ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέντε χρόνια στη φυλακή ο Πιστόριους

Πέντε χρόνια στη φυλακή ο Πιστόριους

Το δικαστήριο έβγαλε την ετυμηγορία για τον Όσκαρ Πιστόριους, η ποινή για τον οποίο είναι πέντε χρόνια κάθειρξη. Καμία αντίδραση από το Νοτιοαφρικανό Παραολυμπιονίκη. (video)

Η πολύκροτη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους για την δολοφονία της συντρόφου του, Ρίιβα Στέενκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου 2013 ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης (21/10) με την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης, κρίθηκε ένοχος για φόνο εξ αμελείας, αν και έπεσε στα... μαλακά, μιας και η ποινή που του επιβλήθηκε, είναι μόλις πέντε χρόνια κάθειρξη. Ο "Blade Runner" άκουσε ατάραχος την απόφαση της Τοκοζίλε Μασίπα, ενώ να πούμε πως έφαγε άλλα τρία χρόνια φυλάκιση για οπλοχρησία με πενταετή αναστολή και απορρίφθηκε το αίτημα για κατ' οίκον κράτηση.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε αρχικά κάθειρξη 10 ετών για τον Πιστόριους, αλλά τελικά η απόφαση είναι για τα μισά και σαφώς δεν μπορεί να μην τον αφήνει ικανοποιημένο, μιας και είχε απαλλαχθεί για φόνο εκ προμελέτης, απόφαση που είχε προκαλέσει απογοήτευση στους γονείς της Στέενκαμπ.

Την ώρα που η Τοκοζίλε Μασίπα ανέλυε την απόφαση, είπε πως θα έστελνε λάθος μήνυμα μια ποινή μικρή για τον Πιστόριους, ενώ μια μεγάλη θα φανέρωνε πως δεν θα υπήρχε έλεος για τον δράστη, μιας και στόχος είναι μια δεύτερη ευκαιρία και επανένταξη στην κοινωνία μετά την φυλάκισή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ