ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το CAS διατήρησε τον αποκλεισμό της Ρωσίας

Το CAS διατήρησε τον αποκλεισμό της Ρωσίας

Η Ρωσία δεν δικαιώθηκε στην έφεση που κατέθεσε κατά της απαγόρευσης συμμετοχής της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπως ανακοίνωσε το CAS

Η Ρωσία δεν δικαιώθηκε στην έφεση που κατέθεσε κατά της απαγόρευσης συμμετοχής της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (7-18/9), όπως ανακοίνωσε το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS).

Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) ανακοίνωσε στις 7 Αυγούστου τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Παραολυμπιακούς, μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης του Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν, η οποία αποκάλυψε στοιχεία για εκτεταμένο πρόγραμμα ντόπινγκ με κρατική χορηγία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 250 Ρώσοι αθλητές να χάσουν τους Αγώνες του Σεπτεμβρίου.

Το CAS ανακοίνωσε ότι η επιτροπή του που εξέτασε την υπόθεση έκρινε πως η IPC "δεν παραβίασε κάποιον διαδικαστικό κανόνα στην διάρκεια της πειθαρχικής διαδικασίας ", η οποία οδήγησε στον αποκλεισμό της Ρωσίας από τη διοργάνωση. Επίσης, προσθέτει ότι η απόφαση ήταν "ανάλογη με τις περιστάσεις" και πως η Ρωσική Παραολυμπιακή Επιτροπή "δεν κατέθεσε κάποιες αποδείξεις που να έρχονται σε αντίθεση με τα γεγονότα, πάνω στα οποία στηρίχθηκε η απόφαση της IPC".

Η απόφαση της IPC για τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν ένα πραγματικό σοκ, καθώς αυτή προχώρησε πολύ περισσότερο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία δεν επέβαλε συνολικό αποκλεισμό, αλλά άφησε την απόφαση αυτή στα χέρια των διεθνών ομοσπονδιών των αθλημάτων.

Οι ρωσικές αρχές έχουν δηλώσει ότι η απόφαση της IPC είναι είναι πολιτικά υποκινούμενη και πως θα τιμωρήσει δεκάδες αθώους αθλητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ