ΠΟΛΟ

Αφρουδάκης: "Το θέλαμε, το πετύχαμε"

Αφρουδάκης: "Το θέλαμε, το πετύχαμε"
INTIME SPORTS

Ο αρχηγός της ομάδας πόλο του Παναθηναϊκού, Γιώργος Αφρουδάκης αναλύει στο Sport24.gr την ουσία που κρύβεται πίσω από τη συμμετοχή των "πρασίνων" στους τελικούς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Είκοσι χρόνια τελικοί! Ο Γιώργος Αφρουδάκης έχει παίξει σε τελικούς πρωταθλήματος φορώντας το σκουφάκι της Βουλιαγμένης, του Πανιωνίου (σ.σ. τελικοί Κυπέλλου), του Ολυμπιακού και τώρα με τον Παναθηναϊκό.

" Αυτός ήταν ο στόχος μας από το ξεκίνημα της χρονιάς. Να παίξουμε στον τελικό του Κυπέλλου και του πρωταθλήματος. Ήμασταν καλύτεροι από τον Εθνικό και το δείξαμε φέτος και σήμερα στο δεύτερο ημιτελικό (23/5). Ό,τι κι αν γίνει είναι μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο του Παναθηναϊκού", σχολίασε στο Sport24.gr ο 38χρονος αρχηγός του "τριφυλλιού".

Η φετινή πορεία των "πρασίνων" ξεκίνησε ουσιαστικά πριν από πέντε χρόνια και ο άνθρωπος που χάρισε στην εθνική ανδρών το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ εξηγεί " δεν αναφέρομαι σε μένα, αλλά η σοβαρή προσπάθεια ξεκίνησε όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό το 2010. Ο βασικός μας στόχος ήταν να μπούμε στα πλέι οφ. Ο μεγάλος στόχος ο δικός μου ήταν αυτό που καταφέραμε σήμερα, αυτό που κάναμε στο Καρπενήσι (σ.σ. έπαιξαν στον τελικό του Κυπέλλου), να παίξουμε σε τελικούς. Το θέλαμε και το πετύχαμε. Ήταν πραγματικά κρίμα για έναν σύλλογο με το μέγεθος του Παναθηναϊκού να μην έχει επιτυχίες στο πόλο. Χαίρομαι που το αλλάξαμε αυτό".

Αφρουδάκης: "Το θέλαμε, το πετύχαμε"

Ναι, οι τελικοί με αντίπαλο τον "αιώνιο" αντίπαλο, τον Ολυμπιακό έχουν ξεχωριστή σημασία για τους οπαδούς των δύο ομάδων, τα ΜΜΕ και βέβαια τους ίδιους τους παίκτες, αλλά για τον Παναθηναϊκό η ουσία βρίσκεται αλλού και ο μεγαλύτερος των αδερφών Αφρουδάκη εξηγεί:

" Αντιμετωπίζω αυτούς τους τελικούς ως το ξεκίνημα για κάτι όμορφο στο τμήμα του πόλο του Παναθηναϊκού. Να παραμείνει η ομάδα σε υψηλό επίπεδο και να συνεχιστούν οι επιτυχίες. Στην ομάδα είμαστε 3-4 μεγάλοι σε ηλικία, οι υπόλοιποι είναι νέοι παίκτες σε ηλικία και πίσω υπάρχουν τόσα παιδιά που παίζουν πόλο στις ακαδημίες. Υπάρχει μεγάλο μέλλον στον Παναθηναϊκό και ο κόσμος την πιστεύει πολύ, έχει αγκαλιάσει αυτή την ομάδα".

Έχοντας αγωνιστεί και ο ίδιος στον Ολυμπιακό και έχοντας πανηγυρίσει τέσσερα πρωταθλήματα με τους "ερυθρόλευκους" γνωρίζει πολύ καλά τη νοοτροπία που επικρατεί και στις δύο ομάδες σε ό,τι έχει να κάνει με τον "αιώνιο" αντίπαλο σε όλα τα αθλήματα.

" Στο πόλο δεν έχουν μεγάλη αντιπαλότητα εξαιτίας του γεγονότος πως ο Παναθηναϊκός βρισκόταν πιο πίσω. Εγώ πιστεύω πως το άθλημα μας χρειαζόταν εδώ και καιρό έναν τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό εξαιτίας της δυναμικής που έχουν οι δύο ομάδες. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που υπάρχουν φίλοι της ομάδας. Θα είναι γεμάτα τα κολυμβητήρια, θα υπάρχει ένταση στην κερκίδα και μέσα στο νερό, όμως είναι καλό για τον ελληνικό αθλητισμό".

Αφρουδάκης: "Το θέλαμε, το πετύχαμε"
INTIME SPORTS

Τι θα πει λοιπόν ο Γιώργος Αφρουδάκης στους συμπαίκτες του μέσα στο νερό στιγμές πριν από το πρώτο σπριντ την ερχόμενη Τετάρτη (27/5); " Ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο φαβορί, όμως αν δεν παίξεις, δεν μπορείς να πας μπροστά". Ο αθλητής των πέντε Ολυμπιακών συμμετοχών καταλήγει: " Σημασία έχει να παίξουμε καλά, να κρατήσουμε χαμηλά τη διαφορά, να κάνουμε εμείς ό,τι καλύτερο μπορούμε".

Πάντως είκοσι χρόνια μετά το πρώτο του σπουδαίο μετάλλιο, το αργυρό στο παγκόσμιο νέων εκείνη η κορυφαία γενιά της Δουνκέρκης συνεχίζει να παίζει και να κρίνει τους τελικούς. Στους τελικούς που ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη (27/5) θα βρίσκονται στον Παναθηναϊκό ο Αφρουδάκης και ο τερματοφύλακας Φίλιππος Καραμπέτσος που έκανε μεγάλη απόκρουση στο πέναλτι του Χρήστου Κουτσιαλή και στον Ολυμπιακό ο επίσης τερματοφύλακας και αρχηγός Νίκος Δεληγιάννης, ενώ ο Δημήτρης Μάζης θα βρίσκεται στον πάγκο των "ερυθρολεύκων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ