ΠΟΛΟ

Δήμιος του Παναθηναϊκού ο Υδραϊκός

Δήμιος του Παναθηναϊκού ο Υδραϊκός

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Στελλάτο ο Υδραϊκός επιβλήθηκε με 10-7 επί του Παναθηναϊκού για την Α1 πόλο ανδρών. Πήρε "φωτιά" η μάχη της τετράδας.

Ο εκπληκτικός Υδραϊκός του Δημήτρη Μαυρωτά φαίνεται πως βρίσκει και πάλι τον πολύ καλό περσινό του εαυτό και βάζει πλώρη για μεγάλα πράγματα στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών. Η ομάδα της Ύδρας επιβλήθηκε με 10-7 του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής, στην τυπική της έδρα στο κολυμβητήριο του Αλίμου, εδραιώνεται στην εξάδα που δίνει συμμετοχή στα πλέι οφ (είναι πλέον μόνος 6ος) και φιλοδοξεί να βρεθεί ακόμα ψηλότερα.

Ο Παναθηναϊκός, εξάλλου, μετά από αυτήν την ήττα έχει συγκάτοικο στην 4η θέση της βαθμολογίας τον ΠΑΟΚ. Για τρία οκτάλεπτα το ματς ήταν ντέρμπι, με τον Υδραϊκό να προηγείται ένα γκολ και τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει. Στο τελευταίο οκτάλεπτο, όμως, οι γηπεδούχοι σκόραραν απ' όπου επιχειρούσαν, εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού και παράλληλα κρατησαν καλά στην άμυνα, κάνοντας ένα επιμέρου 4-1 και παίρνοντας τη σπουδαία νίκη με το τελικό 10-7.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος τα τελευταία δύο χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν έχει νικήσει ποτέ την ομάδα της Ύδρας με τους νησιώτες να μετρούν μία νίκη και τρεις ισοπαλίες (σ.σ. μία φέτος και δύο πέρσι).

Υδραϊκός - Παναθηναϊκός 10-7

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 2-3, 4-1

Υδραϊκός: Κοκκινάκης 1, Λ. Μαυρωτάς 1, Λυϊζίδης 1, Βλοντάκης 2, Λιαπάκης 2, Στελάτος 3

Παναθηναϊκός: Καπετανάκης 1, Πρίμορατς 2, Καρούντζος 1, Γ. Αφρουδάκης 2, Δ. Δερμιτζάκης 1

Ισοπαλία με πολλά νεύρα στο Εθνικός - Γλυφάδα

Δίχως νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Εθνικό και τη Γλυφάδα. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 8-8 σε ένα ματς το οποίο είχε μεγάλη ένταση και νεύρα. Είναι χαρακτηριστικό πως και οι δύο σύλλογοι έχουν παράπονα από τη διαιτησία, ενώ δεν ήταν λίγες οι στιγμές που είχαμε ένταση και στην εξέδρα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις άμυνες των δύο ομάδων να απουσιάζουν με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 4-4. Μάλιστα, το τέρμα του Φωτόπουλου με το οποίο διαμορφώθηκε το συγκεκριμένο σκορ έφερε τα πρώτα νεύρα στο ματς αφού οι άνθρωποι του Εθνικού διαμαρτυρήθηκαν θεωρώντας το εκπρόθεσμο.

Στη συνέχεια το ματς έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Γλυφάδα να είναι μπροστά στο σκορ με 6-5. Ο Εθνικός με ένα επί μέρους 2-0 στην τρίτη περίοδο προηγήθηκε με 7-6, ενώ ο Χαραλαμπόπουλος 4.53 πριν το τέλος του ματς διαμόρφωσε το 8-6.

Η Γλυφάδα όμως δεν παράτησε το ματς αρχικά ο Παπαναστασίου μείωσε σε 8-7, ενώ ο Κουλιεράκης στην κόντρα έκανε το τελικό 8-8 με 2.27 να απομένουν για το τέλος του αγώνα.

Εθνικός - Γλυφάδα 8-8

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 1-2, 2-0,

Εθνικός: Αργυρόπουλος 2, Χατζηκυριακάκης 3, Ν. Κόχειλας 1, Μπεριστιάνος 1, Χαραλαμπόπουλος

Γλυφάδα: Σκουμπάκης 1, Χατζηγούλας 1, Παπούκας 1, Φωτόπουλος 1, Γιαννόπουλος 1, Παπαναστασίου 2, Κουλιεράκης

Πέρασε και από τη Χίο ο Ολυμπιακός

Με φόρα από τη μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη του στο Μαυροβούνιο, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από το Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας όπου επικράτησε άνετα με 11-3 του τοπικού ΝΟ Χίου για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών (πρώτης του δευτέρου γύρου) και έκανε το 12 στα 12.

Με 12 παίκτες πήγε η αποστολή του Ολυμπιακού στο ακριτικό νησί (δεν ταξίδεψαν οι Πάβιτς, Μυλωνάκης, Ντόσκας) και με "σβηστές μηχανές" έχτισε γρήγορα μια μεγάλη διαφορά στο σκορ και την αύξησε μέχρι το φινάλε.

ΝΟ ΧΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-11

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-3, 1-2, 1-4.

ΝΟ Χίου: Μιμίδης 1, Γιώργος Φουντούλης 2

Ολυμπιακός: Γενηδουνιάς 2, Γιάννης Φουντούλης 4, Μουρίκης 2, Μάλιαρακ 2

Δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο η Βουλιαγμένη

Πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 9-5 επιβλήθηκε η Βουλιαγμένη επί του Παλαιού Φαλήρου. Οι γηπεδούχοι αντιστάθηκαν σθεναρά για ένα ημίχρονο σε ένα παιχνίδι το οποίο είχε πολλά λάθη και για τις δύο ομάδες. Ουσιαστικά ο ΝΟΒ καθάρισε το ματς στο δεύτερο μέρος.

Εκεί με πλουραλισμό στην επίθεση και με τους έμπειρους παίκτες της να βγαίνουν μπροστά κατάφερε να τρέξει ένα επί μέρους 6-3 στα δύο τελευταία οκτάλεπτα και να φτάσει έτσι στην νίκη με 9-5.

Παλαιό Φάληρο - Βουλιαγμένη 5-9

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-2, 2-3, 1-3

Παλαιό Φάληρο: Γαρδίκας 1, Τσαγκάρης 2, Ξενάκης 2

Βουλιαγμένη: Παπαδόγκωνας 2, Χρυσοσπάθης 2, Καπότσης 1, Γούβης 1, Βουλγαράκης 1, Βικάλο 1, Βελώνιας 1

Επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟΚ

Με καλή απόδοση κυρίως στο πρώτο και στο τρίτο οκτάλεπτο του αγώνα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε σχετικά εύκολα του ΝΟ Καλαμακίου, με 11-6, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών.

Ο Δικέφαλος του Βορρά επέστρεψε έτσι στις νίκες και παραμένει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, ενώ περιμένει το αποτέλεσμα του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τον Υδραϊκό στον Άλιμο για να δει αν μπορεί να ισοβαθμίσει με τους πράσινους (σε περίπτωση ήττας του ΠΑΟ) στην 4η θέση.

ΠΑΟΚ - ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ 11-6

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-2, 5-3, 2-1.

ΠΑΟΚ: Μιτελούδης 1, Κουτσιαλής 2, Παπαποστόλου 2, Νικολαΐδης 1, Μαζοκοπάκης 1, Σολανάκης 4

ΝΟ Καλαμακίου: Καφετζόπουλος 1, Αλεβίζος 1, Χρ. Δερμιτζάκης 4

Δήμιος του Παναθηναϊκού ο Υδραϊκός

Σημαντικό διπλό για την Ηλιούπολη

Πολύ σημαντική νίκη εκτός έδρας πέτυχε ο ΓΣ Ηλιούπολης εν όψει της πιθανής συμμετοχής του στα πλέι άουτ του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Η ομάδα του Άκη Κακαρνάκη επιβλήθηκε με 7-6 της ΝΕ Πατρών στο κολυμβητήριο "Αντ. Πεπανός" της αχαϊκής πρωτεύουσας, βλέποντας μετά από πολύ καιρό το χρώμα της νίκης.

Οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν από την αρχή το ρυθμό και βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με 7-3. Στο τέλος χαλάρωσαν και οι γηπεδούχοι μείωσαν στο τελικό 7-6. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: Στο 0.17 πριν από τη λήξη του αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και χωρίς αντικατάσταση, το Νο 10 της ΝΕ Πατρών, ο Γιώργος Καρράς, για βιαιιοπραγία σε αντίπαλο.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ - ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 6-7

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 1-3, 3-0.

ΝΕ Πατρών: Κανελλόπουλος 1, Καλιοράκης 1, Βέκκος 1, Αντίοχος 2, Ιωαννίδης 1

ΓΣ Ηλιούπολις: Κοντονής 2, Ζώρζος 2, Κολυβάς 3

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

ΝΟ Χίου – Ολυμπιακός 3-11

ΠΑΟΚ – ΝΟ Καλαμακίου 11-6

ΝΕ Πατρών – ΓΣ Ηλιούπολης 6-7

Υδραϊκός – Παναθηναϊκός 10-7

Εθνικός – ΑΝΟ Γλυφάδας 8-8

Παλαιό Φάληρο – ΝΟ Βουλιαγμένης 5-9

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 36

2. ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 28

3. ΕΘΝΙΚΟΣ 24

4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 22

5. ΠΑΟΚ 22

6. ΥΔΡΑΙΚΟΣ 20

……………………………………………………………………………………………………………..

-. ΝΟ ΧΙΟΥ 17

8. ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 14

………………………………………………………………………………………………………………….

9. ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 10

10. ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 6

10. ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ 4

12. ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ 1

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΝΟ Βουλιαγμένης και ΝΕ Πατρών έχουν έναν (1) αγώνα λιγότερο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (20/2)

Ολυμπιακός – ΓΣ Ηλιούπολης

Παλαιό Φάληρο – ΝΕ Πατρών

ΝΟ Βουλιαγμένης – Εθνικός Πειραιά

ΑΝΟ Γλυφάδας – Υδραϊκός

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

ΝΟ Καλαμακίου – ΝΟ Χίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ