ΠΟΛΟ

Αφρουδάκης: "Η ισχύς εν τη ενώσει"

Αφρουδάκης: "Η ισχύς εν τη ενώσει"
Αφρουδάκης

Ο Χρήστος Αφρουδάκης μίλησε στον Sport24 Radio, στην εκπομπή «Παίξε Μπαλίτσα» με τον Γιάννη Λαμπίρη και τιν Γιώργο Οικονόμου για το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής πόλο στο Καζάν.

Για το μυστικό της επιτυχίας στο Καζάν: “Το μυστικό της επιτυχίας είναι η δουλειά, που ξεκινάει από τα σωματεία. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς των αθλητών γίνεται στα σωματεία. Στο Παγκόσμιο πήγαμε καλά, είχαμε υψηλές αποδόσεις, αν και έχουμε πολλά περιθώρια επιτυχίας”.

Για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Ρίο: “Αποφύγαμε το προ-ολυμπιακό τουρνουά, που είναι πολύ αγχωτική διοργάνωση και αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Μεγάλη επιτυχία γιατί καταφέραμε να φέρουμε ένα μετάλλιο στη χώρα μας, σημαντικό επίσης ότι μετέχουμε πάλι σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι η 15η συνεχόμενη φορά που τα καταφέρνει αυτή η ομάδα”.

Για τη συμβολή του προπονητή, Θοδωρή Βλάχου: “Είναι λογικό ένας προπονητής να είναι καπετάνιος, όχι μόνο στο αγωνιστικό αλλά και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Πρέπει ένας προπονητής να είναι και καλός διαχειριστής χαρακτήρων και να εμπνέει εμπιστοσύνη στην ομάδα. Το να αναγκάζεις τους παίκτες να παίζουν και για τον προπονητή είναι πάρα πολύ δύσκολο. Εχει εμπειρία από τον Ολυμπιακό και με τους 11 από τους 13 παίκτες να είναι του Ολυμπιακού, κατάφερε να διαχειριστεί καταστάσεις ώστε η ομάδα να λειτουργεί σαν γροθιά. Είναι βέβαια αρκετοί οι προπονητές, που έχουν βάλει όλοι το δικό τους λιθαράκι για να φτάσουμε ψηλά αυτή την ομάδα. Ηταν σημαντικό αυτό που πετύχαμε, όταν βλέπεις μια ομάδα όπως η Ουγγαρία να μένει εκτός τετράδας”.

Για το αν ο Καμπάνια, ως ομοσπονδιακός, είχε τη μεγαλύτερη προσφορά: “Με τον Σάντρο η ομάδα πήγε ένα σκαλί παραπάνω, ώστε η εθνική να διεκδικεί μετάλλια, με παίκτες που είχαν τη θέληση. Αυτή την επιθυμία μάλιστα ο Καμπάνια τη μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Ηταν πολύ στενοχωρημένος, όχι μόνο γιατί έχασε το μετάλλιο χθες με τους Ιταλούς, αλλά γιατί ήθελε να αποφύγει το προ-ολυμπιακό τουρνουά”.

Για το παιχνίδι με την Ιταλία και τα νέα παιδιά της εθνικής: “Οι Ιταλοί ισοφάρισαν με παιδικά δικά μας λάθη και δυστυχώς ήμουν πρωταγωνιστής και εγώ σε κάποια. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν νέα παιδιά στο προσκήνιο και πρέπει να συνεχιστεί αυτή η φιλοσοφία. Νομίζω ότι ο προπονητής συνεχίζει στο πλάνο Καμπάνια. Δεν μπορούμε να ξεζουμίζουμε παίκτες, πρέπει να υπάρχει μια προσπάθεια να μπουν νέοι, να δοκιμάζονται και να παίζουν. Οπως είχε συμβεί με μένα και τον Μυλωνάκη, αλλά και τον Φουντούλη”.

Για το αν μπορεί η εθνική να γυρίσει με μετάλλια από το Πανευρωπαϊκό και τους Ολυπμπιακούς Αγώνες: “Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να το πιστέψουμε. Πάντα ο στόχος είναι ένα μετάλλιο, αλλά δεν μπορούμε να το υποσχεθούμε”.

Για την κόντρα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Δημήτρη Διαθεσόπουλο: “Και οι δύο αγαπάμε αυτό που κάνουμε και αυτό έχει σημασία. Η ισχύς εν τη ενώσει…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ