ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τον απέβαλαν από τους Παραολυμπιακούς και του έδωσαν διαμέρισμα

Τον απέβαλαν από τους Παραολυμπιακούς και του έδωσαν διαμέρισμα

Ο Λευκορώσος παράγοντας που είχε εμφανίσει σημαία της Ρωσίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και αποβλήθηκε από τη διοργάνωση, τιμήθηκε με ένα διαμέρισμα από την πατρίδα του!

Ο Αντρέι Φομότσκιν, διευθυντής του ολυμπιακού κέντρου προπόνησης στίβου της Λευκορωσίας, αποβλήθηκε από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες διότι κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην τελετή έναρξης, επέδειξε μία σημαία της Ρωσίας.

Ο Φομότσκιν συνεργάστηκε με την παραολυμπιακή επιτροπή της Λευκορωσίας, όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρός της, Όλεγκ Σέπελ, σε συνέντευξη Τύπου, καταστρώνοντας, μάλιστα, ένα ολόκληρο σχέδιο.

"Δεν ήταν εύκολο. Προετοιμάσαμε δύο σημαίες. Η πρώτη αφαιρέθηκε από την αποστολή της Λευκορωσίας κατά την έξοδο προς την παρέλαση. Μετά, ο Φομότσκιν έβγαλε τη δεύτερη, ενώ ήταν ήδη στην στο γήπεδο και οι αθλητές της Λευκορωσίας είχαν κάνει ήδη 15 μέτρα", δήλωσε ο Σέπελ.

"Ήταν υποστήριξη στη ρωσική παραολυμπιακή ομάδα, όχι πολιτική πράξη. Ο κόσμος της Ρωσίας και της Λευκορωσίας είναι ένας, με σλαβικές ρίζες και αυτό δεν αφορά μόνο στον αθλητισμό", είπε ο Σέπελ, αναφερόμενος στον αποκλεισμό των Ρώσων από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ που αποκαλύφθηκε στη χώρα.

"Όλα αναλύθηκαν επ' ακριβώς, ξεκάθαρα και γρήγορα. Τα συναισθήματα που είχα ήταν τέτοια που ήμουν διατεθειμένος να κάνω τα πάντα. Όταν έγινε, ήμουν ψύχραιμος και σκεφτόμουν τι θα συμβεί στη συνέχεια", δήλωσε ο ίδιος ο Φομότσκιν.

Ο Λευκορώσος αποβλήθηκε από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο οι πράξεις τους αναγνωρίστηκαν τόσο από τη ρωσική Δούμα όσο και από το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας. Ως αποτέλεσμα, τη Δευτέρα παρέλαβε το πιστοποιητικό ενός διαμερίσματος σε ένα συγκρότημα κατοικιών δύο χιλιόμετρα από την πόλη Ζελένογκραντ, το οποίο ανήκε στον πρώην αθλητή και νυν επιχειρηματία στις κατασκευές, Σεργκέι Σμακόβ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αποβλήθηκε Λευκορώσος γιατί κρατούσε τη ρωσική σημαία στους Παραολυμπιακούς
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ