ΠΟΛΟ

Αποχώρησε η Βουλιαγμένη από τον 5ο τελικό. Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Αποχώρησε η Βουλιαγμένη από τον 5ο τελικό. Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Το 6ο πρωτάθλημα στην ιστορία της κατέκτησε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Ο πέμπτος τελικός με τη Βουλιαγμένη διεκόπη τρία λεπτά πριν από το τέλος μετά την αποχώρηση των φιλοξενούμενων από το κατάμεστο "Παπαστράτειο".

Μια σειρά τελικών-διαφήμιση για το γυναικείο πόλο στην Ελλάδα είχε πραγματικά άσχημη κατάληξη. Αποτέλεσμα που δεν τιμά την ιστορία των δύο συλλόγων και δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τις Ολυμπιονίκες, παγκόσμιες πρωταθλήτριες και πρωταθλήτριες Ευρώπης που αγωνίζονται στις δύο ομάδες. Για τον μεν Ολυμπιακό για τις ύβρεις των οπαδών προς τον προπονητή και τις παίκτριες της Βουλιαγμένης και για τη Βουλιαγμένη για την αποχώρηση της πριν καν ολοκληρωθεί το παιχνίδι.

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και έκτη στην ιστορία του τμήματος, παίρνοντας τον πέμπτο τελικό με 10-4. Η Βουλιαγμένη αποχώρησε από τον αγώνα τρία λεπτά πριν από το τέλος, καθώς επικράτησε ένταση πίσω και δίπλα από τον πάγκο της ομάδας. Ο προπονητής Κώστας Δήμου είχε φραστικό επεισόδιο με θεατή που καθόταν στις θέσεις των επισήμων και κατήγγειλε πως δέχθηκε ύβρεις όχι μόνο από την κατάμεστη κερκίδα, αλλά και από πρόσωπα που κάθονταν στις θέσεις των επισήμων δίπλα στον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονοτης Βουλιαγμένης.

Αποχώρησε η Βουλιαγμένη από τον 5ο τελικό. Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Ασφυκτικά γεμάτη η κερκίδα στο "Παπαστράτειο"

Επισήμανε δε το αίτημα της Βουλιαγμένης να μεταφερθούν οι πάγκοι στην απέναντι πλευρά από την κερκίδα, εκεί που βρίσκεται η γραμματεία και οι θέσεις των δημοσιογράφων. " Εμείς ζητήσαμε πριν από τον αγώνα οι πάγκοι να πάνε απέναντι. Δε γίνεται για τρία οκτάλεπτα να μας βρίζουν και μας φτύνουν. Δεν ανεχόμαστε να το ανεχόμααστε αυτό επειδή είναι ο Ολυμπιακός. Και μάλιστα δε μας έβριζαν μόνο από την κερκίδα, αλλά κι από τα επίσημα. Εγώ είμαι εντάξει, άλλοι δεν είναι εντάξει που μου λένε να κάτσουμε να μας βρίζουν και να μας φτύνουν", τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμου.

Διαβάστε το χρονικό της έντασης και βέβαια όσα έγιναν αγωνιστικά στο LIVE του τελικού

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης ήταν ο πρώτος που κινήθηκε προς τον πάγκο της Βουλιαγμένης για να ηρεμήσει την κατάσταση. Οι προπονητές των ανδρικών ομάδων των δύο φιναλίστ, ο Θοδωρής Βλάχος του Ολυμπιακού και ο Τεό Λοράντος της Βουλιαγμένης βρέθηκαν και εκείνοι κοντά στον Δήμου. Ενοχλημένος από την κίνηση της Βουλιαγμένης να αποχωρήσει στα αποδυτήρια ο Παυλίδης είπε " ο κ. Δήμου μου είπε ότι αυτά γινόταν από την αρχή κι όχι ότι του επιτέθηκε κάποιος τώρα. Ο, τι κι αν έγινε, για το καλό του αθλήματος πρέπει να τελειώσει αυτός ο τελικός. Κι εμείς δεχθήκαμε προκλήσεις στη Βουλιαγμένη. Αν ήθελαν, ας το έκαναν από την αρχή κι όχι τώρα. Επειδή παράτησαν το παιχνίδι, ψάχνουν για δικαιολογία".

Την κίνηση της Βουλιαγμένης αποδοκίμασε και ο αντιπρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας (ΚΟΕ), Γιώργος Κατσαρός, λέγοντας πως δεν είναι δυνατό να εκκενωθεί το κολυμβητήριο γιατί το άθλημα χρειάζεται τον κόσμο. Πρόσθεσε πως οι πάγκοι δεν πήγαν απέναντι γιατί τους διαβεβαίωσε η αστυνομία πως δεν θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί ένταση. Παρά το γεγονός πως εκκενώθηκαν οι θέσεις των επισήμων δίπλα από τον πάγκο της Βουλιαγμένης, η ομάδα του Κώστα Δήμου παρέμεινε στα αποδυτήρια. " Ήθελαν να φύγουν", ήταν ξεκάθαρος ο Κατσαρός όταν τον ξαναρώτησε το Sport24.gr Εκπρόσωπος της ομάδας δεν παρέστη στην απονομή, όπως και το 2011 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία στον τέταρτο τελικό. Η ομάδα του Λαιμού κινδυνεύει με βαριά τιμωρία από τον αθλητικό δικαστή.

Τι γράφτηκε στο φύλλο αγώνα

"Στο 4.58 αποβλήθηκε η δεύτερη προπονήτρια του ΝΟ Βουλιαγμένης Κική Λιόση, με κόκκινη κάρτα, για διαμαρτυρία. Στο 3.01, η ομάδα του ΝΟΒ ζήτησε από τους διαιτητές τμήμα των επισήμων που ήταν κοντά στον πάγκο και παράλληλα προς αυτήν να εκκενωθεί. Οι διαιτητές έπραξαν αυτό, όπως και πρότειναν να μεταφερθούν οι πάγκοι προς τη μεριά της γραμματείας. Και ενώ ο αστυνομικός διευθυντής εγγυήθηκε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα μέχρι τέλους, παρόλα αυτά, ο ΝΟΒ αποχώρησε. Μετά την παρέλευση των 20 λεπτών, όπως ο κανονισμός ορίζει, οι διαιτητές έκλεισαν το φύλλο αγώνα σε βάρος του ΝΟ Βουλιαγμένης. Η αρχηγός του ΝΟΒ Αντιγόνη Ρουμπέση, μετά την παρέλευση των 40 λεπτών από τη διακοπή του αγώνα. Ακολουθεί συμπληρωματική έκθεση των διαιτητών". Το φύλλο αγώνα

Έγινε και αγώνας

Ο Ολυμπιακός ερχόταν από το χειρότερο παιχνίδι του φέτος και απάντησε με το καλύτερο ματς. Σε ένα κατάμεστο "Παπαστράτειο" οι "ερυθρόλευκες" πήραν δύναμη από την κερκίδα, απομόνωσαν τη φουνταριστή της Βουλιαγμένης, Έλενα Ξενάκη, ενώ η Αντιγόνη Ρουμπέση και η Χριστίνα Τσουκαλά δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ούτε ένα σουτ υπό καλές προϋποθέσεις. Η περιφέρεια που έδωσε τη νίκη στις φιλοξενούμενες στον τέταρτο τελικό, την "κόλλησε" στα τρία γκολ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Αποχώρησε η Βουλιαγμένη από τον 5ο τελικό. Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Η Ρομπέρτα Μπιανκόνι άκουσε για πρώτη φορά το όνομα της στην κερκίδα

Αντίθετα η ομάδα του Χάρη Παυλίδη εκμεταλλεύτηκε τις πολλές ευκαιρίες στην παίκτρια παραπάνω, ενώ η Άλκηστη Αβραμίδου ήταν ασταμάτητη. Τέσσερα γκολ σημείωσε η περιφερειακός του Ολυμπιακού και όταν κλήθηκε να συνοψίσει την εμφάνιση της ομάδας της, τόνισε: " Από το πρώτο λεπτό δείξαμε πόσο πολύ το θέλαμε. Το βλέπαμε στα πρόσωπα μας. Παίξαμε σαν πρωταθλήτριες Ευρώπης και το πήραμε. Παίξαμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας και το ευχαριστηθήκαμε πραγματικά".

Με σερί 4-0 στο δεύτερο οκτάλεπτο η Ελευθερία Πλευρίτου διαμόρφωσε το 5-1 στην παίκτρια παραπάνω. Η περίοδος ολοκληρώθηκε 7-3 υπέρ του Ολυμπιακού που είχε 5/8 γκολ στην παίκτρια παραπάνω. Η Αβραμίδου έκανε το 9-3 στην κόντρα στα 56 δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου και σε εκείνο το σημείο ξεκίνησαν οι ήπιοι πανηγυρισμοί στον "ερυθρόλευκο" πάγκο. Το τελικό 10-4 διαμόρφωσε η αριστερόχειρας της Βουλιαγμένης, η Τίνα Κοντογιάννη. Μετά, όπως αναφέραμε, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε πίσω από τον πάγκο της Βουλιαγμένης. Και χάθηκε κάθε ενδιαφέρον για αυτές τις δύο ομάδες που τις έχει θαυμάσει ολόκληρη η Ευρώπη.

Αποχώρησε η Βουλιαγμένη από τον 5ο τελικό. Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Πρωταθλήτριες Ευρώπης και Ελλάδας τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Χάρης Παυλίδης (προπονητής Ολυμπιακού): "Τις τελευταίες μέρες 2διαβάζω για ομάδες με μέταλλο. Στην κρίσιμη στιγμή έδειξε ποια ομάδα έχει μέταλλο. Θα επαναλάβω και κάτι που έλεγα όταν ήμουν παίκτης. Όσο πιο πολύ χτυπάς το ατσάλι, τόσο πιο σκληρό γίνεται. Του χρόνου να τα ξαναπάρουμε όλα και πιο εύκολα".

Χρυσή Διαμαντοπούλου (παίκτρια Ολυμπιακού): "Φέτος είναι καταπληκτική χρονιά και έληξε με τον καλύτερο τρόπο. Όλες οι κοπέλες είμαστε χαρούμενες, ανταμειφθήκαμε για τους κόπους μας".

Ελευθερία Πλευρίτου (παίκτρια Ολυμπιακού): " Ξεκινήσαμε δυνατά στο πρώτο παιχνίδι, δεν δείξαμε αυτό που είμαστε στα επόμενα τρία. Σήμερα παίξαμε, ακριβώς όπως έπρεπε. Μας βοήθησε πολύ ο κόσμος, εδώ είναι το "σπίτι" μας".

Αλεξάνδρα Ασημάκη (παίκτρια Ολυμπιακού): " Είμαι χαρούμενη που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω τι έγινε και αποχώρησε η Βουλιαγμένη, αλλά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην πρώην ομάδα μου γιατί γύρισε τη σειρά των τελικών. Ήταν δύσκολη χρονιά αυτή για μένα, δύσκολη ψυχολογικά με τα όσα έγιναν εξωαγωνιστικά (σ.σ. αναφέρεται στη διεκδίκηση της από τη Βουλιαγμένη)".

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 5-3, 2-0, 1-1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ.Παυλίδης): Χ.Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ε.Πλευρίτου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου 4, Ασημάκη 1, Μ.Πλευρίτου 1, Καλογεράκου, Β.Πλευρίτου, Μπιανκόνι 1, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου, Λογοθέτη.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κ.Δήμου): Κούβδου, Τσουκαλά, Χυδηριώτη 1, Μουλάκη, Πρωτοπαππα, Ξενάκη, Μαυρωτά, Ρουμπέση, Γερόλυμου 1, Β.Διαμαντοπούλου 1, Μελιδώνη, Κοντογιάννη 1, Κοτσιώνη, Μάμογλου, Ζοφώλη.

Οι πρωταθλήτριες

Βουλιαγμένη 11 τίτλοι (1991, 1993, 1994, 1997, 2003, 2005, 2006, 2007, 2010, 2012, 2013)

Γλυφάδα 8 (1989, 1996, 1999, 2000, 2001, 2002, 2004, 2008)

Ολυμπιακός 6 (1995, 1998, 2009, 2011, 2014, 2015)

Εθνικός 3 (1988, 1990, 1992)

Η απονομή του τροπαίου στον Ολυμπιακό:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ