ΠΟΛΟ

Ασημάκη: "Έλλειψη ψυχολογίας"

Ασημάκη: "Έλλειψη ψυχολογίας"

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών ηττήθηκε με 7-5 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 4-4) από την Ολλανδία στην πρεμιέρα των ομίλων του World League. Τι είπαν οι Σάκης Κεχαγιάς, Αλεξάνδρα Ασημάκη και Ελευθερία Πλευρίτου.

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών ηττήθηκε με 7-5 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 4-4) από την Ολλανδία στην πρεμιέρα των ομίλων του World League. Η πολύ καλή απόδοση στην άμυνα και η δημιουργικότητα στην επίθεση είναι τα στοιχεία που κρατάει ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός, Σάκης Κεχαγιάς.

"Εγώ είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά σήμερα. Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια. Νομίζω ότι ήμασταν καλοί και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού, στην άμυνα και στην επίθεση. Στο ένα μαρτυράει το σκορ. Δεχθήκαμε μόλις τέσσερα γκολ. Ίσως φαίνεται παράξενο αυτό που λέω, αλλά ήμασταν καλοί στο δημιουργικό κομμάτι, δεν είχαμε όμως το εύκολο γκολ και αυτό μας στοίχισε στο να πάρουμε μία νίκη σήμερα. Νομίζω ότι στο παραγωγικό κομμάτι, στην επίθεση παρά το γεγονός ότι δεν σκοράραμε στα τελευταία δύο οκτάλεπτα ήμασταν καλοί αν αναλογιστεί κανείς πως έχουμε κάνει προπόνηση μία ημέρα όλοι μαζί. Στην τελική προσπάθεια δεν ήμασταν καλοί. Γι αυτό υπάρχουν αυτά τα παιχνίδια. Να δούμε τι κάνουμε λάθος και να το διορθώσουμε".

Για τα νέα πρόσωπα και σχήματα που δοκίμασε στον αγώνα σημείωσε: "Είναι στόχος να δοκιμάζεις νέα πρόσωπα και νέα πράγματα μέσα στο παιχνίδι σου που θα τα χρειαστείς κάποια στιγμή. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το καλοκαίρι", ενώ για το γεγονός ότι δυσκολεύει η πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης σημείωσε πως "είναι λίγο πρόωρο αυτό. Θα δούμε παιχνίδι με παιχνίδι και όπου μας βγάλει".

Από την πλευρά της η αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Αλεξάνδρα Ασημάκη, επεσήμανε πως το πρόβλημα της ομάδας είναι κυρίως ψυχολογικό, ενώ κρατάει στα θετικά την πολύ καλή άμυνα που έπαιξε η ελληνική ομάδα τονίζοντας ότι πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Παράλληλα τόνισε την απουσία από πολύ νωρίς της Χριστίνας Τσουκαλά η οποία αποβλήθηκε οριστικά με τρεις ποινές από την αρχή του δευτέρου οκταλέπτου.

Αλεξάνδρα Ασημάκη: "Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ένα πρόβλημα στο σκοράρισμα και τα τέσσερα γκολ στην επίθεση είναι πάρα πολύ λίγα. Από την άλλη και τα τέσσερα γκολ στην άμυνα μας είναι ελάχιστα. Θετικό είναι επίσης ότι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα απέναντι σε μια ομάδα όπως η Ολλανδία. Κακά τα ψέματα η απουσία της Χριστίνας Τσουκαλά από πολύ νωρίς στον αγώνα στοίχισε στην ομάδα μας. Κρατάμε το ότι όλα τα κορίτσια δώσαν και την ψυχή τους μέσα στο νερό. Γι’ αυτό και το σκορ μέχρι το τέλος ήταν υπέρ μας. Στο τέταρτο γκολ που δεχτήκαμε ήμασταν άτυχες και θα μπορούσαμε να μην το έχουμε δεχτεί.

Δεν οφειλόταν στην ολιγωρία της άμυνας μας γιατί η μπάλα έσκασε κάπου στην αποβολή και ενώ κανονικά η παίκτρια θα έπρεπε να μπει από την αποβολή, δεν υπήρχε παίκτρια εκεί. Αυτά συμβαίνουν σε έναν αγώνα. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Θέλαμε την νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα γιατί όπως έχω ξαναπεί οι νίκες δίνουν ψυχολογία στις ομάδες, αλλά για να έρθουν οι νίκες πρέπει σαφώς να υπάρχει πίστη. Διάφοροι παράγοντες αυτό το διάστημα ίσως να έχουν κάνει αυτήν την ομάδα να χάσει την πίστη στις δυνατότητές της, όμως εγώ ως ένα από τα παλιότερα μέλη της Εθνικής, πιστεύω πολύ στις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Παρά το νεαρό της ηλικίας της πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα με πολύ καλές παίκτριες και με τεράστιες δυνατότητες. Χρειαζόμαστε το κάτι παραπάνω. Αυτό που θα μας κάνει να πιστέψουμε και να μας δώσει τα αποτελέσματα που θέλουμε. Όταν έρθουν οι νίκες νομίζω πως η ομάδα θα πάρει τον δρόμο που της αξίζει".

Για την επιθετική λειτουργία της ομάδας σημείωσε: "Η αλήθεια είναι ότι στην δημιουργία δεν πήγαμε άσχημα παρά τα τέσσερα γκολ. Όλες οι κοπέλες έχουμε κάνει ουσιαστικά προετοιμασία μόνο με τις ομάδες μας, τον Ολυμπιακό και την Βουλιαγμένη. Σαν Εθνική ομάδα δεν έχουμε προετοιμαστεί ουσιαστικά. Από εκεί και πέρα υπήρχε ένα μούδιασμα στο σκοράρισμα και κάποια λάθη. Πρέπει όμως να κρατήσουμε τα θετικά της υπόθεσης. Τα αρνητικά τα ξέρουμε. Είναι η έλλειψη ψυχολογίας σε αυτήν την ομάδα".

Τέλος, για την διαδικασία των πέναλτι σχολίασε: "Τα πέναλτι είναι και θέμα τύχης. Και οι Ολλανδέζες έχασαν πέναλτι και ας είναι πιο έμπειρες".

Το γεγονός ότι δεν ήθελαν με τίποτα να χάσουν στα πέναλτι σχολίασε από την πλευρά της η Ελευθερία Πλευρίτου επισημαίνοντας πως η ομάδα κόλλησε στην επίθεση από την καλή άμυνα του αντιπάλου.

Ελευθερία Πλευρίτου: "Το παιχνίδι πήγε πολύ καλά στην άμυνα και για τις δύο ομάδες. Είναι πολύ σπάνιο για το πόλο να υπάρχει τόσο χαμηλό σκορ. Σίγουρα κάποια στιγμή κολλήσαμε στην επίθεση και από την καλή άμυνα της αντιπάλου. Τα πέναλτι είναι μια διαδικασία στην οποία ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Εμείς χάσαμε στα πέναλτι. Είναι κάτι που δεν το θέλαμε καθόλου και πρέπει να το δουλέψουμε περισσότερο. Κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι με την Ρωσία, για το οποίο έχουμε αρκετό καιρό μπροστά μας και θα κάνουμε καλύτερη προετοιμασία"..

Για το νέο ξεκίνημα στον Ολυμπιακό κύκλο, τόνισε: "Όλες οι ομάδες έχουν κάνει αλλαγές σε αυτό το άνοιγμα του Ολυμπιακού κύκλου. Εμείς δουλεύουμε σαν να μην υπάρχουν αλλαγές. Με την προπόνηση πιστεύω πως θα βελτιωθούμε στην επίθεση, κάτι που μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε ημέρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ