ΠΟΛΟ

5η η εθνική νέων γυναικών, 12-7 την Ιταλία

5η η εθνική νέων γυναικών, 12-7 την Ιταλία

Με επτά γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου η εθνική ομάδα νέων γυναικών επικράτησε της Ιταλίας, ολοκληρώνοντας την παρουσία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου.

Έντεκα παίκτριες και ένα τεχνικό δίδυμο (Γιώργος Μορφέσης-Στέφανος Λέανδρος) που έχουν μάθει να κερδίζουν μετάλλια σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουν, μόνο ικανοποιημένοι δεν θα είναι από την 5η θέση της εθνικής νέων γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, πιθανότατα και το χρυσό, σε έναν αγώνα με τον Καναδά, ένα παιχνίδι στο οποίο μπήκε νωθρά και το πλήρωσε.

Στο τελευταίο παιχνίδι της στο Βόλο, για τις θέσεις 5-6, οι Ελληνίδες παίκτριες επικράτησαν 12-7 της Ιταλίας και κατέλαβαν την 5η θέση. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ στα πρώτα τρία οκτάλεπτα, όμως η εθνική πραγματοποίησε επιμέρους σκορ 6-2 στο τέταρτο οκτάλεπτο.

Πρώτη σκόρερ ήταν η Ελευθερία Πλευρίτου με επτά γκολ (τα τέσσερα σημειώθηκαν με πέναλτι), ενώ η αρχηγός Χρυσή Διαμαντοπούλου πραγματοποίησε σειρά καλών επεμβάσεων και πάλι. Το 2017 η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί ξανά στο Βόλο με ορισμένες από τις ίδιες παίκτριες, αλλά πιθανότατα με το "κλασικό" σύστημα διεξαγωγής και όχι το πείραμα 6 εναντίον 6 της FINA.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-1, 3-2, 6-2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Γ.Μορφέσης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου 7, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Νιαρχάκου 1, Ξενάκη, Καλογεράκου, Πάτρα, Ι.Χαραλαμπίδη, Στ.Χαραλαμπίδη 1, Σταματοπούλου

ΙΤΑΛΙΑ (Π.Τζίτζα): Σπαράνο, Τσιτίνο, Πικόντζι, Ρανάλι, Μορβίλο 1, Ιωάννου 1, Γκαλάρντι 1, Καρέγκα, Γκρανιολάτι 2, Μαρλέτα, Ρίσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ