ΠΟΛΟ

Δεύτερη στην Ολλανδία η Εθνική

Δεύτερη στην Ολλανδία η Εθνική
INTIME SPORTS

Τη δεύτερη θέση στο διεθνές τουρνουά πόλο της Ουτρέχτης, κατέλαβε η Εθνική μας ομάδα γυναικών γνωρίζοντας την ήττα με 11-10 από την Ολλανδία στον τελευταίο αγώνα.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση στο φινάλε της διοργάνωσης ηττήθηκαν από την Ολλανδία, που φιλοξένησε το σημαντικό τουρνουά, με 11-10. Στη βαθμολογία, ισοβάθμησαν με την Ουγγαρία και την Κίνα στους 3 βαθμούς, αλλά λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, βρέθηκαν στη 2η θέση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, άσχημο ήταν το ξεκίνημα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που βρέθηκε να χάνει 4-0, στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά αργότερα ανέκαμψε, ολοκληρώνοντας το πρώτο μισό υπολειπόμενη 1 γκολ από τις αντίπαλές της (6-5).

Παρά την προσπάθεια για ανατροπή από τις Ελληνίδες διεθνείς κυρίως στην τελευταία περίοδο, οι Ολλανδέζες πήραν τη νίκη και παράλληλα την πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας 9 βαθμούς. Για την ελληνική ομάδα, η Έλενα Ξενάκη πέτυχε 3 γκολ.

Στο άλλο παιχνίδι, η Κίνα επικράτησε της Ουγγαρίας και πήρε την τρίτη θέση στο τουρνουά.

Μορφέσης: "Να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής γυναικών, Γιώργος Μορφέσης, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου δυνατού τεστ προετοιμασίας ενόψει Καζάν σημείωσε: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών, σε αυτά τα πρώτα επίσημα μας παιχνίδια. Μας μένουν ακόμα τρία παιχνίδια, στο Θέτις Καπ, που θα γίνει σε δύο εβδομάδες στο Καρπενήσι. Είμαστε σε καλό δρόμο.

Αυτό που με στεναχώρησε είναι ότι δεχτήκαμε κάποια επιπόλαια γκολ σε όλα τα παιχνίδια στην Ολλανδία, τα οποία δεν έπρεπε να δεχτούμε. Χρειαζόμαστε αρκετή βελτίωση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αποδεικνύεται ότι οι διαφορές των ομάδων είναι πολύ μικρές. Στο Καζάν, τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Μπορούμε να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας και να πετύχουμε το βασικό μας στόχο, που είναι η μεγάλη διάκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν».

ΟΛΛΑΝΔΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 11-10

Οκτάλεπτα: 4-0, 2-5, 3-1, 2-4

Οι σκόρερ: Ξενάκη 3, Ρουμπέση 2, Κώτσια 2, Τσουκαλά 1, Στ. Χαραλαμπίδη 1, Ι. Χαραλαμπίδη 1

Η βαθμολογία (ΤΕΛΙΚΗ):

Ολλανδία 9

Ελλάδα 3

Κίνα 3

Ουγγαρία 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ