ΠΟΛΟ

Ακούει Ολυμπιακό και τρέχει

Ακούει Ολυμπιακό και τρέχει
INTIME SPORTS

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν την πρωτοπόρο Μπαρτσελονέτα με 11-10 και διατήρησαν τις ελπίδες πρόκρισης στο Final-6 στο Champions League.

Eίχε Δεληγιάννη, είχε πείσμα, είχε τύχη και η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη του Ολυμπιακού μακριά από το Παπαστράτειο είναι γεγονός! Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν για δεύτερη φορά τη Μπαρτσελονέτα, επικρατώντας με 11-10 στη Βαρκελώνη για την 6η αγωνιστική του Α'Ομίλου του Champions League.

Με γκολ του Βαγγέλη Δελακά στα 53.5 δευτερόλεπτα και μια καλή άμυνα στην τελευταία επίθεση, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου "δραπέτευσε" από το κολυμβητήριο "Σαν Σεμπαστιάν" και κάνει όνειρα επιστροφής στη Βαρκελώνη για το Final-6.

Στην πρώτη τους επαφή με τη μπάλα οι Καταλανοί βρήκαν δίχτυα, όταν ο Ούμποβιτς ξέφυγε από τον αντίπαλο του. Ο Εσπανιόλ διαμόρφωσε το 2-0, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Δελακά στα 03:11 πριν από το τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Είχε δε και ευκαιρία με τον Άγγελο Βλαχόπουλο να περάσει μπροστά για πρώτη φορά στο σκορ.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, ο Γιάννης Φουντούλης ευστόχησε (3-3) και στη συνέχεια ο αγώνας τινάχθηκε στον αέρα. Ο Ετσενίγκε σούταρε, ευστόχησε, αλλά ο Νίκος Δεληγιάννης διαμαρτυρήθηκε πως η μπάλα είχε χτυπήσει στο δοκάρι πρώτα. Οι διαιτητές δέχθηκαν το 4-3 και από εκείνο το σημείο και μετά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού κατέβασε τα ρολά.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με τυχερό γκολ ο Ντε Λέρα διαμόρφωσε το 6-5 και έστειλε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Με περίσσιο πάθος ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο νερό. Ισοφάρισε με τον Αλέξανδρο Γούνα και με σκόρερ τον Καταλανό Μπλάι Μάλιαρακ διαμόρφωσε το 7-6 (στα 5:18)! Ο Ετσενίγκε ισοφάρισε και πάλι, αλλά ο Μάλιαρακ πέτυχε και δεύτερο γκολ (7-8) στα 1:29.

Στον Πειραιά θα παρακολουθήσουν με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη των άλλων δύο αναμετρήσεων του Α' Ομίλου που πραγματοποιούνται το Σάββατο (22/2): Έγκερ-Πριμόριε Ριέκα και Προ Ρέκο-Γιουγκ. Το "διπλό" του Ολυμπιακού έδωσε νέο ενδιαφέρον στον όμιλο και προξενεί μεγάλη ανησυχία στην ιταλική Προ Ρέκο.

"Μπράβο, μπράβο" φώναζε σε κάθε ευκαιρία ο Δεληγιάννης στους συμπαίκτες του. Στο τελευταίο οκτάλεπτο με σερί 2-0 ο Γούνας διαμόρφωσε το 10-8 στα 02:25. Ο Ετσενίγκε μείωσε και πάλι, ο Φερνάντεθ ισοφάρισε στα 01:20, αλλά στο τέλος μίλησε ο Δελακάς.

Στις 15 Μαρτίου ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Έγκερ και φυσικά η νίκη είναι μονόδρομος, αν θέλει να διεκδικήσει μέχρι το τέλος την πρόκριση στο Final-6 που διοργανώνει η Μπαρτσελονέτα.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-3 1-3, 3-3

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ: Πινέδο, Σζίρανι, Μονπίτ, Μουναρίθ, Εσπανιόλ 1, Μινγκέλ 2, Ρόκα, Ετσενίγκε 4, Ούμποβιτς 1, Φερνάντες 1, Ντε Λέρα 1, Πέτκοβιτς, Γιορέτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θ.Βλάχος): Δεληγιάννης, Δελακάς 2, Γούνας 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Βλαχόπουλος 1, Ποντικέας, Ντόσκας 1, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Μάλιαρακ 2, Σχίζας, Γαλανίδης.

Βαθμολογία

1.Μπαρτσελονέτα 10 (56-50)

2.Γιουγκ 10 (52-45)

3.Πριμόριε Ριέκα 10 (56-38)

4.Προ Ρέκο 7 (40-40)

5.Ολυμπιακός 6 (55-62)

6.Έγκερ 3 (42-66)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ