ΠΟΛΟ

Δεύτερος καλύτερος πολίστας στην Ευρώπη ο Φουντούλης

Δεύτερος καλύτερος πολίστας στην Ευρώπη ο Φουντούλης
INTIME SPORTS

Στην δεύτερη θέση της λίστας με τους κορυφαίους πολίστες στην Ευρώπη βρέθηκε ο Γιάννης Φουντούλης του Ολυμπιακού, πίσω μόνο από τον Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς.

Σπουδαία διάκριση και για δυο ακόμα αθλητές του Ολυμπιακού, καθώς μετά την Ρομπέρτα Μπιανκόνι που ανακυρήχθηκε ως η κορυφαία πολίστρια της Ευρώπης για το 2015, ο Γιάννης Φουντούλης ψηφίστηκε ως δεύτερος καλύτερος πολίστας στην Ευρώπη, ενώ και ο Γιόσιπ Πάβιτς βρέθηκε στην 5η θέση.

Η παρουσία του Φουντούλη με την Εθνική ομάδα πόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καζάν και το χάλκινο μετάλλιο, έφερε αυτή τη σπουδαία διάκριση για τον 28χρονο περιφερειακό, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (LEN).

Ο Φουντούλης σημείωσε 14 γκολ για λογαριασμό της Ελλάδας και ήταν ο 5ος κορυφαίος σκόρερ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ στην ψηφοφορία της LEN έλαβε το 9.1% των ψήφων, όσο και ο Σέρβος Άντριγια Πρλαϊνοβιτς.

Ο φουνταριστός της Εθνικής Σερβίας Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς, αναδείχθηκε κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης για το 2015, με το συντριπτικό ποσοστό του 72.8% των ψήφων.

Την 5η θέση κατέλαβε ο Κροάτης τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Γιόσιπ Πάβιτς με 4.5%.

Το σπουδαίο επίτευγμα για τον Γιάννη Φουντούλη, πέραν τις τιμητικής διάκρισης, είναι ότι βρέθηκε στη 2η θέση αφήνοντας πίσω του αθλητές που κατέκτησαν το χρυσό αλλά και αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν.

Από τους δέκα αθλητές λοιπόν, σε πόλο ανδρών και γυναικών που βρίσκονται στις κορυφαίες πεντάδες της Ευρώπης, οι τρεις αθλητές ανήκουν στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα Len Awards 2015

ΑΝΔΡΕΣ

Dusko Pijetlovic (SRB) 72.8%

Ioannis Fountoulis (GRE) 9.1%

Andrija Prlainovic (SRB) 9.1%

Maro Jokovic (CRO) 4.5%

Josip Pavic (CRO) 4.5%

Η λίστα των κορυφαίων:

2008 Πέτερ Μπίρος (Ουγγαρία)

2009 Φίλιπ Φιλίποβιτς (Σερβία)

2010 Βάνια Ουντόβισιτς (Σερβία)

2011 Στέφανο Τεμπέστι (Ιταλία)

2012 Μίχο Μπόσκοβιτς (Κροατία)

2013 Ντένες Βάργκα (Ουγγαρία)

2014 Φίλιπ Φιλίποβιτς (Σερβία)

2015 Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς (Σερβία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ