ΠΟΛΟ

Αφρουδάκης: "Γι' αυτό αποχώρησα απ' την Εθνική"

Αφρουδάκης: "Γι' αυτό αποχώρησα απ' την Εθνική"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο αρχηγός της Βουλιαγμένης, Χρήστος Αφρουδάκης μίλησε στον "Sport24 Radio 103,3" και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και στην απόφασή του να αποχωρήσει απ' την Εθνική ομάδα.

Ο αρχηγός της Βουλιαγμένης, Χρήστος Αφρουδάκης, μίλησε για την κατάκτηση του Κυπέλλου στο Final4 του πόλο των ανδρών, στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πνίξτε τον φουνταριστό" με τον Μηνά Τσαμόπουλο και τον Γιώργο Θαναηλάκη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απόφασή του να αποχωρήσει απ' την Εθνική ομάδα, ενώ απάντησε αν υπάρχει μέλλον στο ελληνικό πόλο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για το πώς προσέγγισε η ομάδα της Βουλιαγμένης το παιχνίδι: "Για να είμαστε ειλικρινείς ξέρεις ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, για να κερδίσεις μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό που έχει ένα πλήρες ρόστερ έχεις ελπίδες μόνο σε παιχνίδι Κυπέλλου που είναι τέσσερα οκτάλεπτα και παρακαλάς οι συγκυρίες να είναι με το μέρος σου. Αυτές οι συγκυρίες ήταν με το μέρος μας και όταν εννοώ συγκυρίες είναι διάφορες οι παράμετροι που πρέπει να συμβάλουν σε ένα τέτοιο παιχνίδι με μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό για να μπορέσεις να τον κερδίσεις και νομίζω αυτό ισχύει σε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως της διαφοράς δυναμικότητας. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι αρχικά το είχαμε δουλεμένο αυτό στο μυαλό μας και ξέραμε ότι έχουμε έστω και 1% παραπάνω ελπίδα να κοντράρουμε τον Ολυμπιακό σε παιχνίδι Κυπέλλου, γιατί σε μια σειρά πλέι οφ είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τρεις νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό, έτσι όπως είναι στημένες οι δύο ομάδες.

Σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο και η απουσία του Γιάννη Φουντούλη και συνοδεύτηκε με την απουσία του Μπούζιε, τον οποίο αντικατέστησε ο Γιάνοβιτς σαν ξένος παίκτης και όσο να είναι έχασε και αμυντικά και επιθετικά η ομάδα του Ολυμπιακού. Βέβαια δεν δικαιολογεί κάτι όλο αυτό όμως γιατί η ομάδα του έχει βάθος και μεγάλους παίκτες, αλλά και αυτές οι μικρές λεπτομέρειες παίξανε ρόλο. Το άλλο σημαντικό είναι ότι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού καταφέραμε και μείναμε στο παιχνίδι παρόλο που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 και 5-3, δηλαδή δεν τον αφήσαμε να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των δύο γκολ και σε συνδυασμό ότι εμείς καταφέραμε για πρώτη φόρα να τον περιορίσουμε στα οχτώ γκολ, αλλά και να προηγηθούμε σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, τρία λεπτά πριν την λήξη, όπου έχοντας παίξει πάρα πολύ καλή άμυνα.

Δηλαδή όταν το παιχνίδι δεν έχει πάει σε αυτό που λέμε "ρώσικη ρουλέτα", γιατί έχει κρατηθεί χαμηλό σκορ και ο Ολυμπιακός μην έχοντας την εμπειρία να του ασκείται πίεση στα ελληνικά δρώμενα, καταφέραμε με κάποιο τρόπο και πήραμε την νίκη. Δεν αλλάξαμε πολλά στη τακτική μας σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος δηλαδή δεν ανακαλύψαμε ξαφνικά την Αμερική, αλλά όλα αυτά που είπα συνέβαλλαν στο να νικήσουμε και να πάρουμε το κύπελλο".

Για το πότε το πίστεψαν οι παίκτες: "Νομίζω πιο πολύ στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν δηλαδή ο Ολυμπιακός είχε μόνο μια επίθεση της τάξεως των 18-19 δευτερολέπτων και έπρεπε να εκδηλώσει μια επικίνδυνη επίθεση, λέω “εντάξει μην πάμε και στα πέναλτι θα είναι κρίμα".

Για τον τερματοφύλακα της ομάδας του και την απόδοση του: "Το σουτ του Κυριάκου Ποντικέα είναι ένα σουτ, όχι αυτό που λέμε απελπισίας, αλλά το περίμενε ο τερματοφύλακας μας γιατί ήταν και μακρυά και δεν είχε άλλη επιλογή ο Κυριάκος (σ.σ Ποντικέας) . Ο Ζερδεβάς ήταν σε όλο το παιχνίδι σταθερός, αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι για είναι σταθερός ένας τερματοφύλακας, πρέπει να λειτουργεί και η άμυνα της ομάδας ώστε να τον βοηθάει".

Για το αν υπάρχει μέλλον στο πόλο: "Όταν βγαίνουν νέα παιδιά και αν δεν πηγαίνουν σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός θα διατηρηθεί ένα καλό επίπεδο (σ.σ γέλια) . Αν ένας παίκτης κάλος που βγαίνει πηγαίνει στον Ολυμπιακό, που για εμένα ο Ολυμπιακός καλά κάνει γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία του, να μαζεύει δηλαδή τους καλύτερους παίκτες να κερδίζει το πρωτάθλημα και να διατηρείτε στην Ευρώπη, αλλά κατά κάποιο τρόπο δεν έχει κάποιο αντίπαλο δέος, να τον αντιμετωπίσει σε οικονομικό επίπεδο και σε επίπεδο μεγέθους, αλλά υπάρχει μια φουρνιά παικτών που αν τυχόν δουλέψουν σκληρά, γιατί είναι και διαφορετική γενιά μπορούν".

Για το αν έχει ταλέντο η νέα γενιά ή είναι καλύτερα προπονημένη από τις παλιότερες γενιές: "Νομίζω υπάρχει ταλέντο, καλύτερα προπονημένη όμως δεν νομίζω ότι είναι. Σε όγκο δουλειάς τουλάχιστον δεν είναι τόσο προπονημένη. Σε σχέση με τους παλιούς είναι καλύτερα από πλευρά εμπειριών, επειδή η προπόνηση είναι πιο προσεκτική και στοχευμένη τώρα. Σε όγκο δουλειάς και σε ώρες όμως, νομίζω ότι δεν είναι καλύτερα προπονημένη σε σχέση με παλιά που υπήρχε μεγαλύτερος φόρτος προπόνησης. Είναι μια γενιά που πατάει κατά κάποιο τρόπο σε δύο βάρκες.

Δεν έχουν τα κίνητρα που θα έπρεπε να έχουν για να ακολουθήσουν πιστά και επαγγελματικά ένα άθλημα σαν την υδατοσφαίριση που έχει πολλές απαιτήσεις και από θέμα χρόνου και από δουλειάς, αλλά και κούρασης. Κατά κάποιο τρόπο σε ένα βαθμό δικαιολογημένα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να καταπατούνται οι πάγιες αρχές του αθλητισμού που μας ακολουθούν εδώ και χρόνια, όπως η πειθαρχία, η προσπάθεια στο 100%. Πιστεύω όμως, πως αν τους δοθεί ένα κίνητρο παραπάνω είτε συμμετέχοντας στην εθνική ομάδα είτε μέσα από της ομάδες τους, κάνοντας κάποια διάκριση όπως αυτή της Βουλιαγμένης, που είναι σημαντικό για τους νέους παίκτες, που πρέπει όμως να το διαχειριστούν σωστά. Αν λοιπόν τους δοθούν τέτοια κίνητρα πιστεύω θα να δουλέψουν περισσότερο, θα αφοσιωθούν περισσότερο στο πόλο να παλέψουν σκληρότερα και αυτό θα έχει αντίκτυπο σε συλλογικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο".

Για τους παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες της Βουλιαγμένης: "Είναι κάτι πρωτοφανές οι επιτυχίες της Βουλιαγμένης και μπορούν να μπουν στο ρεκόρ Γκίνες, αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος της πόλης και της ομάδας. Συνεχίζει πάντα σαν σύλλογος με ήθος πάνω από όλα και δουλειά στης ακαδημίες και ο στόχος είναι όποτε τις δίνονται ευκαιρίες να κερδίζει και η αντρική ομάδα τίτλους για να βλέπουν και τα παιδάκια στης ακαδημίες να βρίσκουν κίνητρο και να ονειρεύονται ότι κάποια στιγμή θα κατακτήσουν και αυτοί τίτλους".

Για το αν θα συνεχίσει κανονικά στην ενεργό δράση, παρά την απόσυρση του από την Εθνική: "Συνεχίζω κανονικά στη Βουλιαγμένη, από την Εθνική αποχωρώ. Το κάνω αυτό για διαχείριση δυνάμεων αλλά και του μυαλού μου. Νομίζω ότι μετά το 2001 που πήρα μέρος πρώτη φορά μέρος στο πρωτάθλημα της Βουδαπέστη ήρθε η ώρα να αποχωρήσω. Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα παραμείνω. Θα είναι ένα, δυο, τρία χρόνια; Δεν το ξέρω. Είναι και άλλες παράμετροι. Ξέρετε ότι το άθλημα της υδατοσφαίρισης δεν σου εξασφαλίζει το μέλλον. Όταν σταματήσεις πρέπει να κάνεις κάτι άλλο για να ζήσεις με μια ποιότητα ζωής".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ