ΠΟΛΟ

Αποχώρησε ο αρχηγός Σχίζας

Αποχώρησε ο αρχηγός Σχίζας
INTIME SPORTS

Το φετινό νταμπλ του Ολυμπιακού ήταν το τελευταίο στην πλούσια καριέρα του αρχηγού Τάσου Σχίζα, ο οποίος πρωταγωνίστησε στις μεγαλύτερες στιγμές της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Δέκα πρωταθλήματα, έντεκα κύπελλα και ένα ευρωπαϊκό σούπερ καπ κρίθηκαν αρκετά για τον Τάσο Σχίζα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αποχώρησε από την ενεργό δράση με τον τρόπο που θέλει κάθε αθλητής. Πρωταγωνιστής, στα 37 του χρόνια.

Ο διεθνής αμυντικός που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την Γκρέτα Τσέτη πριν από λίγες μέρες ευχαρίστησε την οικογένεια του Ολυμπιακού.

" Πέρασα δώδεκα χρόνια με πολλές χαρές και ελάχιστες άσχημες στιγμές. Είμαι πολύ τυχερός που έμεινα τόσα χρονιά στην ομάδα της οποίας είμαι και οπαδός. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου που συνεργάστηκα μαζί τους τόσα χρόνια. Τους προπονητές που απ’ όλους πήρα πράγματα στην διάρκεια της καριέρας μου, τις διοικήσεις που μ’ εμπιστεύτηκαν και ιδιαίτερα την διοίκηση του Μιχάλη Κουντούρη που κατάφερε έναν άθλο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ευχαριστώ και τον υπέροχο κόσμο του Ολυμπιακού που ήταν στα εύκολα και στα δύσκολα κοντά μας. Τώρα που τελείωσα νιώθω ότι κέρδισα πιο πολλά από τον Ολυμπιακό από αυτά που έδωσα. Εύχομαι στην ομάδα να συνεχίσει να κατακτά τίτλους και να καταφέρει να κάνει μια διάκριση στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά. Ο Ολυμπιακός είναι η οικογένεια μου και θα είμαι πάντα δίπλα".

Το περιβραχιόνιο θα περάσει στα χέρια του Νίκου Δεληγιάννη με τον οποίο ανήκουν στη γενιά της Δουνκέρκης. Τη φουρνιά των αθλητών που κατέκτησαν το 1995 το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων.

Ο Σχίζας που πήγε το καλοκαίρι του 2002 στον Ολυμπιακό από τον Εθνικό ήταν 4ος Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, 4ος παγκόσμιος πρωταθλητής το 2003, χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής το 2005 στο Μόντρεαλ και ολοκλήρωσε την καριέρα του στην εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Μας είχε μιλήσει μετά τον τελικό του Κυπέλλου, λίγη ώρα μετά την απονομή του τροπαίου. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να καλύψει το κενό του με τον Σέρβο πρώην παίκτη της Χίου, Νίκολα Ράτζεν, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας για το "Σαμαρτζίδης Καπ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ