ΠΟΛΟ

"Αιώνιο" ειρηνικό μήνυμα από τους Εφήβους

"Αιώνιο" ειρηνικό μήνυμα από τους Εφήβους

Οι εφηβικές ομάδες πόλο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού φωτογραφήθηκαν μαζί πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι και έδειξαν ότι ο αθλητισμός ενώνει, ανεξαρτήτως φανέλας και χρώματος!

Ο αθλητισμός ενώνει και αυτό το μήνυμα θέλησαν να στείλουν οι Έφηβοι πολίστες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, πριν από το πρώτο σπριντ του μεταξύ τους παιχνιδιού.

Οι εφηβικές ομάδες των δύο αιωνίων αντιπάλων αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του αντίστοιχου ηλικιακού πρωταθλήματος, την Παρασκευή 27/2 στο κολυμβητήριο του Αλίμου.

Πριν την έναρξη, οι πολίστες, πράσινοι και κόκκινοι, βούτηξαν στην πισίνα και φωτογραφήθηκαν μαζί, δίνοντας το στίγμα του ευ αγωνίζεσθε και της ευγενούς άμιλλας.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Μιχάλης Λαζαρίδης, δήλωσε για την κίνηση των παικτών να αρχίσουν αγκαλιασμένοι το παιχνίδι: "Σε ένα παιχνίδι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και οι δύο ομάδες παλεύουν για να νικήσουν. Διδάσκουμε, αυτό να γίνεται μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα τα παιδιά. Η βία δεν χωράει στον αθλητισμό. Όταν τελείωσε το παιχνίδι δώσαμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Μετά το ματς ούτε οι παίκτες, ούτε οι προπονητές, ούτε οι φίλαθλοι έχουν να χωρίσουν κάτι".

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού, Δημήτρη Κραβαρίτη: "Είναι έκρυθμη η κατάσταση μετά τα τελευταία γεγονότα. Είμαστε πολύ φίλοι με τον κ. Λαζαρίδη. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Διδάσκουμε στα παιδιά το ευ αγωνίζεσθαι και να αναγνωρίζουν τις αξίες. Υπάρχει ανταγωνισμός μόνο εντός πισίνας. Σε συνεννόηση με τον Παναθηναϊκό κάναμε αυτήν την κίνηση, να μπουν τα παιδιά των δύο ομάδων αγκαλιασμένα. Χειροκροτήσαμε όλοι μαζί. Δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα οι δύο ομάδες πραγματικά".

Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός επικράτησε 11-8, αλλά και οι δύο ομάδες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος.

Πάντως, η ενέργεια των δύο ομάδων κρίνεται απαράδεκτη... Είναι δυνατόν να αγκαλιάζονται και να φωτογραφίζονται; Αντί να παίζουν ξύλο και να βρίζονται...

Αίσχος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ