1.47 πριν από τη λήξη.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 7-9

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 1-3, 1-1.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Βάγκενααρ, Φαν Ντερ Χόρστ, Βίνκελχορστ 1, Φαν Ντερ Μπουργ, Ρόιτεν 1, Λίντχουτ 3, Χόπελμαν, Φαν Ίπέρεν, Μούλερ 1, Βενχάους, Κόπμαν 1, Λούκας, Ντε Κοφ.

ΕΛΛΑΔΑ: Φλέγκας, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Δερβίσης 1, Φουντούλης 1, Καπότσης 2, Ποντικέας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Παπαναστασίου, Βλαχόπουλος 3, Ζερδεβάς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΤΕΛΙΚΗ, 4 αγ.):

1. Σερβία 9 (19-19 στα μεταξύ των τριών)

2. ΕΛΛΑΔΑ 9 (16-16 σ.μ.τ.τ.)

3. Κροατία 9 (13-13 σ.μ.τ.τ.)

............................................................

4. Ολλανδία 3

5. Μάλτα 0

Η Τελική φάση (Final-8) θα γίνει 5-8 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ