ΠΟΛΟ

Δεληγιάννης: "Απωθημένο το Ολυμπιακό μετάλλιο"

Δεληγιάννης: "Απωθημένο το Ολυμπιακό μετάλλιο"
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Δεληγιάννης έριξε τίτλους τέλους στην καριέρα του. Μίλησε στο Sport24.gr για τους σταθμούς σε μια επιτυχημένη πορεία είκοσι ετών και για όσα τον περιμένουν και ανυπομονεί να ζήσει.

Αυτή η Τρίτη θα ήταν μια από τις δυσκολότερες μέρες στη ζωή του Νίκου Δεληγιάννη. Η μέρα που αφήνει πίσω του είκοσι χρόνια προσπάθειας, δουλειάς, έντονων στιγμών και μεγάλων διακρίσεων. Η μέρα που αποχωρεί οριστικά από τις πισίνες λίγο πριν γιορτάσει τα 39α του γενέθλια. Τελικά, κάναμε λάθος.

" Πέρα από το τρέξιμο που είχα να κάνω για να τα προλάβω όλα, αισθάνομαι πολύ καλά. Είμαι σίγουρος για την απόφαση μου. Ανυπομονώ να ζήσω όσα έρχονται. Να δραστηριοποιηθώ λίγο περισσότερο στην πισίνα μας (σ.σ. στην ακαδημία κολύμβησης "Αστερίες" στην Αργυρόπουλη) και να λάβω μέρος σε περισσότερες δράσεις της ολυμπιακής ακαδημίας στην οποία είμαι μέλος", είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Sport24.gr.

Η προπονητική; " πρώτα θέλω να ηρεμήσω λίγο και με αργούς ρυθμούς να ξεκινήσω την προπονητική μου καριέρα. Δεν βιάζομαι". Τα τελευταία χρόνια αιωρούνταν πάντα το ερώτημα αν θα συνέχιζε ή θα σταματούσε. Η απόφαση που πήρε ήταν δική του. " Το σκέφτομουνα καιρό. Το αποφάσισα πριν από τον τελευταίο τελικό με τον Παναθηναϊκό. Αυτή θα ήταν η τελευταία μου χρονιά".

Δεληγιάννης: "Απωθημένο το Ολυμπιακό μετάλλιο"
INTIME SPORTS

Στιγμιότυπο από τον αγώνα με τη Μπαρτσελονέτα στο Champions League

Στην ανακοίνωση του με την οποία ενημέρωνε για την απόφαση του και ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον βοήθησαν σε αυτά τα σχεδόν 21 χρόνια, έκανε ειδική αναφορά στον πατέρα του που τον οδήγησε στο πόλο και στον Σέρβο "δάσκαλο" Νίκολα Στάμενιτς, έναν προπονητή που έφυγε και άφησε πίσω του ένα "μύθο" με τον Δεληγιάννη να επιβεβαιώνει πως στη Γλυφάδα παρακολουθούσαν τις προπονήσεις και προπονητές άλλων αθλημάτων.

"Μου έμαθε τα πάντα. Ήμουν 17 χρονών και με δίδαξε πως πρέπει να δουλεύεις σκληρά, να μην εφησυχάζεις όταν φτάσεις στο στόχο σου, τεχνική, τακτικές, αθλητική παιδεία. Ήταν σκληρές οι προπονήσεις του και είχα την τύχη να μου κάνει ιδιαίτερες προπονήσεις. Τον ευχαριστώ για όλα, Ό,τι να πούμε για αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγο. Έλεγε πως ήταν 100 χρόνια μπροστά από τους άλλους, ήταν πολλά περισσότερα. Αυτά τα είκοσι χρόνια στα κολυμβητήρια έκανα όλα μου τα όνειρα πραγματικότητα, αγωνίστηκα μέχρι σε προχωρημένη αθλητική ηλικία, δημιούργησα οικογένεια".

Δεληγιάννης: "Απωθημένο το Ολυμπιακό μετάλλιο"

Ο Στάμενιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού το 2000

Στον Ολυμπιακό ήρθαν οι τίτλοι, δώδεκα πρωταθλήματα και δώδεκα κύπελλα και " η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου, όταν πήραμε το πρωτάθλημα Ευρώπης το 2002. Περάσαμε και δύσκολες στιγμές όταν ο σύλλογος ζήτησε από ορισμένους από εμάς να βάλουμε πλάτη. Είναι πολύ τιμητικό για μένα που η πόρτα του Ολυμπιακού θα παραμείνει ανοιχτή για μένα. Η χειρότερη στιγμή στην καριέρα μου παραμένει η απώλεια του πρωταθλήματος από τον Εθνικό το 2006".

Το μοναδικό του παράπονο, το απωθημένο που έχει αυτή η ταλαντούχα φουρνιά του ελληνικού αθλητισμού (Γ.Αφρουδάκης, Θ.Χατζηθεοδώρου, Γ.Θωμάκος, Α.Βλοντάκης και πολλοί άλλοι) είναι το χαμένο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αλλά σχεδόν οι ίδιοι παίκτες πήραν το αίμα τους πίσω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς. " Φτάσαμε πολύ κοντά στο μετάλλιο. Τουλάχιστον εγώ έχω ένα αργυρό μετάλλιο στο σπίτι (σ.σ. η γυναίκα του, Αγγελική Καραπατάκη ήταν μέλος της εθνικής γυναικών το 2004). Αλλά το μετάλλιο που πήραμε στο Μόντρεαλ και ο τρόπος που το κερδίσαμε (σ.σ. γκολ του Γιώργου Αφρουδάκη στην παράταση) μετριάζει την απογοήτευση όπου υπάρχει".

Δεληγιάννης: "Απωθημένο το Ολυμπιακό μετάλλιο"
INTIME SPORTS

Στον τελικό του Κυπέλλου με τα δυο του παιδιά

Τον τελευταίο του αγώνα ευτυχώς τον είδαμε, τον τρίτο τελικό της Α1 πόλο των ανδρών, αν και συμμετείχε και στο All Star Game, δεν γνωρίζουμε όμως τίποτα για την πρώτη φορά που πήγε στην πισίνα. " Το θυμάμαι πολύ καλά. Ήταν στη Γλυφάδα και έκανε εκείνη την ώρα προπόνηση η ανδρική ομάδα με τον Μίλε Νάκιτς. Τον ακούω να φωνάζει ακόμα στα αυτιά μου, ήταν χαρακτηριστική η φωνή του. Μετά από ώρα μπήκα στο νερό δειλά δειλά, ακούγοντας τις οδηγίες του κ.Παπαναστασίου".

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να δώσει στα νέα παιδιά που ασχολούνται τώρα με τον αθλητισμό; " Για μεγάλο διάστημα ήταν αρκετό μόνο το ταλέντο, ο αθλητισμός θα μας έβρισκε μια δουλίτσα για να βολευτούμε. Τώρα που δεν υπάρχουν τα προνόμια βλέπω με χαρά τα νέα παιδιά να κάνουν αθλητισμό, να συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά για να πραγματοποιήσουν το στόχο τους. Χαίρομαι γιατί η προσπάθεια πάντα αποζημιώνει στο τέλος τον αθλητή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ