ΠΟΛΟ

Διαθεσόπουλος: "Θετικό το πρόσημο"

Διαθεσόπουλος: "Θετικό το πρόσημο"

Έφτασε η ελληνική αποστολή από το Oκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα των Νεανίδων, όπου κατέλαβε την έκτη θέση. Οι Δημήτρης Διαθεσόπουλος και Στέφανος Λέανδρος μίλησαν για την προσπάθεια της γαλανόλευκης.

Έφτασε η ελληνική αποστολή από το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα των Νεανίδων όπου κατέλαβε την έκτη θέση. Κατά την άφιξη της ομάδας δηλώσεις για την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας έκαναν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, που ήταν παρατηρητής της Fina σε αυτούς τους αγώνες, καθώς και ο Στέφανος Λέανδρος, προπονητής της ομάδας.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ανέφερε: "Ήταν ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο οποίο μπήκαμε στην εξάδα. Η είσοδος στις έξι καλύτερες ομάδες θεωρείται επιτυχία αν σκεφτεί κανείς πως ο νόμος και η πολιτεία επιβραβεύουν την θέση αυτή".

Για το συνολικό απολογισμό της υδατοσφαίρισης στη χρονιά σημείωσε: "Ήταν μια χρονιά που θα μπορούσαμε να έχουμε πάει καλύτερα. Πήραμε την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ανδρική ομάδα, ενώ η γυναικεία δεν κατάφερε να περάσει στην Ολυμπιάδα με ένα τελείως άτυχο τρόπο. Ήταν σημαντική επιτυχία το ότι πήραν τα κορίτσια το μετάλλιο στην Ολλανδία στο ευρωπαϊκό των νέων γυναικών, ενώ και τα αγόρια και τα κορίτσια μπήκαν στην εξάδα στα παγκόσμια πρωταθλήματα που συμμετείχαν. Συνολικά είναι θετικό το πρόσημο.

Εύχομαι στη νέα χρονιά τα παιδιά να έχουν υγεία και να συνεχίσουν να προσπαθούν, αφού οι προκλήσεις είναι πολλές. Μην ξεχνάμε πως στην κατηγορία των Νέων Γυναικών έχουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βόλο, όπου θα δώσουμε μεγάλο βάρος, αφού υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να φτάσει σε μετάλλιο. Εύχομαι το καλύτερο. Δε θέλω να κάνω προβλέψεις. Το πόλο έχει μάθει να είναι πάντα στις υψηλές θέσεις και τα τελευταία 7-8 χρόνια βρίσκεται στην κορυφή των ομαδικών αθλημάτων. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι".

Ο Προπονητής της Εθνικής Νεανίδων, Στέφανος Λέανδρος, τόνισε: "Τηρουμένων των αναλογιών και της προετοιμασίας που είχαμε κάνει νομίζω ότι είχαμε κάποια πολύ καλά αποτελέσματα. Στο κρίσιμο παιχνίδι δεν ήμασταν καλοί. Τα έχουμε αναλύσει με τα παιδιά και τα έχουμε πει. Νομίζω πως μπορούμε να βάλουμε κάποιο θετικό πρόσημο, αφού κάναμε κάποια καλά παιχνίδια με ορισμένες από τις μεγάλες δυνάμεις του παγκοσμίου πόλο. Πλέον το νέο χρόνο αλλάζουν οι ηλικίες. Προστίθεται μια νέα ηλικία που θα έχει υψηλό επίπεδο. Συνολικά κρατάμε ένα θετικό πρόσημο. Εύχομαι για τη νέα χρονιά να υπάρχει υγεία σε όλους τους αθλητές. Από εκεί ξεκινούν όλα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ