ΠΟΛΟ

Διαθεσόπουλος: "Ας μας πουν ένα μπράβο"

Διαθεσόπουλος: "Ας μας πουν ένα μπράβο"
Διαθεσόπουλος INTIME SPORTS

Ο πρόεδρος της ελληνικής κολυμβητικής ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μίλησε στον Sport24 Radio, στην εκπομπή «Παίξε Μπαλίτσα» με τον Γιάννη Λαμπίρη και τον Γιώργο Οικονόμου, για τις επιτυχίες στο Καζάν και εξέφρασε τα παράπονά του για την πολιτεία.

Για τις επιτυχίες στον υγρό στίβο: “ Αν αναλογιστείτε από ποιες συνθήκες και ποιες καταστάσεις γίνονται αυτές οι επιτυχίες, όπως είπα και στα παιδιά, πρόκειται για θαύμα. Είναι πέρα από κάθε προσδοκία και κάθε φαντασία”.

Για τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα: “Εχω κουραστεί να το λέω πως ό,τι καλύτερο έχει να αποδείξει αυτή η χώρα είναι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Δεν το έχει καταλάβει καμία πολιτική ηγεσία. Η νεολαία έχει δύο πυλώνες: Την παιδεία και τον αθλητισμό. Και είναι τα μόνα σημείο αναφοράς ψηλά σε αυτή τη χώρα. Και δεν το λέω μόνο για την εθνική πόλο, αλλά γενικότερα για τον αθλητισμό. Δυστυχώς, ό,τι περισσέψει το δίνουμε στον αθλητισμό με πολύ δυσκολία”.

Για το πώς λειτουργούν οι κυβερνήσεις: “ Οταν κόβεις ένα ευρώ στον αθλητισμό, πληρώνεις επτά ευρώ στην υγεία. Αποτελεί το 0,015 του αθλητισμού στον προϋπολογισμό του κράτους και όλο λένε να κόψουμε και να κόψουμε… Τι άλλο να κόψουν; Δεν το καταλαβαίνουν. Ολοι θέλουν να κάνουν ένα νόμο δικό τους”.

Για το αν πρόκειται και για προσωπική του επιτυχία: “Ο καθένας γράφει την ιστορία του στον αθλητισμό, με την παρουσία του, τις διασυνδέσεις τους στο διεθνές επίπεδο. Φέραμε ηρεμία στην εθνική ομάδα και το αποτέλεσμα ήρθε, παρά τα capital controls και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Είναι αποτελέσματα που οφείλονται στη δουλειά, στη γνώση, στον προγραμματισμό, στην εξειδικευμένη γνώση με το αντικείμενο”.

Για τις επιτυχίες στο Καζάν: “Το χάλκινο είναι πολύ σημαντικό στο πόλο, όπως και οι δύο προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στην κολύμβηση η συμμετοχή στον τελικό ξέρετε τι σημαίνει; Πολλά μετάλλια για άλλα αθλήματα. Σε όλα τα αγωνίσματα είχαμε τελικούς. Ο Γκολομέεφ έβδομος ανάμεσα σε 130 αθλητές. Η εθνική γυναικών στο πόλο έκτη στον κόσμο. Που αλλού είναι έκτη η Ελλάδα στον κόσμο;”

Για τις δύσκολες συνθήκες: “ Είχαμε κλειστά κολυμβητήρια ή άλλα που υπολειτουργούν. Με κομμένες επιχορηγήσεις. Στο ανοιχτό στην Καστέλλα έκανε προπόνηση η εθνική συγχρονισμένης. Τον χειμώνα μπήκαν τελικά στον Αγιο Κοσμά. Αν πάτε να δείτε τι ομάδες πάνε και αντιμετωπίζουν, υπό ποιες συνθήκες εκείνες προετοιμάζονται, θα βάλετε τα κλάματα. Εγώ δακρύζω. Και έχετε ακούσει κανένα να μας πει καμιά καλή κουβέντα; Ούτε αυτό. Ας μας πουν τουλάχιστον μια καλή κουβέντα”.

Για τα οικονομικά προβλήματα και το ρόλο της Stoiximan.gr: “ Μια επιτυχία διαρκεί από την Κυριακή μέχρι την Τετάρτη. Μετά τα ξεχνάμε όλα. Και δεν υπάρχει δεκάρα για την ολυμπιακή προετοιμασία. Το ότι έχουμε μια βοήθεια από την εταιρεία Stoiximan.gr είναι σημαντικό, αλλά οι ανάγκες είναι πολλές”.

Για τις προσδοκίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες: “Και μόνο να πας στους Ολυμπιακούς Αγώνες πλέον είναι επιτυχία. Ωραία, να πω ότι αυτή η ομάδα γιατί να μην πάρει και εκεί ένα μετάλλιο; Οι συνθήκες προετοιμασίας είναι άθλιες, μαύρες και άραχλες. Δεν ξέρουμε πάλι αν θα κολυμπάνε σε πράσινες πισίνες, με θερμοκρασία στους 24, 25 βαθμούς και είναι επικίνδυνο να κρυώσουν. Ποιος θα βοηθήσει αυτά τα παιδιά; Ποια η διαφορετικότητα που μπορεί να έχουμε στη μεταχείριση; Ολο λόγια, 30 χρόνια μόνο λόγια. Τίποτα άλλο. Από τον Ιούνιο η ΚΟΕ πήρε έξι μετάλλια από τα 11 που κατέκτησε συνολικά ο ελληνικός αθλητισμός. Και έρχονται κι άλλα στο Παγκόσμιο Νέων-Γυναικών. Και κατηγορούμαστε ότι είμαστε οι παράγοντες, οι καρεκλοκένταυροι, οι δεινόσαυροι. Και πληρώνουμε από την τσέπη μας για να λειτουργήσουν οι πισίνες. Ακόμη και τον καφέ μας από την τσέπη μας τον πληρώνουμε”.

Για το σημαντικό ρόλο του Καμπάνια, που είναι τώρα στην εθνική Ιταλίας, στην αναμόρφωση του ελληνικού πόλο: « Ο Καμπάνια είναι ένας σύγχρονος προπονητής. Μας έχει δώσει πολλά. Ηταν πολύ στενοχωρημένος από την ήττα στον μικρό τελικό. Πολλές φορές γέλασε εκείνος και κλάψαμε εμείς. Τώρα στο Καζάν έκλαψε εκείνος”.

Για το θέμα της παραμονής του Θοδωρή Βλάχου στην τεχνική ηγεσία: “Τον Βλάχο τον βοήθησα, τον στήριξα, κάναμε τον προγραμματισμό μαζί, κάναμε το καλύτερο δυνατό. Είχε την ευτυχία ότι η συντριπτική πλειοψηφία σχεδόν ήταν παίκτες του Ολυμπιακού. Φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα, γιατί έχει και εμπειρίες, έπαιξε με προπονητές μεγάλους στο παρελθόν. Εχει εμπειρίες, αλλά είναι νέος προπονητής. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μαζί του, καμία σκιά, θα τα πούμε μαζί του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ