ΠΟΛΟ

Αφρουδάκης: "Το πόλο γιορτάζει"

Αφρουδάκης: "Το πόλο γιορτάζει"
INTIME SPORTS

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Ελλήνων αθλητών υδατοσφαίρισης, Χρήστος Αφρουδάκης μίλησε στο Sport24.gr για το πρώτο All Star Game στην ιστορία του ελληνικού πόλο. Ο αγώνας διεξάγεται το Σάββατο (13/6, 18.30) υπό την αιγίδα της ΚΟΕ.

Σε αυτό το All Star Game θα είναι όλοι παρόντες! Και συμμετέχουν με χαρά. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού πόλο θα διεξαχθεί το Σάββατο (13/6, 18.30) All Star Game στο κολυμβητήριο του ΑΝΟ, με τη συμμετοχή των κρουφαίων παικτών του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών.

Συνολικά 28 πολίστες, όπως επιλέχθηκαν από συμπαίκτες και αντιπάλους, περιμένουν τους μικρούς Έλληνες φιλάθλους για να τους συστήσουν το δικό τους άθλημα, το ομαδικό άθλημα με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια, η τιμή των οποίων θα είναι συμβολική, θα διατεθούν για τις ανάγκες των Παιδικών Χωριών SOS. To Sport24.gr αναζήτησε τη γνώμη του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΑΥ), Χρήστου Αφρουδάκη. Ο ΣΕΑΥ διοργανώνει αυτή τη γιορτή.

" Η διοργάνωση του All Star Game ήταν μια από τις πρώτες ιδέες που έπεσαν στο τραπέζι, όταν επανασυστάθηκε ο σύνδεσμος. Θέλαμε να έχουμε την ευκαιρία να προβάλλουμε το άθλημα μας και τους καλύτερους παίκτες μας στο φίλαθλο κοινό. Να τους δούμε να ανταγωνίζονται και να συναγωνίζονται μέσα στο νερό. Οι επιλογές έγιναν μέσα από το πρωτάθλημα της A1 Ανδρών. Κρίναμε πως εφόσον ο αγώνας γίνεται για πρώτη φορά, είναι σωστό τα έσοδα να διατεθούν σε ένα φιλανθρωπικό σκοπό", τόνισε ο ηγέτης της Βουλιαγμένης.

Κίνητρο για την άμεση υλοποίηση της ιδέας έδωσε η σοβαρή περιπέτεια ενός παλιου παίκτη των ακαδημιών της Βουλιαγμένης. " Συζητούσαμε αν ποτέ γινόταν ένας τέτοιος αγώνας εκτός πρωταθλήματος, να έπαιζε και εκείνος για να θυμηθούμε τα παλιά. Σήμερα βρίσκεται στο εξωτερικό. Μας έδωσαν κίνητρο τα λόγια του, να ενεργήσουμε πιο γρήγορα. Είναι η πρώτη μας απόπειρα στη διοργάνωση ενός τέτοιου αγώνα, θα γίνουν και λάθη, περιμένουμε πως θα γίνουν. Θέλουμε όμως το All Star Game να γίνει θεσμός".

Αφρουδάκης: "Το πόλο γιορτάζει"

Η Γλυφάδα είναι μια περιοχή που αγαπάει το πόλο και είναι εύκολα προσβάσιμη για όλους που θέλουν να κάνουν μια βόλτα το απόγευμα του Σαββάτου με τις οικογένειες τους. Ο Αφρουδάκης προσθέτει " αυτός ο αγώνας είναι μια καλή ευκαιρία για τους ανθρώπους που δεν έχουν δει ένα παιχνίδι πόλο από κοντά. Επιλέξαμε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπου ο καιρός είναι καλός και θα μπορέσουν οι γονείς να έρθουν στο κολυμβητήριο με τα παιδιά τους. Θέλουμε να κάνουμε γνωστό το άθλημα μας σε φιλάθλους που πηγαίνουν σε άλλα αθλήματα, αλλά δεν έχουν έρθει στο δικό μας. Θέλουμε να έρθουν παιδάκια στο κολυμβητήριο. Είναι πολύ όμορφο το άθλημα μας".

Ο Χρήστος Αφρουδάκης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η διοργάνωση να μεταφερθεί σε κάποια πόλη της περιφέρειας του χρόνου ή τα επόμενα χρόνια. " Δεν θέλαμε να απλώσουμε τα "πλοκάμια" μας σε μέρη που δεν έχουμε γνωριμίες. Το έχουμε συζητήσει στον ΣΕΑΥ και δεν το αποκλείουμε. Στα πλάνα μας είναι και η συμμετοχή των γυναικών, απλά φέτος εξαιτίας των εθνικών ομάδων που βρίσκονται εκτός Ελλάδας (σ.σ. η γυναικών βρίσκεται στην Ουγγαρία για προετοιμασία και η νεανίδων στο Μπακού για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες). Οι φίλαθλοι θαυμάζουν και τις Ελληνίδες πολίστριες που έχουν φέρει τόσες επιτυχίες".

Τι θα δούμε; " Θα δείτε έναν αγώνα με παίκτες χωρισμένους σε δύο ομάδες. Θα υπάρχει ένας διαγωνισμός για τα νέους παίκτες στο ημίχρονο και παράλληλα θα γίνουν και κάποιες βραβεύσεις. Η τηλεόραση της NOVA θα τραβήξει πλάνα, ενώ θα υπάρχει και εικόνα και κάτι από το νερό. Αυτή είναι η έκπληξη μας και θα τη δείτε το Σάββατο".

Το 1ο All Star Game διεξάγεται υπό την αιγίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας (ΚΟΕ). "Η ομοσπονδία έδωσε την έγκριση της για τη συμμετοχή των διεθνών. Δεν κάνουμε τον αγώνα από προσωπικό όφελος. Θέλουμε να βοηθήσουμε στην αναβάθμιση του αθλήματος μας με αυτή την πρωτοβουλία, να βελτιωθούμε χρόνο με το χρόνο. Παράλληλα την ευκαιρία έχουμε να βοηθήσουμε με τη συμμετοχή μας ένα σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό. Όλοι μας θα είμαστε κερδισμένοι. Το πόλο γιορτάζει το Σάββατο".

Στο 1ο All Star Game συμμετέχουν οι παρακάτω:

Αθλητές

Komadina Andrjia

Αγγελίδης Άγγελος

Αφρουδάκης Γιώργος

Αφρουδάκης Χρήστος

Βλαχόπουλος Άγγελος

Βουλγαράκης Μάνθος

Γούβης Κώστας

Δελακάς Βαγγέλης

Δεληγιάννης Νικόλαος

Θεοδωρόπουλος Αργύρης

Θωμάκος Γιάννης

Καπότσης Μάριος

Καραμπέτσος Φίλιππος

Καρούντζος Διονύσης

Κοκκινάκης Κώστας

Κολόμβος Χριστόδουλος

Κοπελιάδης Νίκος

Μουρίκης Κώστας

Μπλάνης Φώτης

Μυλωνάκης Μανώλης

Παπαδόγκωνας Παναγιώτης

Σολανάκης Μανώλης

Τσαλκάνης Κώστας

Φλέγκας Κώνσταντίνος

Φουντούλης Γιάννης

Χατζηγούλας Μάριος

Χατζηκυριακάκης Μάριος

Χρυσοσπάθης Θανάσης

Προπονητές

Κουντουδιός Φάνης

Λοράντος Τεό

Λούδης Κώστας

Μαυρωτάς Δημήτρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ