ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραολυμπιονίκης ύψους 2μ46!

Παραολυμπιονίκης ύψους 2μ46!

Ο Μορτέζα Μερζάντ βλέπει τον κόσμο από τα 2μ.46. Είναι ο ψηλότερος αθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων. Είναι και 15 εκατοστά πιο ψηλός από τους ψηλότερους στην ιστορία του ΝΒΑ!

Ο Μορτέζα Μερζάντ έχει ύψος 2 μέτρα και 46 εκατοστά. Σύμφωνα με την Wikipedia, είναι ο 13ος πιο ψηλός στην ιστορία της ανθρωπότητας. Για την ιστορία οι δύο ψηλότεροι μπασκετμπολίστες που αγωνίστηκαν στο NBA, ο Ρουμάνος Γκεόργκε Μπουρεσάν και ο Σουδανός Μανούτ Μπολ, είχαν ύψος 2.31!

Όταν ο Μερζάντ αγωνίζεται με την ομάδα βόλεϊ καθιστών του Ιράν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, είναι αρκετά πιο... κοντός. Και εξηγούμαστε. Στην ηλικία των 16, όταν είχε ήδη ύψος 1.90, έπεσε από το ποδήλατο και τραυμάτισε τη λεκάνη και το δεξί πόδι του, το οποίο σταμάτησε να αναπτύσσεται, με αποτέλεσμα να είναι 15 εκατοστά πιο κοντό από το αριστερό.

Πέντε χρόνια πριν, ο Μερζάντ εμφανίστηκε στην τηλεόραση, με αποτέλεσμα να τον "εντοπίσει" ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ καθιστών του Ιράν και να του προσφέρει μια θέση στο ρόστερ. "Του δώσαμε έναν λόγο να ελπίζει και φυσικά τον ήθελε", δήλωσε ο coach του.

"Προτού γίνει διάσημος, όταν έβγαινε από το σπίτι, όλοι τον κοίταζαν περίεργα. Και τώρα που είναι διάσημος, όταν βγαίνει έξω, όλοι θέλουν να βγουν φωτογραφία μαζί του. Έγινε πρωταθλητής".

Το Ιράν έχει κερδίσει είτε το χρυσό, είτε το ασημένιο μετάλλιο στο βόλεϊ καθιστών, στους τελευταίους επτά Παραολυμπιακούς. Με τον Μερζάντ στην ομάδα ένα είναι σίγουρο. Έχει το μετάλλιο στο... τσεπάκι της και φέτος.

Οι φωτογραφίες από μόνες τους ίσως σας πείσουν...

Παραολυμπιονίκης ύψους 2μ46!
Παραολυμπιονίκης ύψους 2μ46!
Παραολυμπιονίκης ύψους 2μ46!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ