ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέσσερις αθλητές των Παραολυμπιακών ήταν ταχύτεροι από χρυσό Ολυμπιονίκη!

Τέσσερις αθλητές των Παραολυμπιακών ήταν ταχύτεροι από χρυσό Ολυμπιονίκη!

Απίστευτη η κούρσα στα 1.500 μέτρα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, με τον τέταρτο να κάνει καλύτερο (!) χρόνο από τον χρυσό Ολυμπιονίκη, Μάθιου Σέντροβιτς (VIDEO).

Ό,τι και να πει κανείς, είναι ελάχιστο μπροστά σε αυτό που συνέβη στην κούρσα των 1500 μέτρων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Ρίο. Πολλάκις έχει τεθεί το ερώτημα για το αν μπορούν κορυφαίοι Παραολυμπιονίκες να σταθούν ανταγωνιστικοί απέναντι σε αρτιμελείς αθλητές και να τους κοιτάξουν στα μάτια.

Τελικά, αποδεικνύεται πως σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν ακόμα και να τους νικήσουν. Ναι, ας είναι αντίπαλος και ένας χρυσός Ολυμπιονίκης...

Ο Μάθιου Σέντροβιτς, έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Αμερικανός δρομέας που κατάφερε να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1908. Αν μη τι άλλο, μοναδικό το επίτευγμά του.

Τέσσερις αθλητές των Παραολυμπιακών ήταν ταχύτεροι από χρυσό Ολυμπιονίκη!

Ακόμα πιο μοναδικό όμως είναι αυτό που έγινε στο αντίστοιχο αγώνισμα των Παραολυμπιακών (κατηγορία T13), όπου οι πρώτοι τέσσερις (!) αθλητές έκαναν καλύτερο χρόνο από τον χρυσό Ολυμπιονίκη. Καλά διαβάσατε, μέχρι και ο δρομέας που έμεινε εκτός βάθρου έτρεξε ταχύτερα από τον Σέντροβιτς.

Ο Αμερικανός είχε καλύψει τη συγκεκριμένη απόσταση σε 3:50:00, κάνοντας μάλιστα το τελευταίο 400άρι σε 50.6 δευτερόλεπτα. Και όμως, ο τέταρτος των Παραολυμπιακών, Φουάντ Μπάκα, έτρεξε την απόσταση σε 3:49:84 και δεν πήρε έστω το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Αλγερινός, Αμπντελατίφ Μπάκα, έκανε παγκόσμιο ρεκόρ, διανύοντας την απόσταση σε 3:48:29, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Αιθίοπας, Ταμίρου Ντεμίσε με 3:48:49 και ο Κενυάτης, Χένρι Κίρβα με χρόνο 3:49:59. "Δουλεύω ασταμάτητα για δύο χρόνια και ήταν πολύ δύσκολο για μένα να πάρω αυτό το χρυσό μετάλλιο", ανέφερε ο χρυσός νικητής της κούρσας.

Δείτε την θρυλική κούρσα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ