ΠΟΛΟ

Αγκαλιά με την Έγκερ ο Ολυμπιακός

Αγκαλιά με την Έγκερ ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Για μια ακόμη χρονιά η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού κληρώθηκε με την οικοδέσποινα του Final-6 του Champions League. Στους προκριματικούς γύρους θα αγωνιστεί η Βουλιαγμένη.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν η ισπανική Μπαρτσελονέτα, φέτος είναι η σειρά της ουγγρικής Έγκερ να φιλοξενήσει το Final-6 του Champions League (2-4/6/2016) και να... πέσει στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό. Την περασμένη σεζόν οι "ερυθρόλευκοι" πήραν την τρίτη θέση στον όμιλο τους, αλλά έχασαν το εισιτήριο από τη Μπαρτσελονέτα που είχε εξασφαλίσει... αυτόματα την πρόκριση ως διοργανώτρια.

Στην κλήρωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (LEN) για το Champions League οι "ερυθρόλευκοι" κληρώθηκαν στον Α' Όμιλο με αντιπάλους τη Μπαρτσελονέτα ξανά, την Έγκερ, τη γερμανική Σπαντάου και δύο ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στον πρώτο και στον τρίτο όμιλο του τρίτου προκριματικού γύρου. Αυτοί οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 4 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 17 Οκτωβρίου.

Ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες βρίσκεται και η Βουλιαγμένη με τον Κώστα Λούδη πλέον στην τεχνική ηγεσία. Συγκεκριμένα, στον πρώτο προκριματικό συμμετέχουν οι ομάδες: Μλάντοστ (Κροατία), Βερόνα (Ιταλία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ (Ρωσσία), Οραντέα (Ρουμανία), Ορβοσιεγκεντεμ (Ουγγαρία), Γιαντράν (Μαυροβούνιο), Μπούντβα (Μαυροβούνιο), Ανόβερο (Γερμανία), Μονπελιέ (Γαλλία), Βαλέτα (Μάλτα), Λοκομοτίβ Τιφλίδας (Γεωργία). Στον δεύτερο προκριματικό συμμετέχουν οι ομάδες: Πριμόριε (Κροατία), Σζλόνοκ (Ουγγαρία), Ραντνίτσκι (Κροατία), Ντούισμπουργκ (Γερμανία), Μπρέσια (Ιταλία), Σαμπαντέλ (Ισπανία) και η Βουλιαγμένη.

Στον Β' Όμιλο κληρώθηκαν οι Προ Ρέκο, Παρτίζαν, Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, Γαλατασαράι και δύο ομάδες που θα βγουν από τα προκριματικά. Η φάση των ομίλων ξεκινάει στις 28 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 18 Μαΐου.

Όπως ανακοίνωσε ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός " ξεκινάει τις υποχρεώσεις του εκτός έδρας με την Έγκερ, ενώ και την δεύτερη αγωνιστική θα παίξει εκτός έδρας με την Σπαντάου. Πρώτος αγώνας εντός έδρας με τον πρώτο του πρώτου ομίλου των προκριματικών, στην συνέχεια για την τέταρτη αγωνιστική θα ταξιδέψει στην Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελονέτα και για την πέμπτη και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου θα αγωνιστεί εντός έδρας με την ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον τέταρτο όμιλο του τρίτου προκριματικού γύρου".

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κλήρωσης ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" Θοδωρής Βλάχος τόνισε " κατ’ αρχήν δεν έχουμε πλήρη εικόνα του ομίλου μιας και περιμένουμε ακόμα δυο ομάδες που θα προκύψουν από τα προκριματικά. Το σίγουρο είναι ότι ο όμιλος μας έχει ένα βαθμό δυσκολίας μεγαλύτερο σε σχέση με τον άλλο διότι και φέτος θα παίξουμε με την διοργανώτρια ομάδα που θα προκριθεί ανεξαρτήτου θέσης που θα καταλάβει στον όμιλο άρα αυτό μας κάνει να κυνηγάμε δυο και όχι τρεις θέσεις πρόκρισης. Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους μιας και το παραμικρό θα μπορέσει να μας προκαλέσει πολλά προβλήματα. Εμείς έχουμε πίστη στις δυνατότητες της ομάδας μας και έχουμε υψηλούς στόχους. Αρχής γενομένης από τον πρώτο αγώνα θα πρέπει να κοιτάμε την κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά με σκοπό να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την συμμετοχή μας στο Final-6".

Φωτογραφία από την κλήρωση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ