ΠΟΛΟ

Διαμαρτυρία από τον ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

Διαμαρτυρία από τον ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το τμήμα πόλο του ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση και παραθέτει τις φάσεις που θεωρεί ότι αδικήθηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ που είχε λήξει 14-12, για την Α1 πόλο ανδρών συνοδεύτηκε από ανακοινώσεις των δύο ομάδων για τη διαιτησία και τις συνθήκες διεξαγωγής. Οι ιθύνοντες του Δικεφάλου του Βορρά επανήλθαν στο ζήτημα με νέα ανακοίνωση και έθιξαν συγκεκριμένες φάσεις - υποδείξεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για την μεταχείριση της ομάδας πόλο στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό που διεξήχθη στο Ιλίσιο κολυμβητήριο Αθηνών το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου .

Η απαράδεκτη μεταχείριση αφορά αφ΄ενός την ασφάλεια των αθλητών , προπονητών , παραγόντων της ομάδας μας και αφ΄ετέρου τις διαιτητικές αποφάσεις που στέρησαν κάθε δυνατότητα διεκδίκησης του αγώνα.

Στον τομέα της ασφάλειας οι παράγοντες της ομάδας μας, πριν την έναρξη του αγώνα , ενημέρωσαν τον αλυτάρχη για την ανάγκη αλλαγής θέσης των πάγκων και της τοποθέτησης τους στην απέναντι πλευρά. Ο λόγος ότι εφάπτονται με την κερκίδα η οποία βρίσκεται στο ίδιο ύψος με το κιγκλίδωμα είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Επίσης υπήρχε το περσινό προηγούμενο όταν στα μισά του παιχνιδιού , για λόγους ασφαλείας , κρίθηκε επιβεβλημένη η αλλαγή.

Δυστυχώς τα γεγονότα δικαίωσαν τους ανθρώπους μας αφού 3΄πριν τη λήξη του β΄ οκτάλεπτου ο προπονητής της ομάδας μας δέχθηκε επίθεση και μάλιστα μπουκάλι με νερό αναγκάζοντας τον αλυτάρχη να προβεί στο αυτονόητο. (Σχετικά υπάρχει αναγραφή στο Φ.Α.)

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΠΑΟ και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται ότι αυτά είναι λεγόμενα για προσωπική τους κατανάλωση και εντυπώσεις.

Εμείς δείξαμε στον 1 γύρο όπως και πέρυσι τον αθλητικό πολιτισμό και την φιλοξενία. Φαίνεται ότι ο Παναθηναϊκός έχει άλλη αντίληψη.

Όσον αφορά, τα αναγραφόμενα περί αριθμών ποινών , αναφέρουμε ότι η επιλογή της τακτικής είναι σημαντικός παράγοντας και η ομάδα που περνάει διπλάσιες μπάλες στους φουνταριστούς έχει σαφώς περισσότερες δυνατότητες να κερδίσει ποινές. Προσθέτουμε ότι οι ποινές που κερδίσαμε πρακτικά είναι 4 λιγότερες αφού αφορούν κακώς ακυρωθέν πέναλτι, αμοιβαία αποβολή , αποβολή και πέναλτι και διπλή αποβολή.

Τέλος για λόγους «στατιστικής» 5 από τις αποβολές που κέρδισε ο Παναθηναϊκός ήταν στην επίθεση μας και μία στη μεταφορά από την επίθεση στην άμυνα μας.

Στον τομέα της διαιτησίας ήταν εξαιρετικός παραλογισμός από τον διαιτητή κ.Κωνσταντινίδη να μετατρέψει κόκκινη κάρτα σε παίκτη του Παναθηναϊκού, για βίαιο και αντιαθλητικό παιχνίδι , απέναντι στον αθλητή μας Σολανάκη σε διπλή αποβολή με αντικατάσταση. Ως γνωστόν η κόκκινη κάρτα επισύρει ποινή 4 λεπτών με παίκτη λιγότερο για την ομάδα του παίκτη που την δέχεται με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομάδα που έχει το πλεονέκτημα.

Η φάση έγινε στα μισά του 4 οκταλέπτου (3’43’’ πριν τη λήξη) και ο Παναθηναϊκός θα συνέχιζε, μέχρι τέλους , με λιγότερο παίκτη.

Στη διάρκεια του αγώνα σε πολλές φάσεις οι αμυντικοί της αντιπάλου ομάδας δεν τιμωρήθηκαν με αποβολή ενώ πίεζαν, από πάνω, με δύο χέρια για βύθιση του φουνταριστού μας και μάλιστα στην προσπάθεια απεμπλοκής υπήρχε συνεχές άρπαγμα από τον λαιμό.(ορισμός αποβολής)

Τέλος να σημειώσουμε ότι η ομάδα μας αντί τα τελευταία 4 λεπτά να παίξει με παίκτη παραπάνω, έπαιξε χωρίς τους φουνταριστούς της αφού πριν την αποβολή με αντικατάσταση του αθλητή μας Σολανάκη , αποβλήθηκε με αντικατάσταση και ο άλλος φουνταριστός μας Νικολαϊδης όταν στη προσπάθεια απεμπλοκής του απώθησε τον αντίπαλο. Η πράξη θεωρήθηκε ικανή ; να επισύρει αυτή την ποινή.

Η ομοσπονδία θα πρέπει να εξετάσει τους κανόνες ασφαλείας του συγκεκριμένου κολυμβητηρίου. Εμείς δηλώνουμε ότι ποτέ πλέον δεν θα δεχθούμε οι πάγκοι να βρίσκονται στη πλευρά που δημιουργείται πρόβλημα ασφαλείας για την αποστολή μας.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ο ΑΣ ΠΑΟΚ είναι το πρώτο σωματείο στην Ελλάδα που καλλιεργεί 19 αθλήματα και μάλιστα πρωταγωνιστεί. Μην ξεχνάμε τα περσινά πρωταθλήματα και κύπελλα στο βόλεϊ ανδρών, στο χαντμπολ ανδρών και γυναικών , στο γυναικείο ποδόσφαιρο , τους τόσους πρωταθλητές σε ατομικά αθλήματα και γενικά τις πρωταγωνιστικές πορείες όλων των τμημάτων μας.

Μάλλον κάποιοι δεν συνειδητοποιούν το μέγεθος ,την προσφορά και την δυναμική του σωματείου μας. ΝΑ ΜΑΣ ΛΑΒΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ΄ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ