ΠΟΛΟ

Ακόμα μία νίκη για τον Ολυμπιακό

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΕΘΝΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΕΘΝΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 21-9 επί του Εθνικού και ολοκλήρωσε με μία ακόμα νίκη τη Γ φάση του πρωταθλήματος Α1 πόλο γυναικών.

Τη νίκη στο τελευταίο πειραϊκό ντέρμπι της κανονικής διάρκειας της σεζόν πήρε πριν λίγη ώρα ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με 21-9 του συμπολίτη Εθνικού για την τελευταία αγωνιστική της Γ' Φάσης του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.

Το πρώτο οκτάλεπτο της αναμέτρησης ήταν και το πιο έντονο από πλευράς ρυθμού και ολοκληρώθηκε με 7-4 υπέρ των φιλοξενούμενων. Οι "ερυθρόλευκες" πέτυχαν ακόμη έξι γκολ στη δεύτερη περίοδο φτάνοντας στο 13-5, ενώ στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Συνολικά, για τον Ολυμπιακό σκόραραν εννέα διαφορετικές παίκτριες.

Από πλευράς Εθνικού, πρώτη σκόρερ ήταν η Κοντογιάννη με τέσσερα τέρματα.

Τη νίκη γοήτρου που ήθελε πέτυχε η ΝΕ Πατρών στο τελευταίο παιχνίδι του Β' Ομίλου της Γ' Φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Γυναικών απέναντι στον ΑΝΟ Γλυφάδας με 10-9, σε αγώνα που διεξήχθη στο "Α. Πεπανός".

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο από το ξεκίνημα και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με απόλυτη ισορροπία, με σκορ 2-2. Οι γηπεδούχες πήραν το προβάδισμα στη δεύτερη περίοδο και έφτασαν στο 4-3 που ήταν το σκορ ημιχρόνου. Το τρίτο οκτάλεπτο είχε τα περισσότερα γκολ και φάσεις και βρήκε την ΝΕΠ να προηγείται με 8-6, ενώ ο ΑΝΟ Γλυφάδας αντέδρασε στην τελευταία περίοδο, έφτασε τη διαφορά στο γκολ αλλά δεν κατάφερε εν τέλει να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Πρώτη σκόρερ ήταν η Ελληνιάδη του ΑΝΟΓ με τρία γκολ. Για την γηπεδούχο ομάδα, από δύο φορές σκόραραν οι Μαρία Μπαλάτσα και Σολανάκη.

Στο 3.30 της τέταρτης περιόδου απεβλήθη ο προπονητής της ΝΕ Πατρών, Δημήτρης Μπιτσάκος, για έντονη διαμαρτυρία προς τους διαιτητές της αναμέτρησης.

Για έβδομη φορά στη φετινή Α1 Γυναικών ο Νηρέας Χαλανδρίου κατάφερε να νικήσει τον Τρίτωνα Αμαρουσίου, επικρατώντας αυτή τη φορά με 12-7 για την τελευταία αγωνιστική της Γ' Φάσης του πρωταθλήματος στο Χαλάνδρι.

Η ομάδα της Ευτυχίας Καραγιάννη ουσιαστικά εξασφάλισε ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα από την πρώτη περίοδο, όπου βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-0. Ο Τρίτων όμως ανέβασε το ρυθμό του, αντέδρασε και μείωσε σε 6-4 πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ενώ έφτασε τη διαφορά και στο γκολ με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, μετά απο μια σπουδαία προσπάθεια των κοριτσιών του Άγγελου Γαρελίδη.

Παρόλα αυτά, ο Νηρέας επανήλθε και απέκτησε ξανά διαφορά τριών γκολ με τη λήξη της τρίτης περιόδου ενώ στην τελευταία διαμορφώθηκε το τελικό 12-7. Από τρία γκολ για τη νικήτρια ομάδα πέτυχαν οι Τετζαλίδου, Μαυρέλου και Χιλ.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 9-21

Τα οκτάλεπτα: 4-7, 1-6, 2-4, 2-4

Εθνικός (Κώστας Βαμβακάρης): Δουρέκα Σ., Καλαργυρού, Δουρέκα Α., Βάσιλα 1, Μουταφιάν 2, Μπίσμπα, Κούβδου 1, Αποστολίδου 1, Νιαρχάκου, Φραγκιουδάκη, Κοντογιάννη 4, Τζούρκα, Χατζηκυριακάκη

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 3, Έγκενς 5, Ελευθεριάδου 2, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 3, Πλευρίτου Μ. 2, Έμολο 2, Πλευρίτου Β. 2, Τσουκαλά, Σταματοπούλου, Κωνσταντοπούλου, Φουντωτού

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ - ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 10-9

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 4-3, 2-3

ΝΕ Πατρών (Δημήτρης Μπιτσάκος): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη, Τσιμάρα Ευδ. 1, Μπαλάτσα Μ. 2, Πετάση 1, Μανέτα Σ. 1, Μπαλάτσα Ν. 1, Λυκοθανάση, Μοίραλη, Μπιτσάκου 1, Κουτέλη 1, Σολανάκη 2, Ζαφειράκη, Ρακιντζή, Παπαδοπούλου

ΑΝΟ Γλυφάδας (Τάσος Πιρπιρής): Ζοφώλη, Τσελέντη, Ελληνιάδη 3, Λούδη 1, Μαμόγλου 1, Κόλλια, Κανετίδου 2, Κολιτσοπούλου, Ακριτίδου, Κολτσίδα, Παπαναστασίου Δ., Ντάσιου 2, Καρύτσα, Κοντονή, Γιαννοπούλου

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 12-7

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-4, 3-2, 3-1

Νηρέας Χαλανδρίου (Ευτυχία Καραγιάννη): Στρατάκου, Τετζαλίδου 3, Κάσσαρη, Τορνάρου 1, Τριχά 1, Κονταλέξη, Μαυρέλου 3, Μπόβαλη, Χιλ 3, Δούλη 1, Εξαρχάκου,Οικονομίδη, Αδάμη

Τρίτων Αμαρουσίου (Άγγελος Γαρελίδης): Λάζαρη, Σαμαρά 2, Ανδρή, Κούζουνα 2, Αποστόλου, Παλαιοδήμου, Μακκένζι 1, Μαλλιαρού 1, Καλογερά, Παντελίδου, Παπαδάκη 1, Κώτσου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παρασκευή 9/3

ΝΟ Βουλιαγμένης - ΝΟ Ρεθύμνου 20-6

Σάββατο 10/3

Νηρέας Χαλανδρίου - Τρίτων Αμαρουσίου 12-7

Εθνικός - Ολυμπιακός 9-21

ΝΕ Πατρών – ΑΝΟ Γλυφάδας 10-9

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ (Θέσεις 1-4)

1. Ολυμπιακός 24

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 18

3. Εθνικός 7

4. ΝΟ Ρεθύμνου 0

Β’ ΟΜΙΛΟΣ (Θέσεις 5-8)

1.ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 60-33 19

2.ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ 50-31 15

3.ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛ. 44-43 11

4.ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡ. 22-69 0

Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

Στην Α’ Φάση των πλέι οφ (25, 28, 29 Απριλίου), τα ζευγάρια από τον Α’ ΟΜΙΛΟ είναι: Α1 – Α4, Α2 – Α3. Οι Νικήτριες ομάδες (στις 2 Νίκες), θα παίξουν στον Τελικό του πρωταθλήματος (5 αγώνες, 3 Νίκες) και οι Ηττημένες για την 3η 4η θέση (3 αγώνες, 2 Νίκες). Η Β’ φάση, 11, 13, 15, 17 και 19 Μαϊου.

Στα πλέι άουτ (9, 11, 13 Μαϊου), παίζουν ο 3ος – 4ος του Β’ ΟΜΙΛΟΥ. Η Νικήτρια ομάδα (2 Νίκες), παραμένει ως 7η στην Α1, ενώ η Ηττημένη υποβιβάζεται στην Α2 Εθνική, ως 8η της βαθμολογίας. Η 1η και 2η ομάδα του Β’ ΟΜΙΛΟΥ, κατατάσσονται χωρίς νέους αγώνες, στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα του φετινού πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ