ΠΟΛΟ

Δεν κάνουν πίσω οι διεθνείς

Δεν κάνουν πίσω οι διεθνείς
INTIME SPORTS

Η ειρωνική διάθεση στην ανακοίνωση της ΚΟΕ δεν έμεινε ασχολίαστη από τους διεθνείς, οι οποίοι έσπευσαν να απαντήσουν κάνοντας λόγο για "αίσθημα κοροϊδίας κι εκμετάλλευσης".

Οι διεθνείς διάβασαν την ανακοίνωση-απάντηση της ομοσπονδίας (ΚΟΕ) που γράφτηκε σε ειρωνικό τόνο και εξέδωσαν νέα ανακοίνωση, τη δεύτερη σήμερα μετά την πρωινή ενημέρωση πως κατεβαίνουν σε αποχή από την προετοιμασία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Οι έντεκα διεθνείς εμμένουν στην αρχική τους απόφαση, διευκρινίζοντας πως η κίνηση δεν γίνεται για οικονομικούς λόγους (σ.σ. οδοιπορικά διπλάσια του 2013), αλλά σχετίζεται " με το αίσθημα κοροϊδίας κι εκμετάλλευσης που νιώθουμε προς τα πρόσωπα μας, οι οποίοι είναι πολύ πιο σημαντικοί για εμάς, καθώς πλήττουν το κύρος της εθνικής ομάδας συνολικά, αλλά και τις προσωπικότητές μας ατομικά".

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Κεχαγιάς κάλεσε 25 αθλητές για προετοιμασία. Οι "11" που υπογράφουν την ανακοίνωση (Χ.Αφρουδάκης, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης, Γούνας, Δελακάς, Κολόμβος, Μουρίκης, Μυλωνάκης, Ποντικέας, Τσαλκάνης, Φουντούλης) είναι ο βασικός κορμός της εθνικής ομάδας μετά το 2012, οι πολίστες που κατέκτησαν την 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης και εντυπωσίασε φέτος στο World League με δύο νίκες επί της χρυσής Ολυμπιονίκη, ομάδα της Κροατίας.

Η νέα ανακοίνωση των διεθνών:

" Είναι τρομερά λυπηρός και αποκαρδιωτικός για εμάς ο τρόπος και η ευκολία με την οποία η οικεία μας ομοσπονδία, επιλέγει να μας βγάζει ψεύτες και να διαστρεβλώνει και να συγχέει γεγονότα για να δικαιολογήσει την αδυναμία της να χειριστεί καταστάσεις. Από τη θέση μας και μη θέλοντας να μπούμε σε μια διαρκή διαμάχη εντυπώσεων και ανακοινώσεων με ανθρώπους οι οποίοι παραδοσιακά αρέσκονται στο να βλέπουν μπροστά τους φαντάσματα και να επινοούν συνωμοσίες, τους υπενθυμίζουμε ότι οι κοινές μας επιδιώξεις θα πρέπει να μας οδηγούν στο να βρίσκουμε τους τρόπους να συνεργαζόμαστε και όχι να αντιδικούμε. Υπό αυτό το πρίσμα θα θέλαμε λοιπόν να ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας.

Αναμασώντας και εμείς την καραμέλα που χρησιμοποιείται συνέχεια από την ομοσπονδία μας περί οικονομικών συγκυριών της χώρας και συναισθανόμενοι όντως αυτά τα προβλήματα, αλλά και τους κόπους που πρέπει να καταβάλλουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας σαν εθνική ομάδα, παραμένουμε πιστοί στην αρχική μας απόφαση να μην συμμετέχουμε στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας. Κι εμμένουμε στη στάση μας αυτή γιατί θεωρούμε ότι αυτά που ζητάμε είναι αφενός απολύτως απαραίτητα για εμάς και σε κάθε περίπτωση είναι απολύτως εφικτά, αυτονόητα και λογικά.

Εν κατακλείδι, νιώθουμε την ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Επειδή θέλουν να μας προσάψουν ότι μόνο οικονομικοί λόγοι κρύβονται πίσω από τη στάση μας, επαναλαμβάνουμε ότι για τη στάση μας αυτή συντρέχουν λόγοι ηθικής, που σχετίζονται με το αίσθημα κοροϊδίας κι εκμετάλλευσης που νιώθουμε προς τα πρόσωπα μας, οι οποίοι είναι πολύ πιο σημαντικοί για εμάς, καθώς πλήττουν το κύρος της εθνικής ομάδας συνολικά, αλλά και τις προσωπικότητές μας ατομικά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ