ΠΟΛΟ

Διαθεσόπουλος: "Εμείς θα διαφυλάξουμε το θεσμό"

Διαθεσόπουλος: "Εμείς θα διαφυλάξουμε το θεσμό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παρουσία των προπονητών και των αρχηγών των τεσσάρων ομάδων που θα αγωνιστούν στο Final 4 του Κυπέλλου στο πόλο ανδρών πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (26/05) στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος η συνέντευξη τύπου για τοFinal -4του κυπέλλου Ελλάδος της υδατοσφαίρισης, που θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Μαΐου στο κολυμβητήριο του ΝΟ Βουλιαγμένης, στο Λαιμό.

Εκεί παρευρίσκονταν ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε ο προπονητής του και ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, το ΝΟ Βουλιαγμένης ο προπονητής Κώστας Λούδης και ο αθλητής της ομάδας Αρτίν Ελμισιάν, τον Παναθηναϊκό ο προπονητής Τεό Λοράντος και ο τερματοφύλακας Φίλιππος Καραμπέτσος, απουσία του Γιώργου Αφρουδάκη που είχε κάποιο προσωπικό θέμα και τον Εθνικό ο τεχνικός του Φάνης Κουντουδιός και ο υδατοσφαιριστής Νικήτας Κόχειλας.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλοςστην αναφορά του στη διεξαγωγή τουfinal – 4και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ΚΟΕ στο να βρει κολυμβητήριο, προκειμένου διεξαχθούν τα τελικά του θεσμού είπε: “ Ήρθε η ώρα τουFinal -4.Δεν αφήσαμε πισίνα για πισίνα εντός Αττικής εδώ και μήνες. Δυστυχώς κανείς δεν ήταν κοντά μας. Ούτε η πολιτεία, ούτε το κράτος, ενώ και η αστυνομία ήταν κρυμμένη. Αδιαφόρησαν παντελώς. Ούτε δικό μας κολυμβητήριο έχουμε σαν ΚΟΕ, ούτε δικιά μας αστυνομία. Καταφέραμε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συλλόγων που συμμετέχουν σε αυτή τη διοργάνωση να γίνει αυτό τοfinal – 4στην έδρα του ΝΟ Βουλιαγμένης, μιας εκ των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτή. Αυτό θα γίνει με τους ίδιους γνωστούς όρους που διεξήχθησαν επιτυχημένα τα προηγούμεναfinal -4.

Με περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων και με όλα τα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε σαν ΚΟΕ, μαζί με την αστυνομική διεύθυνση ανατολικής Αττικής που έχει την ευθύνη για το συγκεκριμένο χώρο. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σ αυτό βοηθάει ίσως και η παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που διαμένει σε ξενοδοχείο της περιοχής. Σε αγωνιστικό επίπεδο στη διοργάνωση συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το ελληνικό πόλο, όλοι οι διεθνείς με την εθνική ομάδα αθλητές. Εύχομαι να το πάρει ο καλύτερος.

Θέλουμε όμως να στείλουμε ένα μήνυμα ανεξαρτήτως του τελικού νικητή. Το πόλο βρίσκεται μακριά από τα γεγονότα που αμαυρώνουν τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία συνολικότερα. Από το 1999 που η τελική φάση του κυπέλλου διεξάγεται με αυτό το σύστημα ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι σημαντικό και ας έχουν αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό σε αρκετές από αυτές τις διοργανώσεις. Γιατί στον ελληνικό αθλητισμό δε θα πρέπει να έρχονται ποτέ αυτοί οι δύο αντίπαλοι; Μας πήρε πέντε μήνες για να κάνουμε αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό είναι πολύ κακό και δεν έχει σχέση με εμάς. Εμείς θα διαφυλάξουμε το θεσμό όπως κάναμε και τα προηγούμενα 17 χρόνια. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε σε όλους”.

Διαθεσόπουλος: "Εμείς θα διαφυλάξουμε το θεσμό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε ο προπονητής της ομάδας, Θοδωρής Βλάχος, ο οποίος σημείωσε πως η ομάδα του είναι το φαβορί, κάτι που θέλει να αποδείξει και στην πισίνα, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη διοργάνωση για την ομάδα του.

Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό θεσμό κι έτσι το εκλαμβάνουμε κι εμείς στον Ολυμπιακό. Είναι μια διοργάνωση την οποία απολαμβάνει ο κόσμος που αγαπάει την ελληνική υδατοσφαίριση και το σημαντικότερο είναι ότι πρόκειται για νοκ – άουτ παιχνίδια. Είμαι πολύ χαρούμενος που τέλειωσε όλη αυτή η ταλαιπωρία και θα γίνει κανονικά η διοργάνωση. Η ΚΟΕ και όλες οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό το ήθελαν πολύ. Άλλοι φταίνε που δεν έγινε νωρίτερα αυτή η διοργάνωση. Θα γίνει σε μια πολύ ωραία πισίνα, όπως αυτή του ΝΟ Βουλιαγμένης. Ο Ολυμπιακός πάντα έχει ως στόχο τους τίτλους και θα επιδιώξουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση και αυτού του κυπέλλου. Είμαστε οι πολυνίκεις του θεσμού και φαβορί της διοργάνωσης και θέλουμε το νταμπλ. Θέλουμε να το αποδείξουμε και θα το αποδείξουμε μέσα στο νερό”.

Ερωτώμενος για τις παγίδες που κρύβουν οι αγώνες τουfinal-4,ο κύριος Βλάχος τόνισε: “ Υπάρχουν παιχνίδια παγίδες σε αυτή τη διοργάνωση. Είμαστε όμως η καλύτερη ομάδα και θέλουμε πολύ αυτόν τον τίτλο”, ενώ όταν κλήθηκε να απαντήσει στο αν το μυαλό του ίδιου και των παικτών του είναι στοfinal-6της επόμενης εβδομάδας επεσήμανε πως “ Δεν το κρύβουμε σε κανέναν. Το μυαλό μας από την αρχή της χρονιάς είναι στοfinal- 6.Όταν οι αθλητές μου κερδίζουν με χαρακτηριστική ευκολία στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχουν στο μυαλό τους να μπορέσουν να παίξουν πρωταγωνιστικό στοchampions leagueκαι γιατί όχι εφόσον οι αντίπαλοί μας μας χρήζουν φαβορί να μην το πιστέψουμε κι εμείς. Δεν κρύβω ακόμη πως και η σημερινή προπόνηση και αυτές που θα ακολουθήσουν αφορούν τοfinal -6.Σε καμία περίπτωση όμως δεν αγνοούμε το θεσμό. Πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα θα φτάσουμε σε αυτό το κύπελλο”.

Το Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης στη συνέντευξη τύπου εκπροσώπησαν ο Κώστας Λούδης και ο Αρτίν Ελμισιάν. Και οι δύο μίλησαν για τις πιθανότητες που έχουν όλες οι υπόλοιπες ομάδες απέναντι στο μεγάλο φαβορί, τον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής του ΝΟΒ, Κώστας Λούδηςσημείωσε πως: “ Ευτυχώς βρέθηκε μια λύση. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Πρόκειται για ένα σημαντικό θεσμό, για μια γιορτή της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Είμαι διπλά χαρούμενος που τοfinal – 4θα διεξαχθεί στο δικό μας κολυμβητήριο, στο υπέροχο κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης. Είμαι σίγουρος πως όσοι αγαπούν την ελληνική υδατοσφαίριση θα περάσουν καλά και θα χαρούν πολύ. Εύχομαι να κερδίσει η καλύτερη ομάδα. Μεγάλο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Εμείς σαν Βουλιαγμένη θέλουμε να βρεθούμε στον τελικό. Στον ημιτελικό έχουμε ένα παιχνίδι απέναντι σε μία δύσκολοκατάβλητη ομάδα, την οποία σέβομαι απεριόριστα, τον Εθνικό, που έκανε μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Εφόσον προκριθούμε στον τελικό θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Δε σας κρύβω και αυτό θέλω να το περάσω στους αθλητές μου, ότι δε θα πρέπει να σταματούμε να διεκδικούμε το όνειρο. Στον αθλητισμό γίνονται θαύματα. Το έχει αποδείξει η ιστορία. Θα δώσουμε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μας, προκειμένου να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα”.

Ο Αρτίν Ελμισιάνυποστήριξε: “ Είναι πολύ καλό που η διοργάνωση θα γίνει στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση αυτού του τίτλου, αλλά όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουμε κάποιες ελπίδες. Σε αυτούς που υποστηρίζουν πως υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός και κανένας δεν μπορεί να του αντιπαρατεθεί απαντάω πως έχουμε παραπάνω από μία ελπίδα. Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε όσες ελπίδες έχουμε”.

Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τον προπονητή Τεό Λοράντο και από τον τερματοφύλακα του Φίλιππο Καραμπέτσο. Ο κύριος Λοράντος στάθηκε στις γενικότερες κοινωνικές διαστάσεις που έχει το θέμα με τη δυσκολία διεξαγωγής τουfinal – 4,ενώ ο Φίλιππος Καραμπέτσος τόνισε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στο φαβορί, τον Ολυμπιακό.

Ο Τεό Λοράντοςσημείωσε: “ Είναι πολύ θετικό το ότι τοfinal -4θα γίνει σε ένα καθαρά πολιστικό κολυμβητήριο, αυτό του ΝΟ Βουλιαγμένης, μία εβδομάδα πριν από τοfinal-6της Ευρώπης που είναι κάτι πολύ σημαντικό για το ελληνικό πόλο και λίγες εβδομάδες πριν τοworld leagueκαι την έναρξη της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το επίπεδο των αγώνων ελπίζω και είμαι σίγουρος πως θα είναι υψηλό. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ΚΟΕ για τη διεξαγωγή τουFinal – 4είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που έχει αντίκτυπο και διαστάσεις σε όλη την κοινωνία. Αυτό θα πρέπει να προβληματίζει όλους τους αρμόδιους. Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι να πετύχει ότι καλύτερο σε αυτή τη διοργάνωση. Ευελπιστώ πως του χρόνου ο Παναθηναϊκός θα θέσει στόχους που αρμόζουν στην ιστορία του. Και στην ιστορία του Παναθηναϊκού αρμόζουν κύπελλα και τίτλοι. Έναν τίτλο ονειρεύομαι κι εγώ και αυτό είναι το πλάνο ενόψει της νέας σεζόν”.

Ο Φίλιππος Καραμέτσος, αφού ενημέρωσε πως ο Γιώργος Αφρουδάκης δεν παρέστη στη συνέντευξη τύπου λόγω ενός προσωπικού θέματος είπε: “ Είμαι σίγουρος πως θα γίνουν καλοί αγώνες. Βέβαια για να είναι καλοί οι αγώνες πρέπει να υπάρχει κόσμος. Δεν έχει καμία αξία να παίζεις χωρίς την παρουσία του κόσμου. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να σταθεί ανταγωνιστικός σε αυτή τη διοργάνωση και να διεκδικήσει ότι μπορεί απέναντι στον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι νοκ – άουτ. Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου”.

Οι δύο εκπρόσωποι του Εθνικού Πειραιώς στάθηκαν αφενός στο ότι παρά τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, η ελληνική υδατοσφαίριση βρίσκεται στην κορυφή, καθώς και στο ότι τοfinal -4αποτελεί τη γιορτή του πόλο.

Ο Φάνης Κουντουδιός, προπονητής του Εθνικού υπογράμμισε πως: “ Δε σας κρύβω πως θα προτιμούσα έναFinal – 4στην επαρχία. Εχει άλλη αίγλη και είναι πολύ πιο ωραίο για τους αθλητές, για τους προπονητές, για όλους μας. Ελπίζω πως οργανωτικά θα γίνει ένα ποιοτικόfinal – 4και αγωνιστικά εκφράζω την άποψη πως υπάρχει ένα ακλόνητο φαβορί, που είναι ο Ολυμπιακός και υπάρχουν αουτσάιντερ, που θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν κάτι. Μακάρι αυτό το αουτσάιντερ που θα κάνει την υπέρβαση να είναι η ομάδα μου, ο Εθνικός, που συμμετέχει σεfinal – 4μετά από πολλά χρόνια. Αυτό συνιστά επιτυχία για μας. Μέσα σε μια κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση το ελληνικό πόλο βρίσκεται στην κορυφή. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω ενόψει αυτής της διοργάνωσης. Τεράστια και ανεπίτρεπτα προβλήματα για τη διεξαγωγή τουfinal – 4,αλλά πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι ακόμη κι έτσι, το ελληνικό πόλο βρίσκεται στην κορυφή τόσο σε εθνικό, όσο και σε διασυλλογικό επίπεδο”. Αναφορικά με τις ελπίδες της ομάδας του επεσήμανε πως: “ Το πόλο είναι ένα άθλημα με ιδιαιτερότητες, όπου κυρίαρχο ρόλο παίζει η στατιστική επιστήμη. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Και αυτοί οι αριθμοί λενε ότι ο Ολυμπιακός είναι το ακλόνητο φαβορί και πολύ δύσκολα θα απωλέσει αυτόν τοντίτλο”.

Ο Νικήτας Κόχειλας, σημείωσε πως: “ Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε αυτή τη γιορτή της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Πάντα δίνω ελπίδα σε όλους και φυσικά σε εμάς. Αν καταφέρουμε και περάσουμε από τον ημιτελικό απέναντι στη Βουλιαγμένη, θα κάνουμε ότι μπορούμε στον τελικό της διοργάνωσης”.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Παρασκευή 27/05

18:00 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

20:00 Εθνικός - ΝΟ Βουλιαγμένης

Σάββατο 28/05

18:00 Τελικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ