ΠΟΛΟ

"Αυτοκτόνησαν" τα κορίτσια του Ολυμπιακού

"Αυτοκτόνησαν" τα κορίτσια του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 7-3 και 10-7 της Oυίπεστ στον ημιτελικό του Final-4 της Euroleague αλλά με επί μέρους σκόρ 1-5 στην τελευταία περίοδο έχασε (11-12) και αποκλείστηκε από τον τελικό.

Την ευκαιρία να βρεθεί στον αυριανό τελικό της Ευρωλίγκα γυναικών έχασε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, που ηττήθηκε από την Ουγγρική Ούιπεστ στο δεύτερο ημιτελικό με 12-11, στο φαιναλ φορ τηςδιοργάνωσης, που διεξάγεται στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας.

Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη πλήρωσαν το καταστροφικό πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου, στο οποίο οι Ουγγαρέζες μετέτρεψαν το 7-10 με το οποίο έχαναν σε 11-10 με ένα σερί 4-0. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε θρίλερ. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει 0:02 πριν το τέλος, όμως η τερματοφύλακας της Ούιπεστ Εντίνα Γκανγκλ πραγματοποίησε σπουδαια απόκρουση σε προσπάθεια της Ασημάκη από τα 2 μέτρα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, που δε σκόραραν στα τρία πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως από εκεί και πέρα ακολούθησε καταιγισμός τερμάτων και η πρώτη περίοδος βρήκε τις ερυθρόλευκες προηγούμενες με 3-2.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ήταν το καλύτερο για την ομάδα του Πειραιά, καθώς στα μισά του έφτασε σε προβάδισμα 4 τερμάτων (3-7), πριν οι Μαγυάρες μειώσουν σε 7-5, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός φαινόταν να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα διατηρώντας προβάδισμα 2-3 τερμάτων, πράγμα που όπως φάνηκε δεν αρκούσε.

Κορυφαία του αγώνα η Κεζστέλι, που σημείωσε 3 τέρματα, ενώ από πλευράς Ολυμπιακού η Άλκηστις Αβραμίδου και η Νικόλ Ελευθεριάδου είχαν τον ίδιο αριθμό τερμάτων.

Πλέον ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο μικρό τελικό με αντίπαλο την Κίνεφ Κίρισι αύριο στις 12:00, ενώ στον τελικό (13:30) η Ούιπεστ θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Σαμπαντέλ που νίκησε επίσης με 12-11 την Κίρισι.

ΟΥΙΠΕΣΤ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 12-11

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-4, 2-3, 5-1

Ούιπεστ: Κούνα 1, Άνταλ 2, Κιστελέκι 2, Κέζστελι 3, Τοτ 2, Κσαμπάι 1, Τάκακς 1

Ολυμπιακός: Ελευθεριάδου 3, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 1, Έμολο 1, Έγκενς 2, Μπιανκόνι 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ