ΠΟΛΟ

Ασημάκη: "Το καλό μας παιχνίδι τώρα για την 4άδα"

Ασημάκη: "Το καλό μας παιχνίδι τώρα για την 4άδα"

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη και η Χρυσή Διαμαντοπούλου εξέφρασαν στο Sport24.gr την πεποίθηση τους πως η εμφάνιση και η νίκη-πρόκριση με αντίπαλο τον Καναδά είναι η αρχή για την εθνική πόλο γυναικών στο Καζάν.

Όταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη ήταν 20 χρονών, εξέφραζε το θαυμασμό της για την Ιταλίδα πολίστρια Τάνια Ντι Μάριο. Τότε δεν φανταζόταν πως επτά χρόνια μετά θα είχε... κουραστεί να βρίσκει στο δρόμο της την παίκτρια "δυναμόμετρο" της "Setterosa" που συνεχίζει ακάθεκτη στα 36 της χρόνια.

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών έχει σχεδόν πάντα την Ιταλία για παρτενέρ στις μεγάλες διοργανώσεις όταν η μπάλα "καίει" δηλαδή στα παιχνίδια δίχως αύριο. Η διεθνής φουνταριστός που έδωσε "μάχες" στο νερό με τις Καναδέζες, πήρε αποβολές, κέρδισε δύο πέναλτι, μίλησε στο Sport24.gr για την αντίπαλο μας στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος τη Δευτέρα (3/8, 21.30, live από το Sport24.gr).

"Η Ιταλία είναι η μόνιμη παρτενέρ μας σε παιχνίδια πρόκρισης. Στη Βαρκελώνη (σ.σ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2013) την είχαμε αποκλείσει εμείς από την οκτάδα, πέρυσι στο πανευρωπαϊκό αυτές από την τετράδα και φέτος ελπίζω να είναι η σειρά μας. Είναι μια ομάδα από την οποία ξέρουμε τι να περιμένουμε και αυτές φυσικά από εμάς, καθώς έχουμε παίξει πολλές φορές.

Στην άμυνα τους περιμένουμε ένα κλειστό παιχνίδι με γενικά με πολύ ζώνη ανάμεσα την οποία δουλεύουν τόσα χρόνια. Αν βρούμε τρόπο να τη σπάσουμε, θα βρούμε διαδρόμους επιθετικά. Φυσικά η άμυνα μας θέλουμε να είναι καλή, είναι ένα στοιχείο πολύ σημαντικό για εμάς σαν ελληνική ομάδα απέναντι σε μια Ιταλία που ξέρουμε τις παίκτριες. Παίζουμε τόσα χρόνια αντίπαλες και γνωρίζουμε ποιες μπορεί να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Για εμάς το παγκόσμιο τώρα ξεκινάει και εύχομαι να κάνουμε τώρα το καλο μας παιχνίδι για την τετράδα".

Στην ιταλική ομάδα βρίσκονται η Ρομπέρτα Μπιανκόνι που αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στον Ολυμπιακό και η νεοαποκτηθείσα αριστερόχειρας από τις "ερυθρόλευκες", η Τζούλια Έμολο. Αν κληθεί από τον Γιώργο Μορφέση η Χρυσή Διαμαντοπούλου θα επιχειρήσει να κάνει ό,τι έκανε και σήμερα με τον Καναδά. Η 19χρονη είχε δέκα επιτυχημένες επεμβάσεις στα δώδεκα σουτ που επιχείρησαν οι βορειοαμερικανίδες.

Η Χρυσή που έκανε το ντεμπούτο της σε μεγάλη διοργάνωση με την εθνική γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν το 2012, όταν η Ιταλία είχε νικήσει την Ελλάδα στον τελικό, εξήγησε στο Sport24.gr τη διπλή σημασία της σημερινής νίκης.

" Η νίκη-πρόκριση ήταν κάτι το οποίο χρειαζόμασταν πολύ όχι μόνο για να περάσουμε στην οκτάδα, αλλά και για να μας ανεβάσει ψυχολογικά μετά τις δύο πρώτες ήττες που είχαμε στον όμιλο. Αυτή ήταν η αρχή για τα σημαντικά παιχνίδια, κάναμε μια καλή αρχή και ελπίζω να συνεχιστουν έτσι και για τα επόμενα παιχνίδια".

Ασημάκη: "Το καλό μας παιχνίδι τώρα για την 4άδα"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ