ΠΟΛΟ

Αβραμίδου: "Όνειρο ζω, μην με ξυπνάτε..."

Αβραμίδου: "Όνειρο ζω, μην με ξυπνάτε..."
INTIME SPORTS

Η Άλκηστη Αβραμίδου, σε μια απολαυστική συνέντευξη στο Sport24.gr μετά τον θρίαμβο του Πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακού. "Δεν φοβήθηκα ότι θα χάναμε ούτε στο 4-1", είπε μεταξύ άλλων.

Στον περσινό τελικό με την Φιρέντσε για το LEN Trophy, αγωνίστηκε με σπασμένο χέρι, αποδεικνύοντας πως για να φτάσεις στην κορυφή, χρειάζεται να κάνεις υπερβάσεις, να δοκιμάσεις τα όριά σου, να πετύχεις αυτό που φαντάζει ανέφικτο με βάση την κοινή λογική.

Φέτος, λες και ήταν κάτι σαν γούρι, έπαιξε στο Final-4 της Ευρωλίγκα με το θερμόμετρο στα ύψη και με τον πυρετό να της κάνει τη ζωή δύσκολη. Επειδή όμως είναι γεννημένη για τα δύσκολα και μπαρουτοκαπνισμένη όσο ελάχιστες, δεν επρόκειτο τίποτα να την εμποδίσει από το να δώσει το παρών και να βοηθήσει την ομάδα της να φτάσει στο "Έβερεστ" του ευρωπαϊκού πόλο σε συλλογικό επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Άλκηστη Αβραμίδου, μίλησε στο Sport24.gr μετά τον ανεπανάληπτο θρίαμβο του Ολυμπιακού απέναντι στην πανίσχυρη Σαμπαντέλ με 10-9, που έφερε την ομάδα του Πειραιά στην κορυφή. Δεύτερη σερί ευρωπαϊκή Κούπα και αυτή την φορά κόντρα σε έναν αντίπαλο που είχε ξεχάσει εδώ και μια τριετία το τι σημαίνει ήττα, οπότε καταλαβαίνει ο καθένας το μέγεθος του "ερυθρόλευκου" επιτεύγματος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η ίδια απάντησε στο ποιο είναι το ταβάνι αυτής της ομάδας και ποιος είναι ο επόμενος στόχος, στο αν φοβήθηκε ότι μπορεί να χαθεί ο τίτλος, όταν η Σαμπαντέλ προηγήθηκε ακόμα με 9-8 στην τελευταία περίοδο, ενώ εγκωμίασε τον κόσμο του Ολυμπιακού για την στήριξή του σε αυτά τα δυο ματς του Final-4 (πρώτα με την Κίνεφ Κίρισι και μετά με την Σαμπαντέλ).

Αβραμίδου: "Όνειρο ζω, μην με ξυπνάτε..."
INTIME SPORTS

Αναλυτικά η συνέντευξη στο Sport24.gr:

Πέρυσι LEN Trophy, φέτος Euroleague. Ποιο είναι τελικά το ταβάνι αυτής της ομάδας και ποιος είναι πλέον ο επόμενος στόχος σας;

"Ειλικρινά, δεν το έχω σκεφτεί αυτό. Δείξαμε πάντως πως είμαστε μια ομάδα πολλά υποσχόμενη που έχει τεράστιες δυνατότητες. Πλέον, θέλουμε να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα, αυτό είναι μπροστά μας. Καλή η πρωτιά στην Ευρώπη, αλλά θέλουμε να είμαστε κυρίαρχες και εδώ, στην χώρα μας. Πάντως, δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμα αυτό που πετύχαμε".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο 9-8, μετά το σερί της Σαμπαντέλ, φοβήθηκες ότι μπορεί να χαθεί το τρόπαιο;

"Όχι, καθόλου, σε καμία περίπτωση. Δεν φοβήθηκα ότι θα χάναμε ούτε στο 4-1. Το πίστευα από την αρχή. Μέσα στο σπίτι μας και μπροστά στον κόσμο μας, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να χάσουμε στον τελικό. Το ένιωθα σε όλη την διάρκεια του αγώνα ότι δεν θα χάναμε".

Στον τελικό με τη Φιρέντσε έπαιξες με σπασμένο χέρι και φέτος στο Final-4 με πυρετό. Μήπως είναι... γούρι τελικά;

Λες να είναι γούρι (γέλια); Φαίνεται πως δε με θέλει τελικά. Φέτος βέβαια τον ευχαριστήθηκα τον τελικό. Έπαιξα εμπύρετη και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μην αγωνιστώ σε αυτό το παιχνίδι. Αν και είχα πυρετό και δεν ήμουν καλά, το ευχαριστήθηκα τουλάχιστον απόψε (χθες)".

Αβραμίδου: "Όνειρο ζω, μην με ξυπνάτε..."
INTIME SPORTS

Αλήθεια, πως είναι το συναίσθημα και η σκέψη να αγωνίζεσαι στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης;

"Δεν μπορώ ακόμα να το συνειδητοποιήσω. Είμαι στα ουράνια. Ήμουν με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου μετά το ματς και το λέγαμε η μια στην άλλη και δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε...".

Που θέλεις να πεις τα δικά σου "ευχαριστώ";

"Είναι πάρα πολλοί, αλήθεια σου λέω. Σε όλη την ομάδα θέλω να πω, στον πρόεδρο, τον Μιχάλη Κουντούρη, που μας έχει πιστέψει πάρα πολύ, στον προπονητή μου, στα κορίτσια, στην οικογένειά μου και σε όλους τους κοντινούς μου ανθρώπους που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τέλος, ένα σχόλιο για την στήριξη που είχατε από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

"Ο κόσμος ήταν πραγματικά ο 8ος παίκτης μας. Μας ωθούσε σε όλα, σε κάθε άμυνά μας, σε κάθε επίθεση, ήταν πραγματικά εκπληκτικός και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Εννοείται ότι αφιερώνουμε και σε αυτούς το τρόπαιο. Ήταν μαγικός ο κόσμος και αυτό που σου είπα, μέσα στο σπίτι μας και με τέτοια ατμόσφαιρα δεν υπήρχε περίπτωση να χάναμε στον τελικό".

Αβραμίδου: "Όνειρο ζω, μην με ξυπνάτε..."
INTIME SPORTS



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ