ΠΟΛΟ

Απεβίωσε ο Ανδρέας Γαρύφαλλος

Απεβίωσε ο Ανδρέας Γαρύφαλλος

Έκλεισε για πάντα τα μάτια ο Ανδρέας Γαρύφαλλος, η "ψυχή" του Εθνικού και ο "πατριάρχης" του ελληνικού πόλο.

Το ελληνικό πόλο θρηνεί το χαμό του Ανδρέα Γαρύφαλλου. Ο "πατριάρχης" του αθλήματος στη χώρα μας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. Η "ψυχή" του Εθνικού Πειραιά είχε μεγάλη συμβολή στη δημιουργία του μύθου του "αυτοκράτορα" των 37 πρωταθλημάτων.

Ο ίδιος κατέκτησε 17 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα από το 1948 έως το 1968, αγωνιζόμενος με το σκουφάκι του Εθνικού. Κολυμβητής, πολίστας με συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μεξικό το 1968, προπονητής του Εθνικού και άλλων συλλόγων, καθώς και της εθνικής ομάδας. Μάλιστα το 1968 στο Μεξικό ήταν παίκτης-προπονητής, ενώ οδήγησε την εθνική ομάδα και στην 10η θέση στη Μόσχα το 1980.

Επί ημερών του ο Εθνικός κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα το 2006, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Η αγαπημένη του ομάδα πραγματοποιεί φέτος την καλύτερη εμφάνιση της στην Α1 Ανδρών μετά από αρκετά χρόνια, βρίσκεται στην 3η θέση.

Ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας (ΚΟΕ), Δημήτρης Διαθεσόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση: " Ο Ανδρέας Γαρύφαλλος ήταν η κορυφαία προσωπικότητα της ελληνικής υδατοσφαίρισης διαχρονικά, ως αθλητής και προπονητής της. Αποτέλεσε εμβληματική μορφή του αθλήματος και του χώρου μας συνολικά, που καθοδήγησε γενιές αθλητών μας.

Η απώλεια του μας λυπεί βαθύτατα. Στους δικούς του ανθρώπους, την οικογένεια και τον Εθνικό Πειραιά που υπηρέτησε περισσότερο από κάθε τι, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Αιωνία του η μνήμη".

Η ομάδα του Εθνικού το 1953 (ο Γαρύφαλλος διακρίνεται κάτω αριστερά στη φωτό)

Απεβίωσε ο Ανδρέας Γαρύφαλλος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ